Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milowa

ile na chrzciny,jestem chrzestna

Polecane posty

Gość milowa

ile dać kasy?

no kazdy daje tyle ile jest w stanie . ja dalam 500 zl a chrzestny Malutkiej 300

500 to za dużo to nie wesele gdzie jesz i pijesz całą noc. ńie wysilaj się - i tak robisz łaskę że się zgodziłaś

wg mnie 300-400 to zalezy na ile Cie stać może pomyśl nad jakąś pamiątką też bo kasa przeleci wiadomo a pamiątka zostanie

no ja dalam w sumie 500 . kupilam taki ladny kojec i dolozylam 300 , do tego porzadna pamiatka i jako chrzestna szatka i bukiecik. tak jak mowie, kazdy daje jak uwaza

Gość wg mnie to 500zł to dużo
każdy daje na ile go stać, zasoby ludzi są różne. Ostatnio ja chrzciłam dzicko i chrzestna dała 600zł i album, a chrzestny bagatela 1000zł. Ja tysiaka na wesele od chrzestnej dostałam, więc to bardzo dużo dla mnie. Wolełabym dla dziecka zabawkę a nie taką sumę. Czuję się dziwnie... Prezent jest dla dziecka a nie dla rodziców pamiętaj, najlepsze są pamiatki chociaż by miały leżeć latami w szufladzie. Ja do dziś mam złoty łańcuszek z medalikiem od chrzestnej ze Chrztu, mało go nosiłam, częściej sam łańcuszek bo dokupiłam inną złotą zawieszkę. Ale takie rzeczy jak albumy, złoto itd zostają, a kasa jest ulotna i niektórzy rodzice ją przeznaczą dla dziecka a inni nie:-)

napisalam ile dalam ale nie narzucam tu nikomu ze ma zrobic tak samo.

Gość izejk
mam ten sam problem, za 3 tyg chrzciny, a ja jestem chrzestna i nie wiem co dac. w dodatku to bardzo bliska rodzina.

indis a kto się czepia ciebie?:-)

Gość vanillka-cynamonowa
jestem matka chrzesna, dalam 150. Kazdy jak uwaza, ale spioszki zabawki..... a co sie z kasa stanie?? rodzice niech na ksaizeczke wplacy, tez tak przy moich dzieciach zrobilam :)

chrzestna zgodnie z tradycją może też ubrać dziecko do chrztu i kupić sztkę:-) no i rodzice nie muszą za tym chodzić sami.

Gość vanillka-cynamonowa
znacze euro gdzies uciekl , pozdrawiam ;)

szatkę:-)

Gość ynka
ja dałam 200zł bukiecik, miśka, pamiątke -książeczkę,... a wolałam dać kasę bo przynajmniej mogli nakupować pampersów czy iinych rzeczy dla dziecka ....

no bo od razu ze 500 za duzo itp i tak dziwnie sie poczulam :) no mi wszyscy do tej pory mowia ze za duzo dalam , ze jak teraz 500 to ile na komunie,18 czy wesele kiedys. moze racja ale jak bylam dzien po u nich na kawie i kuzynka z ciocia pokazywaly prezenty to sypnely tekstem : no po co jeszcze dokladalas? a zaraz potem: a chrzestny dal 300 -powiedziane z taka mina i tonem ze ewidentnie malo . no a za miesiac roczek i nie wiem ile dac, czy o jakiej wartosci prezent

Gość ynka
no i akurat ubranko do chrztu mieli ode mnie a szatka to wiadomo...sam miś mnie kosztował ok 100zł..

Gość jestem chrzestna
i dalam - pamiatke ze srebra - 200zl, pieniazek - 150, torcik - 70zl, ubranka za 130zl i do okolicznociowej kartki wlozylam 300zl

Gość ynka
no włąsnie mnie roczek czeka na początku czerwca i nie wiem ile dać a dam pieiądze bo wiem że robią dziecku pokoik ...

Gość ynka
w sumie liczy się tylko kasę ale jak się policzy reszte rzeczy jakie się wręcza a w moim przypadku.... kasa..miś...pamiątka..kawiaty..ubranko do chrztu ...szatka... to ze 400 lekko wyjdzie już nie pamiętam...

Kurczę dziewczyny na roczek myślę, że nie więcej niż zabawka za stówkę. Bo potem co roku na urodziny, gwiazdkę będzie też ten problem. Jak teraz się szarpniesz to bedzie na 2 urodziny rozczarowanie (u rodziców) a za 100zł to można już fajną zabawkę dla malucha kupić. A idis nie martw się gadaniem, dałaś ile uważałaś :-)

poza tym zauważyłam,że muój syn woli nawet samochody za 40zł a nie te po 200 "markowe":-) dzieci na ceny nie patrzą i metki:-)

mój miało być, coś mi klawiatura nawala:-)

Gość ynka
ja chce dać 200zł i jakaś zabawka do tego na roczek...

ja np. swojego chrześniaka na 3 urodziny zabrałam do zoo i dostał klocki. Zrobiłam mu pare fotek i był przeszczęśliwy:-)

Gość oszaleli chyba
,Nikomu nic nie wypominam ale skoro 500 zł na chrest to ile na wesele Moja corka idzie za tydzien do komunii i nie licze od chrzestnych na wiecej niz po 500 zł W koncu to nie o to chodzi Maja swoje rodziony swoje dzieci i nie musza dorabiac chresnicy Jak 500 złto norma na chrzest to idac tym tropem komunia- 1000, osiemnastka -z półtora tysiąca a wesele ze 2,5 Paranoja .A potem zdziwienie ze ludzie nie chca byc chrzestnymi .

Gość gaskejrkidosngodcds
najpierw się pytasz a potem piszesz że to i tamto dasz na roczek. piszesz aby się pochwalić jaka to bogata jesteś :-p żenada:-)

Gość ynka
a po co dziecku markowe ciuszki czy zabawki z ciuszków wyrośnie a zabawka prędzej czy póżniej się zepsuję... ja tam na roczek dam 200zł przyda się dlla rodziców w urządzeniu pokoiku dziecku i jakaś zabawka do 20zł..

Gość gaskejrkidosngodcds
oszaleli chyba zgadzam się z Tobą:-) a potem dzieci rozpieszczone i jak zobaczą chrzestną, to pierwsze pytanie "co dla mnie masz i za ile?" :-p

Gość ynka
na następne urodziny dziecka to już tylko jakaś zabawka będzie...w koncu to tylko roczek się obchodzi huczniej u dzieci....