Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maritkaa

6 tydzień

Polecane posty

Gość maritkaa

Jestem w 6 tygodniu ciąży. Wizytę u lekarza mam za dwa tygodnie. Co jakiś czas mam przy podcieraniu płynny żólty śluz ale nic mnie nie swędzi i nie piecze. Czy powinnam wcześniej wybrać się do lekarza? czy to coś niepokojącego? Czy może moge poczekać i powiedzieć o tym na wizycie

Gość maritkaa
mogłybyście mi coś poradzić?

Gość insekcikiii
Ciężko powiedzieć bo nie wiemy jak to dokładnie wygląda, wiem że każda infekcja jest groźna w ciąży. Może lepiej umów sie wczesniej. I obserwuj czy nie zmienia koloru na taki "kawa z mlekiem".

Gość insekcikiii
taki w kolorze mlecznym jest ok, ale żółtym ? hmm Ale np. infekcja może na początku nie objawiać sie swędzeniem tylko później. Lepiej dmuchać na zimno.

Gość maritkaa
z tego co pamiętam to często zdarzał mi się taki nawet przed ciążą więc może taka moja natura. I nie występuje o za każdym razem.

Gość insekcikiii
a jaką miałas wcześniej cytologie? którą grupę? i nic lekarz nie mówił o infekcji? jeśli badał Cie wczesniej i powiedział że ok to niemasz się co martwić. Pozdr

Gość maritkaa
zawsze miałam 2 grupę. w ciąży dopiero będę miała robioną na tej wizycie

Gość go rt
to że jest trochę żółto podbarwiony, to nic złego - teraz masz więcej tego śluzu i to też normalne w ciąży jak nie czujesz żadnych innych objawów infekcji, a śluz jest prawidłowego zapachu - to wszystko jest ok. mozesz sobie zbadac pH pochwy papierkiem lakmusowym jak masz jakies watpliwosci

Gość maritkaa
śluz jest raczej bezzapachowy

Gość maritkaa
??

Gość maritkaa
w taki układzie mogę poczekać z tym do wizyty?

Gość ojojoojojjjjjjjjj
to jest normalne - w ciąży jest więcej śluzu niż normalnie - przyzwyczai się bo czasem się naprawde nagle robi mokro.. jestem w 14 tyg własnie - używaj wkladek i tyle

śluz i upławy powinny być koloru rozwodnionego mleka, czyli białe lub przeźroczyste, inne kolory i np zapach niemiły dla nosa mogą już świadczyć o jakiejś infekcji lub początkach, w ciąży często sie zdarzają ale lepiej je kontrolować