Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MonikaaaaaaPPP

Ile pieniędzy do koperty na wesele - jako świadek ??

Polecane posty

Gość kolorowa piosenka
szkoda, ze mlodzi w zaproszeniach nie wypisuja kosztów wesela, aby goscie mogli się zrzucic coby pokryło wszystkie koszty + taka sama kwota w prezencie :) Od sponsorowania mlodych to sa sami młodzi a nie goscie. jak się nie da kasy to wara, jak sie czyta to az się odechciewa chodzic na wesela skoro mlodzi takie podejscie maja.

Gość nie popadajmy w skrajności
Prezent zamiast banknotów a potem pełno niepotrzebnych 6 osobowych kompletów albo pościel na 1 kołdrę zamiast dwie... Tak to się zwykle kończy. Pomijając to, że ktoś np. kupi filiżanki staromodne a młodzi lubią nowoczesność... Jako świadek wg mnie minimum 600 zł, jeżeli to ktoś bliski to więcej, chyba, że się nie pracuje. Jeżeli to jednak przyjaciel czy brat to dlaczego mamy na tej bliskiej osobie oszczędzać? O weselu wie się dużo wcześniej...

Gość no i wlasnie dlatego wszystkim
odmawiam bycia chrzestna, swiadkowania. Baaa, nawet z zaproszen rezygnuje... Nie stac mnie na takie kwoty "bo wypada" :D

Gość Pytasz na fatalnym forum bo tu
"ciekawe, Ty jesteś w stanie wyłożyć od tak 15 000 zł i to nie uszczupli Ci budżetu?" - Miałam ślub juz łądnych kilka lat temu. Zrobiłam wesele jakie chciałam, za własne pieniądze. Nie wypisywałam na zaproszeniach idoitycznych tekstów, że wolę kase od przenetów. Nie oczekiwałam tez od gości, że pokryją koszty MOJEJ fanaberii. Nie zakładałam, że mój ślub i wesele są wydażeniem na skalę światową, bo to był MÓJ wspaniały dzień

Gość Nie popadajmy w skrajności
Wychodzę wkrótce za mąż, ale też nie daję do zaproszeń żadnych wierszyków czy karteczek, co goście mają przynieść. Tak samo nie oczekuję od Nich, że sfinansują mi wino czy maskotki - Czy ktokolwiek z Was sam od siebie zawiózł coś biednym dzieciom albo wysłał chociaż smsa na jakąś fundację? Jednak według mnie lepiej upewnić się Młodych albo ich rodziców co by woleli - pieniądze/prezent i nawet lepiej dać te 300 zł niż kupować coś na siłę bo na więcej nie stać. Chyba, że doskonale zna się gust Młodych albo sami powiedzą, czy coś by im się przydało. Jeżeli wiemy, że ktoś ma trudniejszą sytuację to nie oczekujemy od tych osób nie wiadomo czego. Zresztą, każdy daje, ile uważa.

Gość Ona25wesele
Jako dobry świadek powinniście dać 1000zł, a jako świetny świadek 1500zł. Z racji tego, że para płaci 150zł od osoby to myślę, że od Was powinni otrzymać kwotę ok.1000zł, a gdy para płaciła od osoby ok.250zł to wtedy wypada dać 1500zł.

Gość zdolowana zona
W ten wekend swiadkowalam i dalam 1000 bo tak powino byc. Na moim slubie swiadek dal 300 a przylazl z zonka i 2 bachurow. Za miejsce placilam 180

Gość świadek
za tydzień idę na wesele jako świadek (idę sam) ile mam wlożyć do koperty żeby było ok ?