Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia_Górska

matura polski 2010

Polecane posty

Dali nam Świętoszka i Zdąrzyć przed Panem Bogiem. Zupełnie się nie spodziewałam,ale nie ma co ukrywać,że łatwe lektury . :)

Gość zdążyć, dziecko, zdążyć
:o świat się kończy po prostu :o

Dokładnie nie pamiętam,ale trzebabyło przedstawić możliwości godnego życia i śmierci podczas Zagłady wg Marka Edelmana na podstawie podanego fragmentu. W Swiętoszku chyba porównać jakieś postacie,ale dokładnie się nawet nie wczytywałam, bo kompletnie tej lektury nie pamietalam.:)

na podstawie podanego fragmentu "Świętoszka" scharakteryzuj bogatera tytułowego i podejście do niego Orgona, Kleana i Elmiry. Tak mniej wiecej

ja wzięłam świętoszka, bo wczoraj na szczęście go ogranęłam w domu :D

E, to spoko, ja bym Swietoszka pisala, temat nawet nie byl taki trudny jak sie ksiazke przeczytalo:P Ale tej drugiej to jakos nie kojarze, pewnie z trzeciej liceum...

A dla mnie Zdążyć przezd Panem Bogiem duuzó łatwiejsze;D bo na ten temat to i duzo z historii sie wiedzialo.

Gość mimika twarzy rara
to już chyba 4 wątek tutaj xD

ja się świętoszka zupelnie nie spodziewalam bardziej obstawialam wesele lub nad niemnem natomiast Zdążyć przed Panem Bogiem jakos tak czułam, że bedzie jeszcze mężowi mówiłam ze podejrzewam ze bedzie to bo w tamtym roku zmarł bohater tej książki i tak myslalam ze bedzie wlasnie ona bądz opowiadania borowskiego pozegnanie z marią, proszę panstwa do gazu matura nie byla dosc skomplikowana, troche czyt ze zrozumieniem te pytania tak pozadawane ze ciezko znalezc ale poradzilam sobie mam nadzieje na chociaz 50%:P

Gość mimika twarzy rara
jak jak bd miała 50% to idę się powiesić