Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana kobieta

Czy stres z dziecinstwa moze dopiero teraz dawac objawy???

Polecane posty

Mialam ojca alkoholika i wiem co to uciekanie w nocy z domu,czekanie czy tatus kochany przyjdzie pijany czy nie...Teraz mam 30 lat,od 10 lat swoja rodzine,wspanialego meza,zero nerwow czy powodow do stresu a mimo to od dluzszego czasu odczuwam dokuczliwe problemy z sercem.Serce bez powodu zaczyna bic jak oszalale.Raz maz wezwal pogotowie bo myslalam ze umieram i lekarz stwierdzil tachykardie.Powiedzial ze objawia sie ona np na tle nerwowym a ja przeciez teraz nie mam powodow do nerwow.Czy "wychodza" mi teraz nerwy z dziecinstwa?

Gość tak, tak jest
masz nerwicę ona włąsnie tak "dziala' z opóznionym zapłonem

Twoje wnioski są słuszne. Proponuję zgłosić się do psychologa w celu potwierdzenia Twoich obaw a najlepiej na terapię dla Dorosłych Dzieci Alkoholików. O problemie DDA znajdziesz dużo w necie. Pozdówki:)

Powinnam brac jakies leki ?

Pomoze mi rozmowa na terapii?Przeciez ja teraz sie juz wogole nie denerwuje(ojciec zmarl 5 lat temu)wiec co mi da taka rozmowa?

Gość tak, tak jest
myślę ze jakies ziolowe na wyciszenie, moze coś na uspokojenie akcji serca , ale to lekarz musi powiedziec Proponuję tez zrobic USG serca , czesto przy trachykardii wystepuje tzw wypadanie płatka . ZEby wiec swteierdzic co to jest to porob badania , udaj sie do lekarza ...i jak bedzie Ci się nasilac to tak jak powyzej napisala , chyba bedziesz musisla poszukac specjalisty. Nerwica przybiera rozne postaci i roznie tez się objawia, z mniejszym lub wiekszym nasileniem :)

Dziekuje za odpowiedz :)