Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katoliczkaaa

Do wszystkich prawdziwych katolików

Polecane posty

Gość katoliczkaaa

Katolik nie powinien głosować w wyborach na czlowieka kóry popiera in vitro,aborcje,eutanazje taki katolik ma grzech ciężki,taki wyborca nie powinien też przystępować do komunii św.Katolik musi zgadzać się z nauką Kościoła inaczej nie jest on katolikiem.

Gość czyli na nikogo nie wolno

ja na pis głosuje Komorowski nie nadaje sie na prezydenta nie dla tego ze jest za inwitro ale dla tego ze to ciepłe kluchy , wystarczy ze Tusk podlizuje się Putinowi

Gość hooologooogog
dla mnie KATolicyzm to SEKTAAA

Gość hooologooogog
CZY NIE MAM RACJI?

Gość to na jarka tez nie wolno
Bo zamiast po katolicku zalozyc rodzine i powiekszac Boza owczarnie to ten siedzi w polityce i tylko kariera mu w glowie. Poza tym nie szanuje rodziny - nie przyszedl na slub bratanicy ze wzgledow politycznych Ja sie tam dziwie czemu w kosciolach nawoluja by na niego glosowac :P

Najważniejsze przykazanie to przykazanie miłości, a mnie ludzie z Pisu nie kochają , bo popieram inną partię, czyli nie są prawdziwymi katolikami :(

Gość a ja popieram autorkę
i apeluję do katolików: nie idźcie na wybory bo to grzech :D

Gość ksieznaa_dajaanaa
nie tylko katolik, ale każdy wierzący lub nawet 'moralny' ateista NIE powinni głosować na sld, czyli do wyboru : albo po albo pis i tyle

dla mnie kościół katolicki w Polsce to lipa

Gość a ja jestem katolikiem
i głosuje na innego , bedzie koniec Polski jak kaczynski zostanie prezydentem.

Gość ksieznaa_dajaanaa
Bo nie ma w Polsce innych partii.

a nie uważacie że sam JP II popełnił eutanazje, przcież na właśne życzenie odłączyli Go do sprzętu?????

Gość co za brednie!!!!!!!!!!!
katolizm w polsce to dyktatura wlasnie pod rzadami PiS-u!!!

Gość ksieznaa_dajaanaa
to wyżej to był podszyw :O no i co z tego, że są inne? i tak wiadome jest, to, ze inne partie nie mają szans

jak może być tzie ak że w kraju gdzzie 95% ludzi uważa sie za katolików brakuje rodzin zastępczych, krwi, narządów do przeszczepów itd. kościół nic tu nie robi i baaaardzo mi podpadł

ja będę głosować na takiego, który zapewni MI lepszą przyszłość. a czy jest on katolikiem czy nie, czy popiera in vitro, aborcję eutanazję itp czy nie-to mnie nie interesuje. mnie interesuje tylko to, aby dzięki jego rządom mój byt się poprawił

A ja zamierzam zagłosować na tego, ktory obieca zmianię w systemie edukacji i więcej pracy dla nauczycieli (oczywiście wiem, że obiecanki cacanki) Jeśli taki się trafi to jak dla mnie może być z lewicy z piekła rodem, popierać aborcję i co tam komu jeszcze;) jeśli nie to nie wiem czy w ogóle pójdę na wybory i bycie katolikiem ma tyle do tego co dzisiejsza sraczka do wigilijnego karpia Tyle ode mnie

............a do tego zlikwiduje KRUS i inne chore przywileje dla nierobów

Aggie - to jeszcze za czasów rządów Jarosława trafiła do sejmu ustawa zmniejszająca pensje nauczycielom. Na szczęście zmienił się rząd i słuch o niej zaginął.

Terkoz- na zmianę ustawy bym nie liczyła, u nas rolnicy i księża to "święte krowy" niestety ;)

nawet gdyby kandydat był satanistą, ale dałby gwarancję, że dzięki niemu będzie MI lepiej, to otrzyma moje poparcie. Bo w wyborach, ludzie powinni kierować się WŁASNYM DOBREM a nie dobrem jakiejś instytucji. Bo co z tego, że w kościele będzie lepiej jak my będziemy mięli to samo, co przed wyborami a nawet gorzej.

I to jest dowód na to że wybory powinny być obowiązkowe. Jak Kaczyński prezydentem zostanie to będzie konic Polski?? Bo co???? Bo jest wykształcony i uczciwy?? Bo chca zaprowadzić porządek? Zlikwidować korupcję? Ujawnić dane o ludziach którzy mają czarną przeszłość a piastują ważne funkcje? Ludzie opamiętajcie się!!

Gość kościół w XXI wieku
ma nie lada zadanie, jeśli chce się liczyć politycznie: wyprawy krzyżowe dawno ustały, wojny religijne wprawdzie są ale nie wypada ich oficjalnie popierać, zwłaszcza jak się nie ma wielkiej armii, totalitaryzm na wschodzie Europy upadł, wszędzie wolność, nawet w Afryce (tam przynajmniej można pomagać socjalnie, bo ewangelizacja już niepotrzebna). Papieżowi trochę nudno, więc trzeba sobie znaleźć cel - nie za łatwy, jak np. pedofilia, bo od razu wszyscy potępią i nie będzie o co walczyć, i nie za trudny, jak prawa człowieka w takich np. Chinach, bo nie poradzimu sobie. Więc idealną czarownicą XXI wieku są: aborcja, eutanazja, kara śmierci, in vitro. Jeszcze dobre parę lat będziemy przynajmniej w tej sprawie stroną, bo w innych to już nikt nas o zdanie nie pyta :(

Gość to na jarka tez nie wolno
Kredka - nic nie zrobi bo prezydent nie ma prawie zadnej wladzy w Polsce. Na prezydenta wybiera sie osobe ktora jest reprezentatywna, elokwentna, dyplomatyczna i nie przyniesie wstydu za granica i to z pewnoscia nie jest Jarek

Gość karrrolinaa
haha jesteście żałośni, to, że moje dzieci nie będą czy będą patrzec na homo-pary liżace sie na ulicy to moje dobro, moje i mojej rodziny, więc racją jak najbardziej jest, ze osoba, która za wierzącą sie uwaza, nie zagłosuje na lewice ps. a mnie np. hooj obchodzi szkolnictwo i edukacja, ważniejsze są dla mnie inne sprawy związane z homo, aborcją itp.

Aggie - to jeszcze za czasów rządów Jarosława trafiła do sejmu ustawa zmniejszająca pensje nauczycielom. Na szczęście zmienił się rząd i słuch o niej zaginął. tak tak wiem:O:O śledzę to bo cholera mnie to dotyczy właśnie, ale ogólnie rzecz biorąc gdyby pojawił się koleś który chciałby zmniejszyć liczebność klas i tym samym byłaby praca dla nauczycieli to normalnie jest to mój kantydat number one