Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzanie 2010

Odchudzania czas zacząć:)

Polecane posty

Gość odchudzanie 2010

Witam dziewczyny:) Szukam koleżanek, z którymi mogłabym rozmawiać na wymieniony powyżej temat:) Zaczełam się odchudzać i rozmowa z ludźmi robiącymi to samo na pewno bardzo by pomogła nie tylko mnie. Moze nie mam tego aż tak dużo, ale jednak:) 176cm wzrostu i waże 78/79kg... Dieta 1500kcal, 2, 5kg na 2,5 tygodnia:) narazie jest dobrze, ale boje sie chwil załamania...

O to ja się przyłącze:) W sumie na diecie jestem już od jakiegoś czasu...ale dobijają mnie weekendy:) jak juz dochodzę do 64 to wtedy bach...wolne i kilo nawet 1,50 więcej:) Ale w przyszły weekend jadę do znajomych:)Musze chociaż 64 ważyć:) a najlepiej mniej:P

Gość znużona zuza
tez sie przylaczam .wlasnie dzis zaczelam . mam 166 i waze 60 kg ;/ marzy mi sie 55 albo i mniej dieta 1200 kcal, cwiczenia, ocet, therm line s ... :) zobaczymy jaknam pojdzie

Gość odchudzanie 2010
oj dziewczyny to widze, ze sie zapuściłam jak wy z takimi wagami mi wyskakujecie hehe:)) ale mowie wam jak sie dzisiaj przerazilam... zaczelam 2,5 tygodnia temu majac 81kg... no... jak sie zwazylam to malo co a bym zawału dostala... bo zawsze wysportowana, ale od 2 lat zmuszona jestem siedziec na tylku i nie skakac za wiele, bo problemy z kregosłupem.. w kazdym badz razie wracając do tematu... 2 dni temu wazylam sie po kilka razy doslownie i miaslam 78kg, wiec mowie pięknie i cacy... teraz zbliza mi sie okres, ale nie wiem czy to usprawiedliwia dzisiejsze znowu 80kg... a moge przysiąc, że nic nie przekraczałam, nie obżerałam się niczym, żadneych słodkości... nie rozumiem... myslicie, ze to normalne, czy mam sie martwic i drastycznie przejsc na 1000?

Gość znużona zuza
1. ile maz wzrostu? 2. mi tez zawsze waga wariuje podczas tych dni wiec nie martw sie

Ja zanim zaczęłam brać tabletki...to w tych dniach..miałam ze 4 kg więcej na wadze...nie potrafiłam jeansów włożyć...bo były tak obcisłe, że normalnie bolały mnie nogi jak chodziłam:) teraz jest lepiej:) Oj...ja kiedyś byłam dużo bardziej zapuszczona jak to nazwałaś:) Ale dla chcącego nic trudnego:)Dobrze bedzie:)

Gość odchudzanie 2010
mam 176cm wzrostu i jak to powiedzial niegdyś mój trener budowę atletyczną... czyli grube kości i duza masa mięśniowa nie wyrabiana nawet mocno na siłowni.. taka z natury podobno, ale czy w to wierzyc... moze gdybym mogla studiowac wymarzony awf wiedzialabym na ten temat więcej, ale nie moge... wiec... sie chyba nie dowiem... teraz to juz sama nie wiem ile waze... chyba na nastepne wazenie poczekam az dostane okres i sie skonczy, bo nie chce sie zalamywac....

Gość znużona zuza
pamietam te czasy kiedy wazylam.... 54 kg ;) i kiedy wazylam 73 ;/ wszystko jest kwestia checi i jakiejs tam cierpliwosci/wytrwalosci

Gość znużona zuza
zdarza sie taka budowa. mam przyjaciolke, ktora ma okolo 180cm i ma naprawde silna budowe. ale jak sie odchudzila to nawet ladnie wyglada -choc nieco masywnie wlasnie przez taki typ budowy. ja mam np szerokie zebra i nigdy nie bede w biuscie tak waziutka jak np tilla tequila :(

Gość odchudzanie 2010
zuza a co do twojej diety "ocet"? wytłumaczysz?

Gość znużona zuza
haha , dieta to nie jest. wyczytalam ze bardzo pomocne w utracie zbdenej wagi jest picie trzy razy dziennie octu jablkowego z woda :) wiele lasek to potwierdza.postanowilam sama sprobowac

Gość odchudzanie 2010
a co do mojej budowy jeszcze... No powiem wam, ze bicepsu to mi nawet niektorzy chlopacy zazdroscili hehe:) ale to tez dla kobiety troche tragiczne, bo wiadomo, nie mam figury super-modelki... Choc trudno mi sie dziwić... Przez nie kłamiąc 9 lat grałam w siatkówkę, do tego koszykówka, ręczna, co śmieszne lekkoatletyka (będąc sporo większa od niektórych dziewczyn skakałam zawsze wyżej, dalej, wygrywałam biegi na 800m), siłownia (wycisk sporo większy niz pozostałe kobiety). Jakoś mnie to nawet napawało dumą, bo sport bardzo kocham... ale od 2 lat nie mogę wykonywać większości z tych czynności... przez 3 lata zmagałam sie z roku na rok nasilającym się bólem, na mecze bralam potrójną dawkę proszków przeciwbólowych, lekarze nie pomoagali... az 2 lata temu pewna pani doktor stwierdziła, że nie powinnam robić nic obciążającego kręgosłup. Wysunięty dysk.... Mój świat się wtedy zawalił... a kilogramów zaczeło stopniowo przybywać..... Teraz uczę się jeździć na rolkach hehe:) stara dupa i dopiero się uczy takich rzeczy, ale pomyślałam, że mogę zastąpić tym bieganie... ponadto ćwicze w domu minimum 45min-1h... Na brzuchu po 3 tygodniach widać efekty, bo robi się płaski (70brzuszków dziennie obowiązkowo). Tylko te moje cholernie wielkie uda... wrrr...

Gość odchudzanie 2010
ciekawe... ale w anglii chyba tego octu nie znajde:) i tak cud nad cuda, ze znalazlam tu herbatke figura1 (kiedyś bardzo mi pomogła) :)

Gość znużona zuza
nie wiem szczerze co tam w anglii teraz macie. dawno opuscilam te rejony :) ale moze uda ci sie zamowic u jakiegos goscia dowozacego towar z polski albo u jakichs znajomych (albo sama przywiez z polski ) :) nie dziwie sie ze po takiej zmianie przybylo ci kg. a ile masz lat?

Gość znużona zuza
idz do jakiegos dobrego sklepu i poszukaj na półce "cider vinegar". a jesli nie to zamow w necie , np tu http://www.ostlerscidermill.co.uk/

Gość odchudzanie 2010
najgorsze to, ze mam dopiero 21lat, a juz mozna nazwac mnie "kaleką", ale coz... jak to sie mowi sport to zdrowie:) byle amatorski:) w ogole to... zawsze rzeczy takie jak ćwiczenia w domu czy aerobik byly dla mnie smieszne, jak chodzilam do szkoly i przychodzily tego typu zajecia, wolalam dostac okres:) a teraz tylko to mi zostalo:) trudno mi jednak stwierdzic jakie cwiczenia sa dla mnie odpowiednie a jakie nie, ale metodą prób i błędów do tego dojde:) najwyżej troche pokuśtykam:) ale coś ze sobą zrobić trzeba zanim będzie za późno:) Ale najbardziej to się boję, że mi za mocno biust zejdzie:) mam 80DD i nie chcę mieć poniżej D.... jakoś się do niego przywiązałam:)

Gość znużona zuza
ja mam normalny biust...ale jakby byl ciut mniejszy to bym sie nie obrazila :) latwiej by mi bylo zapiac to i owo :) no ja mam 24 lata i jeszcze ze 4 lata temu wazylam 73 kg ;/ potem tak mi wisialo 69-65. jak odkrylam ze mam chora tarczyce to mi ubylo 5kg. czasem mysle ,ze nie schudne.... ;/

Gość odchudzanie 2010
a ile masz wzrostu i wagi? hmm. no moja przyjaciółka, taka od piaskownicy, ma problemy z tarczycą... ona mi mowi, ze są różne rodzaję tej choroby, a ona ma akurat takie coś, że jej organizm zwalcza jej własną tarczycę i praktycznie ją wyniszcza... dziewczyna do konca zycia juz bedzie na tabletkach... a ma dopiero 22 lata... W kazdym badz razie pamietam jak zaczela sie jej choroba strasznie momentalnie schudła.. po prostu skóra i kości.. Teraz dzięki lekom wygląda już zdrowo, ale nie moze jesc wszystkiego. Czasem sie smieje, ze dzieki temu nie utuje, ale tak naprawde wielka tragedia dla niej...

Gość znużona zuza
ona widocznie ma nadoczynnosc albo hashimoto. ja mam niedoczynnosc. dlatego mialam nadwage nie wiedzac czemu...nie moglam schudnac. odkad biore leki jest mi latwiej... wage jakby sama spadla i sie trzyma..ale ja chce wazyc tyle co kiedys :) tez bede do konca zycia na tabletkach... ponoc przy dobrze dobranych lekach mozna rowniez schudnac - ja poki co mam chyba dobry lek.... mam 166cm i waze roznie 59-61 kg. zalezy czy sie obzeram np :D

Gość odchudzanie 2010
ehh to i tak masz dobrze:) ja nie zapomne jednego obrazka ze studiów: poszłam z koleżanka do baru mlecznego na obiad:) pierogi z kapustą mniami :) i wzięłam sobie jak zwykle porcję (6 pierogów) dla mnie zawsze takie jedzenie było wystarczające, żeby się najeść. A ta koleżanka no nie kłamiąc takie maleństwo jakies 16ocm wzrostu, ok 50kg wagi.... wzięła sobie podwójną porcję. ale mówię no nic pewni bardzo głodna:) skonsumowałyśmy to co na talerzach, a ona mi mówi... wiesz co jeszcze jestem głodna i kupiła kolejną podwójną porcję... zaczęłyśmy o tym gadać, bo nie mogłam uwierzyć jak ona to robi, ze jest taka szczupła. A ona mi mówi, ze ona normalnie tyle je i co więcej prawdopodobnie za 2 godziny znowu będzie głodna i znowu tyle pochłonie... to było nie dowiary... Często mnie to załamywało, ze są laski jedzące 3 razy tyle co ja i ważące o wiele wiele mniej... Tragiczna przemiana materii...;(((

Gość znużona zuza
tez mnie to wkurza :P sa takie co jedza wszystko a i tak sa chude jak kijki :( swiat jest niesprawiedliwy :(((( ja kiedys mialam przykre dosw z narkotykami - wtedy to tez wazylam 50 kg i wszyscy mysleli ,ze chyba mam nowotwor ;/ moj organizm tak dostal w dupe ze szok...wlosy, cera, paznokcie... nawet krew. ludzie jednak bywaja glupi. z dieta tez trzeba uwazac bo sie mozna niezle zalatwic

Hej ja sie z checia przylacze odchudzam sie juz jakis czas ale razem razniej:) I widze ze jest tez kolezanka z UK jak ja;)

Gość znużona zuza
a jaki masz wzrost bo wage widze? ;)

Gość znużona zuza
ja sie na godzinke kimne bo czeka mnie ostre zakuwanie. wiec do uslyszonka za jakas godzinke :D

witaj ewelka:) a skąd dokładnie? bo ja Londyn:) No i oczywiście koleżanko powodzenia i dziel sie z nami swoimi spostrzeżeniami czy odczuciami:) powiem szczerze, ze bardzo fajny pomysł z tym forum... zaczelam sobie pisac z początku bloga, ale samej do siebie pisac mi sie szybko znudzilo... a tu mozna przynajmniej wiedziec, ze nie jest sie samemu. U mnie w domu to w ogole jakas paraolimpiada jest. bo ja sie odchudzam, a moj chlopak chce tyć. W ogole kosmos. Ja chce unikac jedzenia, a ten nic tylko je i je i je i je:) Co najgorsze z uwagi na to, ze pracuje w innej czesci Londynu wraca z pracy dopiero o 8 wieczorem i chcąc nie chcąc muszę mu gotować te kaloryczne obiadki.... ehh... ale już sie nawet przyzwyczaiłam, że coś ładnie pachnie a ja tego nie jem... i powiem nawet, że chyba czuję sie dzięki temu silniejsza:) Ja schudłam w te 3 tygodnie te moje 2,5kg, ao na w tym samym czasie przytuł 6... zeby odchudzanie bylo tak latwe jak tycie;)

a tymczasem zabieram sie za ćwiczenia. Włączam Techno, pewni zaraz sąsiedzi zlecą z flatu nade mną, ale coż mają chyba pecha, bo bez muzyki ćwiczy się beznadziejnie:) pozdro dziewczyny:)

Ja Manchester. I wzrostu mam 175cm:) Tez mysle ze takie fora to dobry pomysl:0 mozna sie dzielic spostrzezeniami i sprawdzonymi metodami na pozbycie sie sadelka:)