Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pulpecik2010

Czy każdy 2-miesięczny niemowlak wygląda jak pulpet?

Polecane posty

Gość pulpecik2010

Witam. Karmię piersią mojego synka. Skończył 2 miesiące i buzię ma bardzo pucatą, a ręce grube tak, że nadgarstków nie widać. Czy wasze dzieci w tym wieku też są takie pulchniutkie?

Gość pulpecik2010
podnoszę

Gość nie kazdy
ale wiekszosc

Moja mała nigdy nie była pulpetem. jest caly czas chudziutka a je bardzo duzo

Gość ej powiedz
nie. moja zawsze byla drobinka. teraz ma 15mies i wazy 10,5kg.

Gość do góry .......hej
moja córka tylko na buzi jest pulpecikiem , a tak reszta ciałka rozłożona

Gość pulpecik2010
Mój syn to ma nawet tak, że szyi nie widać bo skóra nachodzi na siebie to powoduje odparzenia, bo trudno mi tam dotrzeć w trakcie kąpieli :-( A nie chcę mu krzywdy zrobić :-( Nie wiem czy takie przybieranie to prawidłowość, bo jak jesteśmy u lekarza to dobrą wagę ma. Boję się, że taki pozostanie albo i grubszy.

Mój synek jak był malutki to był bardzo szczuplutki i nie był pulpecikiem. A wręcz był chudziutki. Ale jak skończył roczek zaczął bardzo szybko na wadze przybierać. I teraz ma na rączkach i nóżkachtakie wałeczki :)

Gość den piraza.
hahaha ze niby wasze dzieci drobniutkie? JASNE :D Gdzie sie nie wejrzy do wozka to grube pulpety.Moja corka byla srednia,ale miala gruba pucolowata buzie.Teraz ma 5 lat,dalej srednia,a buzia zeszczuplala.Prawie kazde dziecko jest pulpecikowate,wiec sie nie martw.Potem cialo sie wyrzezbi i bedzie git,chyba ze bedziesz je opychac slodyczami i golonka.Pzdr

Gość ej powiedz
Autorko, a ile wazy/mierzy twoj maluch? Ale skoro lekarz mowi ci, ze jest ok to chyba nie masz sie czym martwic. Jak sie dzieciaczek zacznie ruszac(raczkowac, chodzic) to zgubi tluszczyk. Chyba, ze bedzie juz tak gruby, ze mu sie nie bedzie chcialo ruszac(znam taki przypadek) ;)

Gość pulpecik2010
Tydzień temu byłam i mierzył 63 cm i ważył 5300 :-)

hehe ja jak bylam malutka to tez bylam pulpecik:) jak ogladam zdjecia to faldka na faldce faldka przykryta ale pozniej sie wyciagnelam wiec mysle ze to normalne. teraz jestem szczupla i na pewno twoja dzidzia tez tak bedzie miala. jak zacznie chodzic to bedzie rosla wzdloz a faldki znikna:)

Gość moja byla pucolowata
w tym wiku - tylko napiersi a walzczki maial wszedzie tazk gdzies do 6i pol mca wtedy zaczla chudnac - tzn sie "wydluzyla" i probowac pelzac i przekrecac sie z boku na bok zeby sie przemiuescic kontroluj wage co miesiac i wklepuj w siatki centylowe wtedy bedziesz widzeic czy przybiera na wadze i rozsnie harmonijn ei czy trzeba sie martwic

hehe ja jak bylam malutka to tez bylam pulpecik:) jak ogladam zdjecia to faldka na faldce faldka przykryta ale pozniej sie wyciagnelam wiec mysle ze to normalne. teraz jestem szczupla i na pewno twoja dzidzia tez tak bedzie miala. jak zacznie chodzic to bedzie rosla wzdloz a faldki znikna:)

moja tez była na piersi i była niezła kluska z niej juz kiedys tu pisałam jak na 4 mies. zobaczyłąm 7200 na wadze ... nie jadła strasznie duzo od 5 miesiaca zaczeła sie wyciagać teraz am prawie rok i wazy niecałe 10 kg.

Moja urodziła się z bardzo niską wagą a po 2 miesiacach karmienia piersią wyglądała właśnie jak pulpet.Wyrosła z tego jak tylko zaczęła się ruszać. W wieku roczku już pulpetu absolutnie nie przypominała,jest szczupłą dziewczynką :D Nie martw się.

moja cóka nigsdy nie była i nie zanosi sie na pulpecika, ma juz prawie 8 m-cy i waży ok 7 kg - w skrócie to jest okropnym niejadkiem

Gość do chochlik
czyloi jest w 15 percentylu , czyli w normie, wazne zeby harmonijeni pryzbierala na wadze i harmonijnie rosla pulpecik ile wzrostu ma twoje dzziecko?? moja w wieku 2 miesiecy wazyla 5600 i urodzila sie z waga 3400, teraz -7 misisicey i 8200 i nie wyglada na grubaska

Gość fajne tutaj
mój to mały Pudzian :) 3 miesiące, 68cm, 6500kg.

Mój syn wyglądał jak pies- mops. Od urodzenia (prawie 4 kg ważył przy porodzie) była z niego tłusta pyza. Jak zaczął biegać to dopiero zrzucił fałdki, choć i teraz nie jest wygłodzony, ale nadwagi nie ma. Łapy ma duże jak u misiaka i bucie pucusiowatą, ale resztę już ok. Nogi ma długie. Córka jak się urodziła była przeraźliwie chuda. Okrągły brzuszek i takie kikuty długaśne (ręce i nogi). Później przybrała na wadze i wyglądała "niemowlaczkowo" przez pewien czas, ale koło 10 miesiąca znów wychudła. Nie jest z typu "drobinek co mają nóżki jak patyczki" ale nadwagi nie ma. Waga w normie, wygląda też ok (z tym, ze jest raczej niska w porównaniu z rówieśnikami)

Moja corka nigdy nie byla gruba. Corka mojej siostry w wieku trzech miesiecy wazyla 8 kilo i miala takie grube policzki, ze ledwo na oczy widziala. Byla karmiona "na zyczenie"- czyli za kazdym razem, jak zaczynala plakac, dostawala cyca...

Gość mamaKamilka2010
Do Fajne tutaj: Twój to mały Pudzian?! A co powiesz na mojego: niecałe 3,5 m-ca (ur. 20.01.2010), 71 cm, 8kg

Gość już wkrótce mama
cieszcie się mamusie że "na cycu" wasze dzidzie tak dobrze się rozwijają, ja mam głęboką nadzieję że moje maleństwo też będzie pulpecikiem

Gość fajne tutaj
hehehehe słodziak :) ja tam lubie takie pyzunie :)

Gość fajne tutaj
różnie jagódko, różnie,ale skąd Ty to możesz wiedzieć ;)

Mój za tydzień skończy 2 miesiące, a waży 5700 g. Lekarka ważąc go stwierdziła, że wymiary ma b. dobre. A u niego w sumie tylko pucki na buzi i grubiutkie udka, reszta w normie ;)