Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kimkolwiek205

oczepiny....

Polecane posty

Gość to zalezy
wii gra "just dance" kto wygra ten dostanie flaszke, niezly ubaw :D najlepiej dla kobiet w sukienkach i szpilkach- polewka gwarantowana :) orginalny pomysl i warty obejrzenia :)

Gość Autorko:)
Najlepiej pogadać o tym z zespołem:) w ten weekend na weselu była zabawa pt. RODZINA W ZOO. to dopiero był ubaw. Wpisz w wyszukiwarce zabawy oczepinowe bo bardzo długo by ją opisywać. Generalnie były dwie drużyny siedmioosobowe, każda osoba miała nadana funkcję mama, tata syn itd. Zespół czytal opowiadanie i na słowo padające w czytance np tata, tata obiegal swoją drużynę siedzaca na krzesłach. Ubaw po pachy. Zwycięża ta drużyna która pierwsza skończy. Panna młoda miała swoją drużynę, młody swoją. Wygrana drużyna dostaje wódkę albo co tam młodzi wymyśla:) ta zabawa jest raczej dla młodych który lubią się bawić i śmiać do łez. Polecam:) fajna była też PODAJ WOREK. duże koło, naprzemian dziewczyna, chłopak, zespół gra a młodzi podają sobie worek w którym jest mnóstwo fantow np, fartuch, strinigi, halka, bokserki, stanik itd. Jak muzyka przestaje nagle grać i jak masz w ręce worek to wyciągasz fant i masz go założyć. Oj się uśnialam bo wylosowałam. Bokserki, chustke babci i marynarke która sięgała mi po kolana;-), narzeczony kobiecą halke i fartuch:)

Gość hola hola hola
Najlepiej żadne, bo te idiotyczne zabawy oczepinowe są żenujące... :o

zajrzyj na www.chomikuj.pl/korsrelax w demo w organizacja wesela tam znajdziesz ok. 30 zbaw na wesele, w pliku oczepiny tzw. stare konkursy ale nadal jare. Pozdrawaim

Gość chardoney
Rodzina w zoo jest super. Również bardzo mi się podoba zabawa konkursu tańca facetów. Dobiera się ok 6 par samych facetów i tańczą do różnych styli muzycznych. Zawsze z tego wychodzi niezły ubaw :)

Gość zależy dla kogo
hola hola hola Najlepiej żadne, bo te idiotyczne zabawy oczepinowe są żenujące... Ale Ty sztywna jesteś ;)

U kuzyna na weselu... Faceci siedzą.Między ich nogami jest pompka do balonów ,założonym balonem.Na nich siedzi okrakiem kobieta i skacze.Pierwszy balon który pęknie wygrywa. Szczerze to trochę żenujące to.W życiu bym w tym nie brała udziału.Ale dla gapiów to śmiech taki że można mieć gacie mokre ze śmiechu :D

Przyłączam się do pytania:) Ja również poszukuję zabaw, ale nie chcę przytupywanek typu "oj dana oj dana..." czy zabaw typu: trafianie do butelki, przekładanie jajka przez spodnie itp, wolałabym żeby nie były zbereźne i nie wprowadzały nikogo w zakłopotanie (ludzie są różni). Na razie myślę o wspomnianym wcześniej "Zoo", o konkursie tańca, ale z utrudnieniem, np dwie osoby trzymają linę i pary muszą tańczyć i pod nią przetańcowywać;) a jest coraz niżej... Myślałam też o wypiciu kieliszka z bułką tartą przez panów i ich zadaniem jest kto szybciej zagwizda... i jako nagrode chcemy zrobic medale z naszym zdjeciem, bo dla mnie to glupota dawac w prezencie wodke jak jej pelno na stolach...;)

Gość b mvcxn
a ja byłam ostatnio na weselu gdzie byla fajna zabawa ale nie pamietam jej nazwy na srodku sali ułozono w kółko 4 krzesła i poproszono 5 chetnych dziewczyn, orkiestra grała a my miałysmy za rece tanczyc do okoła tych krzeseł, gdy orkiestra przestała grac to mowiła jakis rzeczy które musiałysmy przynies:) i jak najszybciej usiasc na krzesla która była ostatnia to odpadała a zadania były tego typu: przyniesc butelke łyzke listek papieru toaletowego krawat meski koszule a na koniec spodnie:D smiechu bylo co nie miara a widok mezczyzn w samych gaciach bezcenny:P

Gość madalenna...
Zabawa w fanty była na weselu znajomych. Super, ale wujek panny młodej prawie mnie stratował tak się wczuł w zabawę.

ta zabawę "fanty" z tymi krzesłami wygrałam w weekend na weselu;) rada dla pan:) warto zdjąć buty i biegać po fanty na boso;-) Nie wiem jak się ta zabawa nazywa, ale ubaw był przy niej po pachy:-) 6 krzeseł, 6 facetów ubranych kompletnie czyli w krawatach, i marynarkach. Tańczą wokół krzeseł. Muzyka przestaje grać siadają na krześle i zdejmuja np. Marynarke i wieszają na krześle, potem tańczą w druga stronę znów siadają zdejmujb krawat i wkładają do wewnętrznej kieszeni marynarki(chodzi o to Żeby nie siadać przy swojej marynarce albo bardzo rzadko.) potem znów w druga stronę i paski od spodni zapinają na oparciu krzesła ( ale tak aby moc go z tamtad zdjąć muszą od odpiac) potem znów w przeciwna stronę, tu lewy but pod krzesłem trzeba zostawić, a potem prawy pod innym. Dalej tańczą i zespół mówi że jak muzyka przestanie grać to wygrywa ten który pierwszy w pełni się ubierze w swoje rzeczy:-) oj cyrk jak szukają butów, albo marynarki mylą bo są dwie podobne. Liczy się najbardziej elegancki wygląd na koniec;-) panna młoda sprawdza czy rzekomy zwycięzca faktycznie ubrał się porządnie;-) i zatwierdza jego wygraną;) bawiłam się też w ta zabawe ale w trochę innej wersji. Były pary. Dziewczyny wyprowadzono z sali, faceci odtanczyli część z pierwowzoru, ale nie ubierali się. Stali w rzędzie, przyprowadzono dziewczyny i to one miały znaleźć wszystkie części garderoby faceta i pomoc mu się ubrać. Największy kłopot był z butami:-) ;-) :-) chętnie bym się już w takie coś pobawiła;-)

u nas byl pociag, podrozowalismy po roznych państwach i kontynentach, na kazdym robilo sie cos innego- walc wiedenski, corrida, dziki zachod, kazaczok itp.Plus taki, ze Bawi sie duza ilosc osob i smiechu tez duzo, a nikt nie ucieka przed zabawami do toalety albo na papierosa. Orkiestra czesto przebierala mlodych w rozne rzeczy np. uszka kroliczka playboya , marynarka generala, czapka pilotka i okulary denka od sloika:-) Cos innego i niespotykanego!!

Gość 12345654321
dziewczyneczki zapomnialyscie skasowac jeszcze jeden temat pozrdrawiam (wasza ulubiona czytelniczka)

Gość 12345654321
oooo jaka szkoda no nic na razie nie macie po co go usuwac nikt nie jest odmiennego zdania od was ani nikogo tutaj bezpodstawnie nie oskarzylyscie wiec nie jest wam wstyd ja dalej czekam na przeprosiny albo dowody na pomowienia

Gość 12345654321
dopoki Twoja siostra mnie nie przeprosi to niestety ale nie mozecie tego odenie wymagac powiedzialam juz nie pozwole na to zeby ktos nieslusznie o cos mnie oskarzal ja jestem bardzo cierpliwa kobieta ale jak ktos mi odpenie na odcisk to musi liczyc sie z konsekwencjami Twoja siostra jest dorosla to niech weznie odpowiedzialnosc za flaszywe oskarzenia

Gość a ja nosilam okulary
ja bylam swiadkiem bardzo smiesznej zabawy wybierano 3 facetow i kazano im poczekac na zewnatrz zeby nie widzieli przygotowywanego dla nich zadania. w miedzyczasie w sali stawiano 2 krzesla w duzym odstepie, na te krzesla koc i na krzesla 2 ladne dziewczyny. tak wiec siedza dziewczyny na krzeslach, pomierzy nimi dziura zakryta kocem. potem wpuszczaja facetow po jednym i kaza im podrywac laski - ktory szybciej "poderwie" ktoras z krzesla do tanca wygrywa. no i najczesciej panowie zamiast wlaczac gadke ida na latwizne i siadaja na srodeczku, w tym samym czasie obie dziewczyny wstaja i facet laduje na podlodze :) no ale niektore sposoby na podryw sa przesmieszne, zwlaszcza jesli podrywacze maja poczucie humoru :) inna fajna zabawa polega na tanczeniu w parach, jak muzyka przestaje grac to dziewczyna sciaga jak najszybciej marynarke z partnera i zaklada na siebie. tancza dalej i potem zmiana. wygrywa najszybsza para :) u mojego wujka dawno temu by tez "sprawdzian milosci" dla wujka. nic zboczonego. po prostu mial wejsc na krzeslo, na podlodze przed nim stawiali miske z zimna woda, potem zawiazali mu oczy i powiedzieli ze jak muzyka przestanie grac to ma skoczyc na glowke do tej miski jesli kocha mloda. muzyka grala przez chwile, w miedzyczasie zabierano miske i ustawiano facetow zeby lapali mlodego jak bedzie skakal. kupa smiechu bo wczesniej orkiestra pyta mlodego czy warto, czy sie nie rozmyslil, czy sie nie boi itp i go tak nakrecaja :) a potem kaza skakac na 1,2 3 :)