Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b hh

Konflikt Serologiczny

Polecane posty

Gość b hh

Kobietki,powiedzcie mi szcerze czy ryzykowalybyscie zajesciem w ciaze wiedzac o konflikcie serologicznym ja mam grupe krwi A- a moj narzeczony Brh +. I narazie nawet niehce slyszec o ciazy,bardzo sie boje ze dziecko urodzi sie chore,czy to nie jest proszenie sie o klopoty.

Gość Było o tym już milion razy
w ubiegłym miesiącu. Cofnij się o kilkanaście stron wstecz i poczytaj, albo skorzystaj z wyszukiwarki. Bardzo porządnie było wszystko tam poopisywane.

konflikt to nic powaznego,jezeli w ciazy bedziesz pod stala opieka lekarza,czyli normalnie abys chodzila na kontrole.. nie forsowala sie ,oczywiscie jest zagrozenie-poronienie..na jakis czas moga cie wziac do szpitala na podtrzymanie itp..wiem,bo mpi rodzice maja koflikt

Gość pulpecik2010
a co w tym dziwnego. nie jest wina moja czy ojca dziecka, ze mamy taka a nie inna grupe krwi. robi sie badania na przeciwciala w ciazy a gdyby byly przeciwciala to po porodzie kobieta dostaje szczepionke. poza tym w 1 ciazy to rzadkie przypadki

W dzisiejszych czasach konflikt serologiczny to pikuś. U nas występuję ale w życiu nie odczułam jego "skutków" .Po porodzie dostałam zastrzyk i po bólu.

dokładnie teraz konflikt serologiczny to nic wielkiego jezeli z tego tylko powodu nie chcesz sie zdecydowac na dziecko to zaden powód a jak sie tak strasznie martwisz to idz do gina i ci wyjasni co i jak

Gość b hh
tylko ze dwa lata temu majac 20-lat usunelam ciaze,i teraz boje sie skutkow temtej decyzji.

Gość b hh
dziekuje wam bardzo,dalyscie mi nadzieje,czytalam wczoraj bardzo duzo,kobiety na forum wypowiadaly sie roznie,byly niestetety wpisy tez takie ze dziecko urdzilo sie chore,poronienia w 4miesiacu,itp,itd,mowiac krotko:rozpacz w kratke. Z jednej strony chce a z drugiej cholernie sie boje.

ja urodziłam 3 tyg temu dzidzi właśnie z konfliktu i wiedziałam o tym wczesniej ale nie miałam takich obaw co ty bo przy pierwczej ciązy nic się nie dzieje a po urodzeniu, dają ci zastrzyk z immuonoglbiny aby kolena ciąza przebiegała prawidłowo, teraz to żaden problem medycyna ma na to rozwiązenie

Gość b hh
tyle ze ja juz bylam w ciazy,ktora usunelam drugim miesiacu. I prosze nie pisac,ze nie powinnam miec dzieci juz nigdy,jesli zabilam jedno. Naprawde tego typu rad nie potrzebuje.

Po pierwsze jest to niezgodnosc serologiczna, a nie konflikt - ktory wystepuje w przypadku, gdy dziecko ma RH+ gdy Ty masz RH- Z medycznego punktu widzenia konflikt powstaje miedzy matka i dzieckiem, a nie rodzicami. W dzisiejszych czasach jest to pikus - jak juz ktos to nazwal, ale pod warunkiem, ze przy pierwszym porodzie w wypadku konfliktu dostanie sie zastrzyk. My z mezem mamy niezgodnosc serologiczna, ale moja corka "odziedziczyla" RH po mnie, wiec nie bylo problemu i zadnych zastrzykow. Co do Twojego usuwania ciazy, to jak zauwazylam chyba nikt Ci nic nie powiedzial, wiec czemu znow poruszasz temat atakow na Ciebie - czyzby PROWO??

Gość czy dziecko
(poprzednie) było Twojego obecnego partnera? tego z "rh +"?

Gość fefag
my mielismy z mężem konflikt i tak szczerze powiedziawszy to nawet sie nie zastanawialam nad tym przed zajsciem w ciaze. po porodzie dostalam immunoglobuline i tyle.

ja mam 0RH- mąż plus i mamy dwójkę zdrowych dzieciaczków. Dostajesz szczepionkę w czasie ciąży i potem po porodzie,aby nie było komplikacji.

Gość czy dziecko
jeśli tak - zagrożenie jest większe, ponieważ prawdopodobnie wytwarzasz już przeciwciała - oczywiście nie jest to powód by z ciąży rezygnować, niemniej koniecznie poinformuj o sytuacji swojego ginekologa, gdy tylko stwierdzisz ciążę.

Gość b hh
nie to nie jest prowokacja ,wolalam poprostu uprzedzic,ze nie chce prowadzic bzdurnych dyskusji nt.tego co zrobilam dwa lata temu. Poprzednia ciaza byla z eksem. I dopiero przy obecnym narzeczonym czuje ze chcialabym miec dzieciaczka,wiem ze bedzie dobrym i opiekunczym ojcem. To macie racje musze wybrac sie do lekarza. Moze sie wszystko ulozy pomyslnie. Pozdrawiam serdecznie:)