Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja uważam, że...

halluksy

Polecane posty

Gość gość
Ja poważnie myślę o operacji, bo moje halluksy wyglądają strasznie. Wybrałam już lekarza Jędrzeja Kosmowskiego, bo to ponoć specjalista od halluksów. Mam nadzieję, że mi pomoże. :)

Gość gość
O, widzę, że ktoś również był w poznańskim HalluxCenter. Nie trzeba nosić obcasów, decydują również genetyczne predyspozycje. Dobrze, że chociaż po operacji halluksy nie wracają :)

Gość Gocha_plastykon
DZIEWCZYNY! ja sobie znalazłam rozwiązanie doraźne! ja sie też chyba zdecyduje na opreacje, bo juz mnie to wnerwia i to ze to takie okropnie brzydkie ;((( ale na razie jeszcze nie dam rady czasowo!! kto ma dzieci ten zrozumie... Kupiłam sobie w tamtym roku taki klipsiki do butów, kwiaty i kokardki w sklepie internetowym. Takie porządne rzeczy całkiem tam mają. Nazwa chyba Coqute. Przypadkiem to kupiłam, bo chciałam na wesele koleżanki mieć . No i przypiełam je sobie z boku, tak żeby zasłoniło palec i wyszło MEGA! Polecam jak ktoś ma taki problem jak ja, że mu widać to nawet w szpilkach czy balerinkach

Gość gość
Moja teściowa też miała ten problem. Nosiła jednak aparat Marcin i jej pomógł, uniknęła operacji i stosuje go do tej pory.

Gość gość
Skoro wszyscy to robią, to i ja dodam coś od siebie. Polecam świetny aparat Marcin. Jakość sama w sobie. Ma elementy skórzane, jest wygodny i ma potwierdzoną skuteczność. Cena bardzo atrakcyjna. Polecam.

Gość gość
halluksy odrastaja po operacji tez.Niestety na te przypadlosc genetyczna nie ma specjajnie ratunku.Zgodze sie,ze zle obuwie tez,ale przede wszystkim geny.U mnie to wszyskie kobiety mialy te wstretne halluksy.Moja znajomej znajoma ,cale zycie chodzila na 11cm obcasach i halluksow nie ma.

Gość gość
Moim problemem sa halluksy. Przez to nie moge dlugo chodzic w butach na obcasie bo strasznie mnie wtedy bola juz nie mowiac o tym ze nie moge w lecie chodzic w japonkach czy w klapeczkach i wstydze sie isc gdzies na plaze. Mam 25 lat. Coraz czesciej zastanawiam sie nad operacja. Czy ktoras z was tez ma taki problem? Czy moze ktoras z was przeszla juz taka operacje? aluks ceter będą dobrym wyborem?

Gość gość
Jak już minimalnie mi zaczęły rosnąć haluksy to uznałam, że muszę zacząć nosić wkładki ortopedyczne bo później może być tylko gorzej, Mam wkładki stepforward i tyle jest wygodnie że one pasują do każdych butów i mogę je przekładać. Nawet stopy mnie nie bolą jak przychodzę po 12 godzinach pracy.

Gość MagdaG69
Ja miałam operowane haluksy przez doktora Adriana Brychcy z poradni stopy w Warszawie. Powiem szczerze,że lepiej wybrać się do do specjalisty niż czekać aż problem się pogłębi ponieważ paluchy koślawe potrafią nieźle dokopać :/ Jakieś plastry, korektory itp to chwilowe rozwiązania, które nie pomagają pozbyć się problemu.

Gość Kasiii20
Na początku mam takie małe pytanko - czy po operacji, już w trakcie rekonwalescencji lekarz zalecał Wam noszenie jakiś specjalnych opasek ortopedycznych, czy coś w ten deseń? Albo czy w ogóle jest sens nosić te ortezy, które mają zapobiegać powstawaniu haluksów. Sporo się na różnych stronach na ten temat naczytałam np. https://wylecz-haluksy.pl/jak-sie-pozbyc-haluksow-lista-zabiegow/ i chciałabym to skonfrontować z jakąś opinią, kogoś, kto próbował w ten sposób walczyć z haluksami. Jakiekolwiek aparaty, Marcin, czy Hallu Solution są skuteczne? No i wreszcie - co powiecie na dr Kołodziejskiego, podobno też przyjmuje właśnie na Targówku? Zastanawiam się nad konsultacją u tego Pana, wiele opinii było pozytywnych

Gość Tereska

powiem tak, jak ktos ma zaawansowana wade tak ze nie jest w stanie kupic nawet obuwia bo haluks mocno boli, to nie pomoze nic , tylko operacja. Jak ktos ma mala wade, a nie chce miec operacji , bo to jednak boli i nie ma pewnosci ze nie wroci wada, to lepiej kupic i uzywac profilaktycznie szyn korekcyjnych lub klinow. Ja ostatnio na allegro kupilam sobie zestaw na dzien i na noc. Oba aparaty Marcin. Ale ja mam mala wade a aparaty maja swietne opinie, wiec wierze że bedzie ok. Pozdrowionka .