Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darknessss

usg, ciąża, bardzo ważne

Polecane posty

Gość kwittd
super Darknessss,bardzo się cieszę razem z Tobą mąż będzie miał prezent wyjątkowy gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy jak będziesz miała jakieś pytania,to wal śmiało w końcu niedawno przez to przechodziłam :*

Gość Darknessss
dziękuję kwittd... i na pewno będę miała pytania ;)) także myślę że jeszcze nieraz poklikamy ;* ja jeszcze nie mogę uwierzyć, patrzę i patrzę na te dwie kreseczki i łzy szczęścia mi się cisną... :D mój mąż wraca o 15 z pracy od razu mu powiem ;p

Gość M0ni@86
Witaj Darknessss! To jest nas dwie bo ja dzisiaj też zrobiłam test i wyszedł pozytywny;-) Miałam dokładnie te same objawy ale teraz czuje się świetnie. Byłam juz dzisiaj w przychodni i robiłam badanie BHCG i progesteron aby sie upewnic i jutro ide do mojego lekarza, ciekawe który to tydzień, pozdrawiam

Gość Darknessss
to gratuluję oczywiście ;) ja jutro ide na bhcg i od razu też do lekarza, bo również jestem ciekawa co i jak :D pozdrowienia ;p

Gość Darknessss
mój mężczyzna szaleje z radości , jutro idzie ze mną na badanko krwi ;) a mam też takie pytanie, czy np drażliwość sutków to też może być przez ciąże? ostatnio coś takiego u mnie występuje od kilku dni a przy tym piersi strasznie mnie swędzą.. i na sutkach mam takie malutkie guzki...

wiadomo, ze taka bedzie jego reakcja :D w koncu to jego malenstwo :) moj tez pewnie bys ie ucieszyl. hm dzis chyba bedzie powtorka z rozrywki bo dni plodne sa :) oby sie udalo :D

Gość Darknessss
no to życzę powodzenia ;)) i trzymam kciuki oczywiście :p

Gość M0ni@86
Czytałam, że drazliwość piersi jest właśnie objawą ciąży. He he he chyba jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży Darkness, ponieważ też mam bolące piersi i małe guzki;-)Te piersi to było dla mnie zaskakujące, ponieważ mam je teraz ogromne bardziej niż przed okresem. Zresztą ta ciąża to też dla mnie niespodzianka, bo staraliśmy się o dzidziusia od 5 miesięcy i nic. A dzisiaj miałam już robić badania hormonalne czy wszystko w porządku ale pomyślałam że najpierw zrobie test i Hurrrra! Jeszcze to do mnie nie dochodzi, dziwnie się czuję ale mam ochote powiedzieć całemu światu że będę mamą;-)))))

Gość Darknessss
no możliwe że jesteśmy w tym samym tygodniu, M0ni@86 jak będziesz wiedziała to pisz, zobaczymy czy mamy rację heh ja też zauważyłam lekkie powiększenie piersi ale może nie o dużo ale troszkę tak ;) masz tak jak ja, ciągle patrze na te dwie kreseczki, mąż oszalał dostałam bukiet pięknych kwiatów... cieszymy się strasznie :D

Gość M0ni@86
A ja dostałam bukiet kwiatów wczoraj bo miałam imieniny;-)Mój mąż też bardzo się cieszy, ale najpierw było niedowierzanie. Jutro już wszystko będzie jasne, na 14 jestem umówiona do lekarza. Jak wróce to wszystko Wam napiszę, co mi lekarz powiedział i czego się dowiedziałam, już nie moge się doczekać;-)

Gość Darknessss
M0ni@86 a czy swędzą Cię przy tym piersi? ja jutro się umówię na wizytę ;) też się nie mogę doczekać...

Gość kwittd
kochane przyszłe mamusie,jeszcze raz gratulacje z całego serduszka achhh,aż drugiego dzidziusia mi się zachciewa :) tak,z tymi piersiami to właśnie jest jak u Was:duże,drażliwe,nabrzmiałe,swędzące,ciemniejące sutki.

Gość Darknessss
kwittd nawet nie wiesz jak się cieszę ;) mąż powiedział że teraz mogę na niego nawet krzyczeć jak mnie denerwuje... ;p a co do piersi to mnie strasznie swędzą ale nie myślałam że od ciąży może tak być! teraz niech swędzą i rosną heh niczym się nie przejmuje, ważne by było wszystko ok :D

Gość M0ni@86
Nie swędzą mnie, ale mam powiększoną otoczkę wokół sutków. A przez tą świadomość ciąży ciągle jem, heheh muszę sie kontrolować ale ciągle jestem głodna. Powodzenia jutro.

Gość kwittd
kochana,wiem jak się cieszysz i cieszę się,że się cieszysz ja tak samo się cieszyłam,bo staraliśmy się o dzidzię 4 miesiące. cudowne uczucie,prawda? pogratuluj mężowi ode mnie. i cieszcie się Twoim stanem razem,to przepiękny czas dla małżeństwa.

Gość Darknessss
myśmy się starali od pół roku, oj to jest piękne uczucie ;D mogłabym krzyczeć do wszystkich ;p a mężowi przekaże i dziękuję ;D

Gość ewkaa27
Kochane kobietki GRATULUJĘ ciąż,u mnie to już 19tc i malusze wojuje w brzuszku :)))co do piersi mnie na dwa tyg.przed spodziewanym @ bardzo nabrzmiały i bolały i tak do dziś własnie po tym poznałam że chyba to ciąża...co do wizyt polecam isc ok 7-9tyg.wtedy juz widac jak serduszko bije ja poszłam w 5 tyg,to był tylko pecherzyk płodowy.Trzymam kciuki i życze spokojnych 9miesięcy

Gość Darknessss
dziękujemy za radę ewkaa27.. ;) ja i tak pewnie wizytę będę miała za ok tydzień.. a kiedy mogą pojawić się problemy z częstym sikaniem? i czy ból brzucha podczas wczesnej ciąży to coś bardzo złego?

Gość kwittd
a więc Darknessss u mnie problemy z siusianiem pojawiły się mniej więcej w tym czasie,co zrobiłam test,czyli to był jakiś 4tc,w drugim trymestrze był luz,ale pod koniec,maj gad,mały tak mi jeździł po pęcherzu,że mogłabym z toalety nie wychodzić ;). A co do bólów brzucha to najzupełniej normalne,więc don't worry :)

Gość ewkaa27
u mnie tez jakos w 4-5tyg.i teraz troche ustało siusianie a ból brzucha to normalne gdy nie jest silny i długotrwały a wszystko z powodu rozciągające się macicy..mnie kłuje czesto prawy jajnik i lekarz zalecił mi duzo odpoczynku

Gość Darknessss
dziękuję za odpowiedź, teraz będę miała coraz więcej pytań, właśnie wybieramy się z mężusiem na badanko bhcg i muszę się do lekarza zapisać, :D

Gość M0ni@86
Mnie już od dawna pęcherz dokucza, ciągle muszę chodzić do toalety;-/Ale wcale się tym nie przejmuję. Już dzisiaj idę do lekarza i będę miała wyniki bhcg, może nawet zobaczę pierwsze zdjęcie usg mojej fasolki. Darkness tobie też życzę powodzenia na badaniu.

Gość Darknessss
ja wizytę u lekarza mam 14 ;p Wszystko poszło dobrze, bhcg potwierdziło ciążę... teraz trzeba dbać o siebie i czekać cierpliwie ;)

Gość kjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
ogromne gratulacje:)

Gość Darknessss
przyszłe mamy dziękują :D

Gość M0ni@86
Również dziękuję;-))) Ja już jestem po wizycie. Badanie wykazało, że jest to dopiero 3 lub 4 tydzień, na usg widać jeszcze pęchęrzyk który ma 7,2 mm;-) Lekarz mi pogratulował, bo chyba sam był zaskoczony. Miałam problemy z miesiączkami i przygotowywał mnie do leczenia tego schorzenia a tu niespodzianka;-)))Mam tylko trochę niski progesteron i będę brała luteinę i magnezin, no i oczywiście kwas foliowy. Za dwa tygodnie muszę zrobić badania morfologiczne, mocz itd. i kolejna wizyta. Teraz już jestem spokojna i szczęsliwa.

Gość Darknessss
M0ni@86 to super! cieszę się razem z Tobą :D ja za tydzień będę wiedzieć wszystko :p mój lekarz też się zdziwi na pewno, jak na razie mam brak apetytu :/ jem dzisiaj na siłę, głodna jestem a mi przystawia i niedobrze mi trochę

Gość M0ni@86
Dzięki Darkness;-) U Ciebie też na pewno będzie wszystko dobrze. jeśli chodzi o apetyt to mam bardzo duży i często jem, ale nie mam mdłości. Czytałam, że powinno się jeść często ale mało. tak będę starała się robić, bo nie chcę za dużo przytyć tylko tyle ile trzeba;-p

Gość Darknessss
mam nadzieję że będzie dobrze, no ja też bym nie chciała dużo przytyć heh ale to się okaże, jak zachcianki będą :P dość obfite mam upławy, są białe i przezroczyste i kleiste ale czytałam że to norma na początku :)

Gość Darknessss
dziewczyny, właśnie zauważyłam coś niepokojącego... upławy mam białe ale z dodatkiem odrobinki krwi... :/ wiem, pewnie panikuję no ale zaniepokoiło mnie to...