Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtrt

Czy można niemowlęciu prostować nosek masowaniem?

Polecane posty

Gość rtrt

Słyszałyście o czymś takim? Moje dziecko ma lekko krzywy nosek i zastanawiam się czy codzienne masowanie (musiałoby to być takie głaskanie, z bardzo lekkim naciskiem) ma sens i czy ktoś coś takiego już wymyślił.

Gość aaaby wszechwiedzaca
heehhhhahaha pojebalo laske :P:D

Gość aaaby wszechwiedzaca
a ajk bedziestarsze kaz jej siedzac przy stole poperac nos palcem wskazujacym to moze jaj skoryguje...:O straszna jest gluppota niektorych mamusiek...

A to nie Ty wklekjałaś zdjecia swojej córki i pisałas ze ma orli nos i ze Jej prostujesz?

Nic mi o tym nie wiadomo :D Wiem, ze niektorzy koryguja KSZTALT GLOWY ODPOWIEDNIM UKLADANIEM, ALE NOSEK?> To chyba niemozliwe...

Gość lipsok
Ja jak się urodziłam miałam taki płaski nosek , i mama ( wiem z opowieści) właśni mi go cały czas masowała i wyciągnął sie na normalny nos.

Gość rtrt
Nie, to nie ja. (Pamiętam tamten temat i uważam że dziewczynka ma śliczny nosek. Poza tym nie wiem jak wpłynąć na kość. :P) U mojej córeczki jest trochę inaczej. Jej nosek odgina się troszkę w jedną stronę. I w zasadzie głaszcząc go z naciskiem w stronę przeciwną, można go prostować. Tak się wpływa na chrząstkę u niektórych zwierząt (to akurat wiem dobrze bo się tym zajmuję) i słyszałam że i u niemowląt masuje się np odstające uszka. No i dlatego pytam czy ktoś coś słyszał o masowaniu noska.

Gość rtrt
Lipsok, cały czas czyli jak często? Orientujesz się mniej więcej? (Nie chcę ci zawracać głowy prosząc żebyś spytała mamę ale może sobie przypomnisz co robiła. Raz dziennie, cztery razy dziennie, jak długo każdorazowo?)

Gość lipsok
Łojej to było 19 lat temu, nic nie pamiętam .:) Nie chcę tu doradzać , bo ekspertką nie jestem- na mnie eksperymentowano heh :P

A nie powinnaś tego skonsultować z lekarzem? Tez pamiętam temat dziewczyny co pisała o nosku swojej córki, (nawiedzona normalnie). U mojej koleżanki córka miała krzywy nosek po porodzie, ale to bardzo krzywy i sam wrócił do normy:)

Gość rtrt
Nie sądzę żeby to było konieczne.

Gość dddhhh
Moja babcia opowiadała że, masowała nosek mojego wujka bo też miał skrzywiony i pomogło. Ale bądź delikatna:) może skonsultuj się z lekarzem?

Gość gość
O takie rzeczy trzeba zapytać pediatrę, żeby niechcący jakiejś krzywdy nie zrobić. Nie chcesz, żeby dziecko miało kłopoty z oddychaniem.

Gość gość
przegrodę nosową jej uszkodzisz i jeszcze dziecko się udusi !

Gość gość
Haha no to mamy bachora 4letniego z obrzydliwym krzywym dziobem, zawsze sie nabijam jak widze brzydkie dziecko :-)