Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryłka

proszek do prania dla noworodków

Polecane posty

Gość bambaryłka

witam jakiego proszku uzywałyscie dla swoich nowo narodzonych pocich? ja zakupiłam bobos firmy henkel.. myslicie ze to dobry zakup? i czy stosowałyscie cały czas ten sam proszek czy zmieniałyscie na inne? z gróry dzieki za wypowiedzi

dodam jeszcze że płyn lepiej się spłukuje, proszek czasem może osiadać na ciuchach i zostają białe plamy jak wyschnie, ja nawet swoje rzeczy piorę w żelach

Gość ciekawa mamuśka
Proszek i płyn do płukania Lovela. Dla mnie rewelacja.

Gość my używaliśmy
Persil Sensitive i do tego płyn Lenor Sensitive bądź Softlan Sensitive,po 4 miesiącu przeszliśmy na normalny Persil ;)

ja piorę w jelpie i wszystko jest ok czasami uzywamy mleczka lovela do prania i także jest wszystko ok

Gość hnhnthn
W innych krajach dzieci się rodzą i nikt nie cyrkuję z proszkami :o od początku piorę w tym samym proszku jakim są prane nasze rzeczy.

Gość 2 lata jedziemy na loveli

Ja używam proszku Dzidziuś i jest wg mnie bardzo dobry, a niedrogi.

Ja pralam wszystkie dzieci dziecka w tym samym proszku co nasze ubrania. Nie wiem dlaczego tak cudujecie :O

ja kupiłam proszek bobas.. za 2 tygodnie rodzę więc jeszcze nie wiem czy dziecku nie zaszkodzi.. ;)

cudujemy bo taki mamy kaprys :P jeśli mogę kupić coś "zdrowszego" dla dziecka to nie widzę powodu dla którego mam tego nie robić, poza tym lovela nie jest produktem Polskim tylko zagranicznym a to oznacza że zagranicą też tego używają ;)

Gość cudujemy tak dlatego moje
panie ,ze nasze dzieci nie zawsze noszą pranie w normalnych proszkach reagują skórną alergią ,wysypką ,kaszlem jak mój np ...nie wymylslamy sobie tego niestety ...:O nikt bez potrzeby nie bedzie extra kupował proszku oddzielnie dla dzieci i prał osobno ot tak dla zabawy !!!

ja bylam dlugo zagranica i tam nikt nie uzywal proszkow do prania dla dzieci bo po prostu takich w sklepach nie ma. A skad wiecie ze od razu dziecko bedzie miec uczulenie na zwykly proszek jak od razu pierzecie w tym specjalnym dla akergikow?

Gość a no wymyślamy z proszkami
bo ja wcześniej prałam rzeczy synka w tym samym proszku co nasz persil bądź ariel ale dostał czerwonej wysypki na ciele ,zmieniłam proszek a wysypka znika , teraz używam loveli

ja kupiłam Baby Shine- zużyłam tylko jedną paczkę. Jak się konczyła to zaczęłąm ją mieszać z naszym Arielem i teraz piorę w naszym proszku- jest OK. I nie widzę w tym żadnego cudowania.

ja na początku prałam w Dzidziusiu, później (ok 10 mies życia malucha) przeszłam na Vizir sensitiv. na początku było ok, ale po 2 miesiącach nagle małemu zaczęły wychodzić liszaje na rączkach, myślałam że od jedzenia. ale potem doszły liszaje na nóżkach i byłam już pewna że od proszku! zmieniłam na proszek Biały Jeleń i po 3 dniach placki na nóżkach zniknęły, na rączkach czasem jeszcze się pojawiają, ale już jest ich zdecydowanie mniej :)

Gość KACHA31KRAKOW
lovella jest dobra-ale ostatnio bylam w carrefurze i kupilam proszek bobas tak na probe -zobacze jak bedzie się w nim prało

liszji nie dostaje sie od proszku tj choroba zakazna. Moja kolezanka ajk byla dzieckiem zarazila sie nimi od psa.

jagoda - jest wiele powodów powstania liszai nie tylko odzwierzęce. wiem co miało moje dziecko i od czego to dostało! jeżeli byłoby inaczej to czy zmiany zeszłyby po zmianie proszku??? proszę bardzo tutaj jest napisane że nie są zakaźne http://dooktor.pl/slownik-medyczny/l/liszaje.html tutaj jest napisane że przyczyna ich występowania jest często nieznana: http://www.zdrowemiasto.pl/_zm/?art=68 poza tym nie tego dotyczyło pytanie! jeśli masz ochotę pierz ubranka dziecka w zwykłym proszku, możesz prać w proszku dziecięcym, płatkach mydlanych, orzechach piorących, szarym mydle, możesz stosować pralkę automatyczną, Franię, tarę, tylko swoje ręce. nikt nie broni! autorka zadała pytanie o proszek do prania i o to jaki my stosujemy. to jest jej decyzja jaki będzie stosowała. używasz zwykłego? ok Twój wybór, ale proszę Cię nie podważaj decyzji i zdania innych ludzi, nie udowadniaj, że ci którzy robią inaczej niż Ty są debilami do kwadratu. bo nie zawsze tak jest ;)

Gość kjkahcav
Pamiętam, jak moja siostra była niemowlakiem to miała uczulenie, bo mama prała w normalnym proszku. Chyba lepiej kupić delikatny proszek niż potem narazić dziecko na wysypkę.

Gość a ja tydzien po
w lovelli piorę i nie wyobrazam sobie zeby prac ubranka niemowlęce w zwyklym proszku.

Gość saleminka8
a ja zwykłego-typu bonux :P za to płyn do płukania z loveli :)

Gość mieszkam w de i tutaj
nie ma specjalnych proszkow do prania dla dzieci. gdy w kilku marketach zapytalam o niego osoby sprzedajace-te dziwnie sie na mnie popatrzyly i stwierdzily "proszek specjalnie dla dzieci? nie, nie mamy czegos takiego" zreszta to jest niezle nabijanie ludzi w butelke, polska niestety na wszystkim probuje zbic kase :O

Gość Aaaby
Zwykły dorosły proszek + program podwójnego płukania w pralce. Proszki dla dzieci to lipny marketing. :o