Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Produkt uboczny MENu

Jestem hardcorem. Przeczytałem jedną książkę wymaganą na maturę-Ciekawe czy zdam

Polecane posty

Jak myślicie? :-P A i bym zapomniał. Ta książka którą przeczytałem, to "Kamizelka" Prusa :classic_cool:

Gość edssu
hmm malo orginalny tekst ale chwalisz sie czy zalisz ?:D

Do zdania matury z polaka wystarczy napisać normalknie wyprtacowanie a punkty za rozwiniecie mozna dostać z interpretacji fragmentu, więc za wysoko nie zdasz, ale zdasz. Nie trzeba się nic uczyć. Chyba, że wszystkio popieprzysz i np. odwrotnie zinterpretujesz satyre :D

Chwalę. I tak chyba zawyżam statystyki przeczytanych lektur w tym kraju :classic_cool:

Gość edssu
ja przeczytalam 3 lektury moze ogolnie :D

Gość to ja mam rację
je zdawałam rozszerzoną maturę z polaka. Moje czytanie lektur ograniczało się do czytania streszczenia ze streszczenia (bo np takie streszczenie "Lalki" ze 20 stron zajmowało...). I co? Zdałam na 80% :) Bo na rozsz nie trzeba znać lektur, dają ci zupełnie nieznane teksty i tylko kontekst epoki trzeba wychwycic :) powodzenia na maturce!

Ale wy nie rozumiecie mojej idei. Co to za frajda zdać, ucząc się po nocach, wciągają jedną dziurką od nosa amfetaminę, drugą oddychać, a ustami popijać kawę, sprawdzając przy tym, czy serce jeszcze pracuje. Tak potrafi każdy frajer. Ale zdać mając zerowe wiadomości o książce, to dopiero wyczyn, który można będzie potem opowiadać wnuczkowi na kolanach :classic_cool:.

Gość paroova
No przecież swiat sie nie zawali, jak nie zdasz. A pewnie i tak zdasz Jeśli masz z tego frajdę - to tak zrób. To w końcu ty bedziesz mieć stres z rodzicami, a nie my, jak nawalisz :P

Zastanawiam się jeszcze, czy nie zwiększyć mojej hardcorowości ubliżając w brudnopisie osobie, która będzie sprawdzała moją pracę. A wiem, że oni mimo wszystko czytają co tam zostało napisane :classic_cool:

"Zastanawiam się jeszcze, czy nie zwiększyć mojej hardcorowości ubliżając w brudnopisie osobie, która będzie sprawdzała moją pracę. A wiem, że oni mimo wszystko czytają co tam zostało napisane" :D

Gość to ja mam rację
najlepsze jest to, że nawet jak ubliżysz i sprawdzający zetnie ci za to punkty, to później i tak praca jest sprawdzana raz jeszcze przez inną osobę i ten pierwszy sprawdzający może polecieć :P

Dobra, idę się napierdolić. Śmierdzący wódą, żygowinami i moczem, jestem zawsze najbardziej twórczy na następny dzień :classic_cool: 🖐️

Gość to ja mam rację
tylko na ustną maturę nie przyjdź nawalony :P

Gość a ja przeczytalam
wszystkie lektury poza "Potopem".... no i "chłopow" nie skończyłąm... Mam nadzieje ,że tych lektur nie będzie 😭

Gość Ja czytałam tylko te
które mnie zainteresowały...resztę znałam z opracowań:classic_cool: A maturę zdałam na 5:D

i prawidłowo :D ja zdawałam rozszerzoną też nic nie przeczytałam i zdałam na 80 %