Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdjc

Druga ciąża po roku?

Polecane posty

Gość jdjc

czesc! W lutym 2009 urodzilam zdrowego synka, w te chwili synek ma przeszło rok.A ja czuje potrzebe bycia w drugiej ciąży... Choć bardzo boje sie przechodzenia tego wszystkiego po raz drugi to bardzo chcialabym miec drugie dzieciątko... czy jest tu ktos z podobnym dylemantem?

czesc ja tez urodzilam synka w lutym 2009 wypowiadalas sie tam na forum? jestem obecnie w 13 tygodniu drugiej ciazy miedzy dziecmi bedzie rok i 9miesiecy roznicy.Tez chcialam miec szybko drugie

Gość jdjc
dziekuje za odpowiedź. niestety nie wypowiadalam sie a forum dla lutówek 2009 ale chętnie podczytuje jak wypowiadaja sie inne mamy. Gratuluje twojej ciąży, jak sobie radzisz/??? pracujesz??? czy zamierzasz z dwoma dzieciakami siedziec w domu

ja nie pracuje ,siedze w domu poza tym studiuje zaocznie jeszcze jak urodzi sie 2 dziecko bede w trakcie pisania pracy dyplomowej i obrony. ja uwazam ze tak jest lepiej za jednym zamachem dwojke odchowac mam wszytsko po malym jestem na biezaco z opieka nad dzieckiem wiec bedzie dobrze:) mysle lepiej teraz niz za 3,4 lata i dzieci beda sie lepiej rozumiec z mniejsza roznica . wiem ze moze byc ciezko na poczatku ale damy rade.moj synek byl bardzo grzecznym dzieckiem wiec mam nadzieje ze drugie tez takie bedzie to juz bedzie super

Gość Dominika80
witam ja mam synka który 08.05 skończy 20 miesięcy obecnie jestem w drugiej ciąży termin porodu mam na 23.05 ;) i ponoć też ma być chłopczyk, myślę podobnie jak Wy że gdyby mój starszy synek miał 3, 4 latka to już bym nie chciała wracać do pieluch itp. a tak to odchowam sobie dzieci i na spokojnie wrócę do pracy ;) moja koleżanka w marcu urodziła 2 dziecko różnica jest 18 miesięcy powiedziała że jest ciężko na początku ale później człowiek ogarnie wszystko

moja kolezanka ma roznice 16 i pol miesiaca i super sobie radzi.Drugie dziecko jest bardzo grzeczne zupelnie inne niz pierwsze.Ja zawsze mowie ze w ciazy nalezy unikac stresu bo dziecko tez sie wtedy stresuje.Starszy przykrywa malego koldera da smoczek .Slodko to wyglada

Ja też już kiedyś pisałam na jakimś forum. Mój synek ma obecnie 15 miesięcy i za dwa tygodnie będzie miał siostrzyczkę. O ile wytrzymam bo mam już jakieś skurcze. Ja róznież nie zdecydowałabym się na kolejne dziecko po większej przerwie. A tak będą mi się dzieciaczki chować razem :)