Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety powaznie pytam

jaką ściemę wymyślić, żeby nie przyjsc do pracy?

Polecane posty

moj szef nie da mi w zyciu dnia wolnego, jak nie przyjde do pracy chociaz raz tak po prostu to mnie zwolni, potrzebuje jednego dnia wolnego, bo pracuje od paru miesiecy 7/7, nie mam umowy, jak nie przyjde bo niby jestem chora to mnie zwolni z dnia na dzien i nie da mi kasy. czekam tylko do wyplaty ale potrzebuje jutro dzien wolny miec. sciema typu jestem chora niestety nie wypali.

nie masz umowy? to pracujesz nielegalnie.... umowna to podstawa bo jak masz umowę to musi ci dać wolne

Gość dfsegsg
Samochód się popsuł nie mam jak dojechać

Gość ja bym takiego szefa zabił
masz szefa idiote za 1000 złotych go skasuje zostaw email na pewno sie dogadamy :)

śmierć bliskiej osoby, sasiad z gory zalal Ci mieszkanie i woda stoi do kostek od groma jest wymowek

no ale niestety zwykła wymówka nic nie da, bo mi nie zapłaci. mogę np zgłosić się na pogotowie, ze mnie brzuch boli i będę mieć chociaż jakiś dowód, dokument, że byłam na pogotowiu? tak, to idiota, a ja nie chcę narobić sobie większych problemów samochód i mieszkanie nie przejdą

Gość natka*
Rzuć taką pracę :/

Gość chinota
kochana, to jest straszne wykorzystywanie!!! pracownik ma odprowadzane zus i podatek, emerytura i ubezp. zdrowotne, ma prawdo do 20-26 dni urlopu, do choroby, mam prawo do 2 czy 4 dni wolnego na żądanie (rano dzwonię że nie przyjdę) - mam do tego prawo !! Powinnaś dostawać urlop i ZUS, dlaczego on cię tak oszukuje?? czy masz 18 lat? czy jesteś Ukrainką na nielegalu?? To oczywiste że wolnego potrzebuje czasem każdy, nie jesteśmy maszyną. Naślij na niego PIP państwowa inspekcja pracy - jeżeli masz dowody że pracowałaś, to dadzą mu taką karę że mocno pożałuje.

Gość chinota
jak sobie ty tego nie wywalczysz, to on zawsze cię / was tak będzie wykorzystywał a on bez ciebie pewnie sobie nie da rady, pamiętaj że on bez ciebie jest bezradny!!

Gość natka*
W PIPie podaje się osobę zgłaszająca, więc jak poda siebie a szef się dowie, to dopiero będzie miała przerąbane :/

ja tez sądzę, że nie mozesz dostać wolnego, bo jesteś w firmie po prostu niezbedna. Z tym, że Twój szef porządnie sobie w kulki leci, nie szanuje Twoich potrzeb, a w taki sposób nigdy nie stworzycie właściwych relacji szef-pracownik.

on mi juz mowil, jak wczesniej walczylam o kilka dni wolnych po paru miesiacach pracy bez wolnego, ze jak chociaz raz nie przyjde do pracy to on nie uwierzy ze jestem chora io mnie zwolni i nie zaplaci., w poniedzialek mam dostac wyplate za caly meisiac, wiec nie moge ryzykowac. po wyplacie sie zwolnie. ale jutro bardzo potrzebuje miec dzien wolny. powiedzial mi jeszcze, ze jak nasle na niego jakakolwiek kontrole albo cos to mi narobich takich problemow w zyciu osobistym i tak sie zemsci ze do konca zycia bede zalowac. ja chce sie zwolnic, ale musze poczekac do poniedzialku, ale jutro chce miec ten dzien wolny. jak np powiem ze zemdlalam i mnie wzieli na pogotowie albo cokolwiek to to by przeszlo, pod warunkiem, ze bede miec jakies zaswiadczenie, na pogotowiu daja pozniej takie zaswiadczenia?

Gość wkurzaja mnie tacy glupcy
jak autorka, bo wlasnie przez nich pracodawcy czuja sie bezkarni i kontynuuja ten proceder :O🖐️

tak, na ostrym dyzurze moga ci na prosbe dac taki swistek, zaswiadczenie, ze bylas, zglosilas sie. mi dali jak poprosilam, ale to na okulistyce.

ja juz pisalam do pipu ale oni nie udzielaja informacji o konsekwencjach, natomiast jak zglosze to od razu przyjda, i nie powiedza kto zlozyl skarge ale on i tak i tak bedzie wiedzial ze to ja, bo tylko ja tam tyle pracuje i ja sie z nim kloce o te dni wolne.

Gość chinota
jeżeli jesteś chora to na pogotowiu dostajesz dokument że cię przyjęli, zbadali, i co ci było. Radzę ci jednak - jak odejdziesz z pracy - zabrać ze sobą dowody że tam pracowałaś (maile, dokumenty przez ciebie podpisane, cokolwiek, nazwiska osób) i go zgłosić, albo umów się z innymi pracownikami TO JEST NIE DO POMYŚLENIA!!! co to za firma ???

Gość chinota
ale lepiej zrobisz jeżeli mu powiesz że jak ci nie da wolnego to go zgłosisz do PIPu CO ON MOŻE CI ZROBIĆ?? Nie masz rodziny, znajomych którzy ci pomogą? To on powinien SRAĆ W GACIE ZE STRACHU A NIE TY !!!

Gość tytyt
Nie wiem, jaka może być inna ściema od zwolnienia leakrskiego lewego, pogrzebu bliskiej osoby albo zalania,pożaru, wypadku etc. Na pogotowiu jak zapuścisz ściemę, to mogą się wkurwić i cię olać.

ja juz nawet bylam sie pytac w sadzie pracy i nie jestem tak do konca w stanie udowodnic, ze tyle pracowalam i tak to wygladalo bo poprosilam go czymoge zobaczyc moje karty pracy a on powiedzial ze wyrzuca je po kazdej wyplacie, wiec jaki to dowod? swiadkow mam troche ale zaden swiadek nie byl tam codziennie tyle godzin, nawet pozostali pracownicy, bo ylko ja tam tyle pracowalam. ja mu moge narobic problemow, ale on mi powiedzial ze sie strasznie zemsci, a ja nie chce miec problemow wiekszych bo on duzo moze chce tylko ten jeden dzien wolnego i w poniedzialek po wyplacie odejsc wiec moge zglosic sie na pogotowie ze np nie wiem boli mnie brzuch czy ze zemdlalam juz 2 razy dzisiaj i niech oni zrobia mi cokolwiek badania czy nie badania ale zeby dali mi jakikolwiek swistek ze tam bylam? wwtedy bede miec dowod i nie bedzie mogl mi nie zaplacic bo zobaczy ze nie klamie, a on taki wredny jest

tak zupełnie na marginesie - on cię nie może zwolnic, bo cię nawet nie zatrudnił

no z bylych pracownikow i znajomych mam swiadkow, mam zdjecia nagrania itd i w poniedzialek jak bedzie pokazywal czy sie nam zgadzaja godziny to zrobie zdjecie tej kartce, ale on ja pozniej wyrzuca. nie chce miec wiekszych problemow po prostu

ewa no tak ale wiesz o co mi chodzi? o to zeby mi w poniedzialek ta wyplate dal. a grozil mi juz, ze jak chociaz raz nie przyjde to mi nie zaplaci

no ja rozumiem, też tak "pracowałam" na początku po paru latach miałam dzika satysfakcję - mój były szef taki kombinował, że wylądował w pierdlu :) za te nasze krzywdy mu sie należało :)

Gość chinota
powiedz mu lepiej na zaś że nie przyjdziesz, bo inaczej jeszcze bardziej sie wkurzy.

Gość gupeek
ludzie, co pracuja bez umowy o prace sa wedlug mnie nienormalni :O w takiej sytuacji jest sie zawsze na straconej pozycji. rownie dobrze on Ci moze w ten poniedzialek ani grosza nie dac. nic mu nie zrobisz, bo formalnie nigdy u niego nie pracowalas 🖐️

z tym pogotowiem, to trochę naciąganie państwa, czyli nas, podatników, na koszty dla jakiejś ściemy. nie podoba mi się to 😠

ludzie, którzy pracują bez umowy o pracę nie maja wyjścia moga pracowac tak, albo wcale jak ktoś musi sie utrzymać a nie wisiec na mamusinym garnuszku, to nie ma wyboru

to idź do tej pracy i zacznij w niej symulować zawroty głowy itp, no to na sile cie chyba nie bedzie trzymal,nie?