Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz?

przerwalam tabletki

Polecane posty

Gość i co teraz?

Bo chcemy sie starac z mezem o dziecko,w sobote powinna wziac juz pierwsza ale przestalam bo chcemy sprobowac I wlasnie zaczelam krwawic :( nie nawidze przerywac tabletek :( dlugo to potrwa?

Gość vghhbnmb
ja tabsy odstawiłam na7 miesięcy przed planowaniem a 3 miesiące przed staraniami zaczęłam brać kwas foliowy chciałam żeby @ się uregulowała i 8 miesięcy po ostawieniu tabletek zaszłam w ciążę i teraz mam wspaniałego 11 miesięcznego synka. Powodzenia!

Gość nie spiesz sie z tym
ja zrobilam tak jak ty pierwszy strzal ciaza ale niestety nie dlugo. teraz jestem ok 5 mies po tym i zaczynamy od nowa staranka. niby tabsy nie maja wplywu jak szybko sie po nich zajdzie ale dla wlasnego spokoju lepiej zaczekac powodzenia

moja kolezanka tez zaraz po odstawieniu tabletek zaszla w ciaze i poronila, dlatego zaleca sie odczekac kilka miesiecy :)

ja zaszłam zaraz po odstawieniu ( po tym krwawieniu z odstawienia nie wzięłam juz kolejnego opakowania) zaszłam ciąża prawidłowa zdrowy syn

Gość anka1342
ja zaszlam w ciaze ok 7 miesiecy po odstawieniu...uzywalismy prezerwatyw a ja mialam rozregulowane miesiaczki ale póżniej sie udało i jestem w ciazy juz 6 miesiac

Gość i co teraz?
Dzieki kobietki za wsparcie :) Wlasnie u mnie to bylo tak ze w zeszla srode dostalam okres mialam go do soboty, w sobote powinna zaczac kolejne opakowanie ale juz sobie darowalam. I tak wszystko ok, nie mam jakiejs depresji, pryszczy czy cos tam jak to w innych topikach pisze, no wlasnie pozatym tym malusim krwawienien wczoraj. A dzisiaj jest juz ok. Kwas foliowy to biore juz ze 4 miesiace, na wszelki wypadek ;) A ciaza to nie chce sie dac zwariowac, nawet specjalnie nie planuje seksu akurat w tym tygodniu bo mam dni plodne, wiec na lusie jakby wszystko. Jak bedzie to bedzie jak nie to nie. Tylko wczoraj wlasnie sie przestraszylam ze ma okres znowu czy jak ;) Ale nie, to tylko tak na chwilke kilka kropelek, mam nadzieje ;) Zycze milych staranek, wspanialych ciaz i przecudnych dzieci :)

Kobieto!! Odstawiłaś tabletki więc stosuj inne środki antykoncepcyjne przez kilka miesięcy. Zajście w ciąże od razu po po przerwaniu antykoncepcji hormonalnej to ogromne ryzyko!! Pomijam fakt, że po zakończeniu brania tabletek kobieta wchodzi często w okres niepłodności i musi minąć czas by organizm zaczął normalnie funkcjonować. Lekarz ginekolog nie mówił Ci o zagrożeniach jakie niesie ciąża od razu po antykoncepcji stosowaniu hormonalnej?

Jeśli jeszcze raz dostaniesz krwawienia znowu w dniu w którym nie powinnaś mieć miesiączki zdecydowanie to idź do lekarza. Po odstawieniu różne cyrki się dzieją, ale ogólnie nie jest to normalna sytuacja.

Ja po odstawieniu dostałam okres też od razu.Trwał normalnie,jak każdy inny.Pozostałe miałam również regularne.Zanim postanowiłam odstawić pigułki poszłam do gina "po poradę",zrobić badania.Moja gin stwierdziła że mogę odczekać miesiąc czasu i zacząć działać.Tak też zrobiłam. Jeśli chodzi o to ile trzeba odczekać są sprzeczne informacje -od znajomych dowiaduję się jak również czytam w necie że minimum miesiąc,ale zaleca się średnio 3 miesiące.Spotkałam się nawet z tym żeby pół roku.

Wiecie ogólnie kiedyś było bardzo dużo przypadków kobiet zachodzących w ciąże od razu po odstawieniu hormonów, które rodziły chore dzieci. No ale dawniej tabletki były też inna. Bardziej szkodziły kobiecie, było mnóstwo skutków ubocznych i to też odbijało się na zdrowiu dzieci. Lekarze mówili, że najlepszym rozwiązaniem jest odczekać rok. No ale teraz mamy tabletki nowej generacji, które aż tak szkodliwe nie są. Ale szczerze mówiąc ja dmuchałabym na zimno i odczekała dłużej niż te trzy miesiące. Lepiej poczekać kilka miesięcy niż potem przeżywać koszmar...

Gość i co teraz?
nie bylam u gina, ale rozmawialam z pielegniarka niedawno, mowila ze fakt ze nie mozna probowac sie starac o dziecko zaraz po odstawieniu tabletek to bzdura. Nasz organizm sam zadecyduje czy sie "da" zaplodnic czy nie i czy ciaza przetrwa czy nie. Czasami jest na topikach "moglam dzialac odrazu po odstawienu tabletek a teaz minelo iles tam misiecy/lat i dalej nic" a z drugiej strony "szlismy na zywiol po odstawienu i mam slicznego zdrowego synka" :) A wiec to chyba generalnie zalezy od organizmu. Od wczoraj przeczytalam mnostwo na ten temat i rzeczywiscie plamienia/krwawienia sie zdarzaja i nic w tym zlego, organizm wariuje bo nie dostaje hormonow, a ciaza to druga sprawa. Jak pisalam biore kwas foliowy kilka miesiecy, zdrowo sie z mezem odzywiamy, alkohol sporadycznie, nie palimy, a wiec jak bedzie to bedzie a jak za rok nie bedzie to chyba sie powinnam zaczac martwic, czy nie?

Wiesz organizm decyduje czy zajdziesz, ale wpływu już na to nie będziesz miała czy to będzie zdrowe dziecko. Tak samo w przypadku kobiet, które nie stosowały antykoncepcji a w ciąże zaszły i niestety urodziły chore dzieci. Pielęgniarki bym nie słuchała. No ale skoro się nie boisz to zacznijcie starania. Jeśli minie rok i nic to wtedy troszkę powinnaś się martwić. No ale od czego są lekarze;)

Gość i co teraz?
Zobaczymy :) Poprostu jak mowie nie chce panikowac i obliczac dni plodne i ciagnac meza wtedy do lozka ;) Poprostu spontan od zawsze wiec i spontan teraz ;) Dziekuje wam bardzo, bo wczoraj sie przerazilam nie na zarty ;)