Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska546433

CZY TAKA DZIEWCZYNA MOZE SIE W OGOLE PODOBAC?

Polecane posty

Gość kaska546433

mam bardzo krzywe zeby :O biale zdrowe ale krzywe okropnie to wyglada:O chcialabym aparat ale niestety nie stac mnie w tej chwili :O czy faceci zwracaja duza uwage na zeby? prosze o szczere odpowiedzi.

Gość kaska546433
nikt sie nie wypowie? :O

Gość fota jak fota
eee tam ja też mam krzywe. Jak się dramatycznie to w oczy nie rzuca, to nie masz czym się przejmować. Fakt, że lepiej mieć ładne ząbki, ale nie wyobrażam sobie, żebym miała teraz w wieku 30 lat aparat nosić.

Gość kaska546433
i tak sie nie usmiecham :( bozee porazka chyba naprawde pzrestane jesc od dzisiaj :O

Gość jeśli to Ty
hahahaha kant----- ruszyło Cię sumienie:D:D:D

Gość fota jak fota
pokaż zdjęcie ząbków to ci powiemy:)

Gość kaska546433
są straszne i to bardzo:O nie ze tak troszke jeden na drugi zachodzi:O eeh skad ja wezme 4 tysiace teraz:(

Gość też zbieram na aparat
ale ja bym chciała taki lingwalny, od wewnątrz :(

Kasiu kto powiedzial Ci ze aparat kosztuje 4 tys. ja za swoj zaplacilam 1400 za jeden luk jesli bedzie jeszcze dol to tak samo 1400 , nawet jak w jakims bardzo duzym miescie mieszkasz to nie sadze aby byly to 4 tysiaki

Gość europe11
Słuchaj, ja miałam taka mniej wiecej wade: http://www.magicdentalstudio.pl/www/images/Image/ortodonta/stloczone.jpg Okropne wiem:O Nie miałam kasy na aparat:O Tak jak Ty... i wiesz co? Miałam w przeciągu 3 lat 3 facetów i kilku jeszcze mnie podrywało. Wiec raczej nie było to taka strasna przeszkoda. Niedawno nawet z ciekawosci rozmawiałam z jednym z tych byłych i powiedział mi ze wcale nie zwracał na to uwagi. A koleś jest konkretny i szczery, więc nie kłamie:) Zatem nie załamuj się zbytnio i spokojnie czekaj, w koncu nadejdzie moment, że uzbierasz na aparacik:) a ile masz lat?

Gość kaska546433
tak około 4 tys. moja kolezanka w duzym miescie zaplacila 1800 za jeden łuk a ja potzrebuje i góre i doł plus wizyty to tak wychodzi :O nie wiem moze najpierw uciułam na samą gore a dół pozniej ;/ eeh masakra te zeby to moj mega wielki kompleks :(

od wewnatrz? zastanow sie dobrze. owszem jest bardzo drogi i od zewnatrz nie widac ale jakie sa problemy z myciem i ogolnie bol, dyskomfort. ja mam normalny i uwazam ze jest super , czasem widze na ulicy ludzi ktorzy maja jakies takie ordynarne a moj jest delikatny do tego srebrne albo perlowe gumki i wrecz dodaje uroku a nie szpeci

Gość kaska546433
europe noo ja mam wlasnie cos takiego :O

Gość europe11
dziewczyna ma stłoczenie, przy tym najskuteczniejsze sa aparaty bezligaturowe: 2000zł za łuk. Sama taki noszę i faktycznie skuteczny. czas leczenia moze sie skrócic nawet pół roku. Ja zakładałam aparat w pewnej klinice pod Wroławiem i tam można spłacać ratalnie;)

Gość kaska546433
21 lat

Gość kaska546433
europe a ile trwa leczenie 2 lata 3 czy wiecej? ja wogole mam mala szzceke wiec bede musiala chyba czworki wyrwac :O

Gość europe11
No i właśnie: ja sie wstydziłąm nawet uśmiechnąć. Bez przerwy miałam odruch zasłaniania ust:O Jeśli masz ładną buzię, to dla facetów to nie gra takiej roli. Ważne żebyś kiedykolwiek założyła aparat, bo zdrowiej i będziesz się lepiej czuła.

no fakt,wizyty , zdjecia, dentysta badz chirurg(wyrywanie) to troche kosztuje. ja za swoj zaplacilam sama, wizyty tak samo, jesli nie macie kasy to moze zagadajcie z rodzicami (mowie o nastolatkach bedacych na ich utrzymaniu) . wady to nie tylko problem estetyki ale rowniez zdrowotny

Gość europe11
eee jak masz 21 lat to nie jest źle;) Moja kuzynka ma 25 i dopiero zakłada. Moje leczenie trwa już 2 lata i podobnie jak Ty miałam bardzo małą szczękę. Na początku było mówione, że nie trzeba usuwać czwórek, ale przednia szczeka wysuneła mi się do przodu i ortodontka zmieniła zdanie i wyrwałyśmy prawą czwórkę. Przez to mój czas leczenia sie wydłuży, no ale to niczyja wina ze cos nie wyszło. Przy naszej wadzie czas leczenia powinien trwać 2/2,5 roku. Po tym czasie zakładają tzw. aparat retencyjny (koszt ok. 600zł). I nosi sie go chyba 6 msc. Moga tez zastosowac przezroczysta wkładkę żelową, albo takie druciki od wewnątrz (tego się nie ściąga).

czas leczenia zalezy od rodzaju wady jaka sie ma , ja na przyklad zalozylam tylko dla jednego zeba :) ale wyrwalam dwie gorne szostki zeby bylo symetrycznie po oby stronach a te bo sie okazalo ze sa martwe mimo ze ogolnie wszystkie zeby zdrowe, a jak sie wyrywa szostki to pol roku dluzej sie nosi bo one podtrzymuja luk itd

Gość kaska546433
2-2,5 roku to nie tak zle :) znajde chyba sobie klinike gdzie rozloza mi na raty bo musze cos ze soba zrobic :0 europe dziekuje za informacje i otuche ;)

Gość europe11
A z jakiego woj. jestes? Trzymam kciuki, miałam baaaardzo podobnie jak Ty więc wiem jaka to lipa:O

Gość kaska546433
jestem z wrocławia

Gość europe11
a ja z okolic Strzelina:) Mogę Ci z na prawdę czystym sercem polecić tę klinikę: http://www.medcom.pl/ortodoncja.html Rozkładają na raty, jak czasem nie miałam nie miałąm kasy zeby zapłacic za wizytę to mogłam zapłacic na przyszy raz. Za wizyty standardowe sie nie płaci, tylko jak wymienia drut czyli co jakies 2-3 miesiace 100zł. No i ortodontka zna sie na rzeczy, cała sciana w poczekalni zawalona dyplomami, zdjęcia rtg i9 chirurg szczekowy na miejscu. Za wyrwanie zęba płaciłam tam tylko 40 zł. Nie to że robie reklamę, ale po prostu bardzo mi tam pomogli.

Gość kaska546433
to moze faktycznie sie tam wybiore:) w sumie niedaleko :)