Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amarantowy

TERMIN PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2010 - szukam koleżanek!!

Polecane posty

Gość Ilona86
Dodam że teraz z rana bo wieczorem jest większy.

wieczorem zawsze jest większy... też mierzę rano... a ja miałam 74 w brzuchu zaś w pasie 70cm ale mi została taka skóra z poprzedniej ciąży..bo wtedy przed ciążą miałam 59-61 a przed porodem ok 120cm...tera zchyba też taki brzuszek się szykuje:-) ilona jesteśmy na takim samym etapie ...

ja mierzę w najszerszym miejscu a ty ...włąśnie teraz sobie zmierzyłam i jest 92cm nie wiem dlaczego takie odchyły pewnie zależy jak napięty.. a może rano na czczo jest inaczej...

ale wy szczuplutkie dziewczyny jesteście ja przed ciążą byłam otyła i teraz wolałam się nie mierzyć ale co się miałam dziwić jak przed ciążą miałam w biodrach ok 125 cm a teraz jak zmierzyłam brzuch razem z moją fałdką mam 137 cm !!! masakra !!! ma nadzieję że po ciąży uda mi się schudnąć dlatego muszę teraz w ciąży bardzo wagi pilnować niektóre osoby śmiały się ze mnie na innych forach że po co zachodziłam w ciążę jak jestem taka ale to w końcu nie ich sprawa ja jestem szczęśliwa

Gość Ilona86
Nie zwracaj uwagi na takie głupie komentarze, każdy ma inny organizm jeden choćby jadł tony to nie przytyje a drugi będzie jadł raz dziennie i tył cały czas. W ciąży też jest różnie ja np. jestem w 19 tc i chudnę od samego początku i czasami obawiam się o dzidzię bo przecież jem i staram się jak najwięcej witamin i się nie odchudzam bo zależy mi na dzidzi a nie na figurze tym się zajmę później, a cóż jak dzidzia rośnie a ja chudnę, ale lekarz mówi że to bardzo dobrze bo dzidziuś rozwija się książkowo dosłownie i badania mam bardzo dobre więc nie mam czym się martwić. Obwód mierzyłam rano na czczo. jak zmierzę wieczorem to napiszę jaka jest różnica. A moje serduszko cały czas się wierci od rana to takie słodkie i delikatne...

Ilona - dzięki za zrozumienie nie każdy to potrafi nikt w końcu nie jest doskonały tylko powiem ci że zanim tak dużo przytyłam nosiłam mini spódniczki i wtedy wszystkim obcym ludziom się podobałam a teraz widzę czasem wzrok politowania ale co mnie obchodzi to mojemu mężowi się podobam i się bardzo kochamy :) a tak w ogóle to jestem szczęśliwa że mimo mojej wagi poczułam pierwsze ruchy dziecka już pod koniec 14 tyg. ... a co do twojej wagi to ważne że dzidzia dobrze sie rozwija a jak do tego wyniki są bardzo dobre to na pewno nie ma czym się przejmować, pewnie dzidzię urodzisz jak piłeczkę że urodzisz i zaraz będziesz potem wyglądać jak przed ciążą

Gość Ilona86
Też myślę, że będzie dobrze, ale dla pewności poszłam do lekarza rodzinnego o skierowanie na badania bo chcę sprawdzić czy nie mam przypadkiem anemii, więc jak będę na wizycie u gin 1.VI to mu je pokażę. A ty skoro jesteś szczęśliwa i podobasz się swojemu mężowi to czego chcieć od życia więcej głowa do góry i ciesz się życiem i dzidziom, a ci co na ciebie patrzą to z zazdrości a nie politowania bo jak mieć to mieć przynajmniej mąż ma co pomacać;)) Ja też nie jestem aż taka szczuplutka bo mogłabym być bardziej bo może i w pasie miałam mało ale bioderka mam dziedzicznie troszkę większe, ale mój mąż również jest zadowolony i teraz tym bardziej jak piersi mi jeszcze podrosły to się na nich napatrzeć nie może i ominąć mnie bez dotyku. Przynajmniej jest troszkę weselej. Miałam troszkę zapasu tłuszczyku więc myślę, że mimo chudnięcia to dzidziuś ma wszystko co mu potrzeba bo to on się dla mnie teraz liczy stał się całym moim światem.

amarantowy nie przejmuj się opiniami głupich osób bo normalne osoby tak nie mówią... ilona ja też od pączątku chudłam nie dużo bo 2.5kg ale jak byłam tydz temu na wizycie to było już plus 0.5kg malutko ale już coś jeszcze 2 kg do wyjściowej wagi...ale pomimo że ja chudłam i mało przybieram to brzuszek i dzidzia rośnie wg usg dzidzia jest większa niż z terminu OM takze nie jest malutka dzidzia.. więc nie martw się jaby coś szie działo lekarz by cie poinforomował...

Gość niedługo dwójeczka
hej dziewczynki, ja się nie mierzyłam bo mam duży brzuch, niewiem skąd on się wziął. jestem w 13 tygodniu a brzuch mam jak na conajmniej 20 tydzień. jem mało teraz i martwię się że dziecko za mało witamin ma ode mnie.

Gość Ilona86
imię..............wiek.......tc.........termin..........województwo........płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.......podkarpackie.........????? ewa..............23l........18........28.10.2010.......kuj-pomor ... ........????? Nesli..............27.......18tc......28.10.2010.......wielkopolskie.........???? Ilona.............24........18tc......28.10.2010......mazowieckie..........????? Amarantowy....23........17........02.11.2010.......pomorskie. ..........????? justyna..........23l.......12tc......28.11.2010......mazowieckie ........????? Troszkę zaktualizowałam naszą tabelkę.

cześć wszystkim wszystkiego najlepszego przyszłym i obecnym mamą!!!! Ilona - faktycznie badania na pewno nie zaszkodzą, a anemia często przydarza się kobietą w ciąży ... ta a co do męża powiedział że nigdy by nie chciał żeby była taka szczupła jak on, a on jest takiej atletycznej budowy umięśniony ale bardzo szczupły i tez bardzo mi się podoba .... a co do piersi jak się poznaliśmy miałam duże B potem C potem małe D teraz DD i jest też bardzo z tego zadowolony:) ale ja się martwię żeby już mi nie urosły większe niż E bo już i tak są wielkie jak dla mnie :) a mężowi już wystarczy do przytulania i jak będę takie duże to trudniej się potem karmi podobno... dzięki ewa - moja dzidzia jak byłam w kwietniu na usg też ładnie rosła :) a jak była w szpitalu tez prze tydzień prawie nic nie jadłam ani nie piłam i schudłam 5 kg. a teraz to nie wiem według lekarza przytyłam do 15 tygodnia 1 kg a według mnie 4 (na mojej wadze) ale lekarz mówi że będzie trzymał się swojej wagi na której waży wszystkie ciężarne mam nadzieję że jego waga ma racje bo jak się wczoraj ważyłam na swojej niby przybyło mi 6 kg ciekawe ile będzie u niego na wizycie ? może będę tam w piątek to się zważę bo ciekawa jestem.... dwójeczka - a ty bierzesz jakieś witaminy ? ja miałam cudowne wyniki badań ale kazał mi brać faminatal i biorę go cały czas bo tam jest dawka która nie zaszkodzi na pewno dzidzi a dostaje wszystko co w pokarmie może zabraknąć...

amarantowy ja też mam dobre wyniki ale mój lekarz jest dość ostrożny i zapisał mi witaminy, żelazo i cały czas kwas foliowy...jego zdaniem lepiej brać profilaktycznie ..trochę mnie to kosztuję bo same tabletki to koszt 60 zł co miesiąc... ja to mam raczej małe piersi przed zajściem w ciąże miałąm jakieś B no w biuście ok 87cm pod 77cm a teraz juz C pod biustem 78-79 w biuśie 92-93cm.. amarantowy nie chcę cię straszyć ale piersi przed i po porodzie mogą być jeszcze większe

właśnie ewa tym się martwię że dojdę do jakiegoś F czy G jak mi pokarm zacznie się mocno produkować :( no ale ważniejszy będzie wtedy dzidziuś :) dlatego teraz nie kupuję za dużo biustonoszy bo nie wiem czy za miesiąc czy 2 znów nie będzie trzeba wymienić ... jak kiedyś kobiety to wytrzymywały jak nie było takiego wyboru biustonoszy chyba chodziły bez:P

Gość niedługo dwójeczka
amarantowy- biorę te witaminy i kwas foliowy ale co to za witaminy, może niedługo mi przejdzie i będę więcej jeść zdrowszych rzeczy. dziewczynki nie martwcie się piersiami i tym że urosną. ja mam duże D i w ciąży doszłam do F które chyba w 3 dobie po porodzie było za małe( bo wtedy jest największy nawał pokarmu), ale to wszystko mi zeszło mimo że nie karmiłam długo bo tylko 7 miesięcy. biustonosze sprzed ciąży są dobre teraz to znaczy były dobre bo teraz znowu piersi troszkę już urosły. znam osoby które po karmieniu zostały prawie bez piersi bo tak zmalały mimo że wcześniej były spore. także głowy do góry, będzie dobrze:-)

Witam was mamuśki wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :) spore zaległości miałam na forum przez te kilka dni, ale samopoczucie mi nie pozwoliło na przyjemności bo jak nie bolała głowa to nastrój kiepski ale cóż i to przetrwamy dla naszych szkrabów :) Ja na razie się nie mierzyłam. może jutro. Buziaki jutro się odezwę

Gość niedługo dwójeczka
coś się kobietki nie odzywacie wogóle:-(

Gość diki
Byłam na badaniach i dzieki temu krazkowi szyjka wydłużyłą mi sie prawie o 3cm:) Dzidzki są bardzo dzuże:) jeden jest taki jak na 17tygodni a jeden na 16 więc ten mniejszy może być dziewuszką:) jeden waży 163g a drugi 180g :) tak sie paskudki wierciły, że nie dało sie jeszcze zobaczyć płci:O) od przedwczoraj męczy mnie przeziębienie kaszle i gardełko mnie boli pije czosnek z mleczkiem jak do poniedziałku nie przejdzie to pójdę po antybiotyk :(

Gość diki
a no i są dwujajowe i dwuowodniowe więc będą różne :)

mię..............wiek.......tc.........termin..........woj ewództwo........płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.......pod karpackie.........????? ewa..............23l........18........28.10.2010.......ku j-pomor ... ........????? Nesli..............27.......18tc......28.10.2010.......wi elkopolskie.........???? Ilona.............24........18tc......28.10.2010......maz owieckie..........????? Amarantowy....23........17........02.11.2010.......pomors kie. ..........????? justyna..........23l.......12tc......28.11.2010......mazo wieckie ........????? monik5...........31l.......19tc......28.10.2010......kuj-pomorskie........???? witajcie, jedne martwią się że zbyt dużo przytyły inne za mało. ja należę do tych drugich, na razie chudnę, nawet jeszcze nie wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży, ale dopiero niecałe 2 tyg. temu ustapiły przeklęte nudności i wymioty. niby dziecko na usg miało właściwe dla swojego wieku wymiary ale mam naprawdę mały brzuszek i nie wiem gdzie to dzieciątko sie mieści. wczoraj po raz pierwszy poczuliśmy z mężem ruchy. a tak w ogóle to jestem póki co najstarsza ale to chyba nie ma znaczenia, zaakceptujecie 'staruszkę"?

mię..............wiek.......tc.........termin..........woj ewództwo........płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.......pod karpackie.........????? ewa..............23l........19tc........28.10.2010.......ku j-pomor .........???? Nesli..............27.......18tc......28.10.2010.......wi elkopolskie.........???? Ilona.............24........18tc......28.10.2010......maz owieckie..........????? Amarantowy....23........17........02.11.2010.......pomors kie. ..........????? justyna..........23l.......12tc......28.11.2010......mazo wieckie ........????? monik5...........31l.......19tc......28.10.2010......kuj- pomorskie........??? monik u mnie też jeszcze nie było powrotu do wagi wyjściowej brakuje mi jeszcze 2kg do wyjściowej...narazie tylko pół kg przytyłam w całej ciąży a 2.5 - 3kg schudłam to było 18 maja jak byłam u gina ... terz wizyte mam 1 czerwca zobaczymy czy wszystko dobrze czy potrzebny będzie szew bądź krążek...monik jesteśmy w podobnej sytuacji z szyjkami ale u mnie może będzie dobrze i obędzie się bez zabiegu.. ale fajnie ze u twoich maluszków wszystko dobrze...

diki miałam do ciebie napisać o tych maluszkach...fajnie ze dwójeczka..

trochę pomyliłam i mona i cały czas pisałam do monik a też miałam do diki min. o szyjce...sorki jeszcze raz za pomyłkę...

mię..............wiek.......tc.........termin..........województwo........płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.......pod karpackie.........????? ewa..............23l........19tc.....28.10.2010....... ku j-pomor .........???? Nesli..............27.......18tc......28.10.2010.......wielkopolskie.........???? Ilona.............24........19tc......28.10.2010......mazowieckie..........????? monik5...........31l.......19tc......28.10.2010......kuj- pomorskie........??? Amarantowy....23........17........02.11.2010.......pomorskie. ..........????? justyna..........23l.......12tc......28.11.2010......mazo wieckie ........?????

Gość diki
diki..............25.......16tc.........10.10.2010 - 06.11.2010..........śląskie........? :) tak się to wpisuje? :) Ewcia a często chodzisz do gin? bo mi z ta szyjka stało sie w ciagu 4dni na szczescie mam super ginekolog i chodze do niej co tydzien 2tyg i monitoruje caly przebieg.jak masz problem z szyjka to bardzo wazne zeby wizyty byly czestsze! Jak tylko wyczula ze skraca mi sie ta szyjka w ten sam dzien zalozyla mi krazek zeby mnie zabespieczyc i jestem spokojniejsza

imię..............wiek.......tc.........termin..........woje wództwo........płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.......pod karpackie.........????? ewa..............23l........19tc.....28.10.2010....... ku j-pomor .........???? Nesli..............27.......18tc......28.10.2010.......wi elkopolskie.........???? Ilona.............24........19tc......28.10.2010......maz owieckie..........????? monik5...........31l.......19tc......28.10.2010......kuj- pomorskie........??? Amarantowy....23........17........02.11.2010.......pomors kie. ..........????? justyna..........23l.......12tc......28.11.2010......mazo wieckie ........????? diki...............25.......16tc.....10.10.2010 - 06.11.2010...śląskie........? Diki a dlaczego masz dwie daty porodu i to takie duże rozbieżności?

cześć dziewczyny fajnie znów nowe laseczki - mamusie do nas dołączyły bardzo miło ja czytam co piszecie ale jakoś nie chciało mi się pisać ... od 2 tygodniu wszystko mnie irytuje i codziennie prawie płaczę i wszystko było jako tako póki mojemu M się to nie znudziło ma gdzieś moje humory i jeszcze się na mnie cały czas obraża a ja chodzę i płaczę albo leżę smutna w łóżku a on ma to gdzieś faceci są czasem beznadziejni i nic nie rozumieją ... jedyne co mnie trochę uspakaja to głaskanie babci króliczków (babcia hoduje je wprawdzie nie do zabawy ale są słodkie) ma ich chyba koło 17 i mają koło miesiąca to biorę je na ręce i głaszcze i wtedy jest mi weselej ... a na dodatek pada u nas... diki - nie czekaj za długo z tą chorobą tylko leć do lekarza może ci przepisze coś innego niż antybiotyk bo ja jak nie byłam w ciąży to dostalam kiedyś takie tabletki które nie byly antybiotykiem a szybko mi pomogły a wirusy mogą maleństwą zaszkodzić ....fajnie jakbyś miła parkę ja jak byłam na usg w 12 tyg dzidzia tez szalała bardzo i ciężko było jakikolwiek pomiar zrobić :)

no i musialam się zaktualizować bo w sobotę skończyłam 24 lata imię..............wiek.......tc.........termin..........woj e wództwo........płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.......pod karpackie.........????? ewa..............23l........19tc.....28.10.2010....... ku j-pomor .........???? Nesli..............27.......18tc......28.10.2010.......wi elkopolskie.........???? Ilona.............24........19tc......28.10.2010......maz owieckie..........????? monik5...........31l.......19tc......28.10.2010......kuj- pomorskie........??? Amarantowy....24........17........02.11.2010.......pomors kie. ..........????? justyna..........23l.......12tc......28.11.2010......mazo wieckie ........????? diki...............25.......16tc.....10.10.2010 - 06.11.2010...śląskie........?

Gość diki
ilona84:) bo blizniaki radza sie o okolo miesiac wczesniej od 30tc w kazdej chwili moga sie urodzic najlepszy termin to 35-37tc na urodzenie blizniaczkow ale z tym bywa ciezko:)

Gość diki
amarantowy ...........:) juz wyzdrowialam , polezakowalam troche i juz w szystko w porzadeczki:) Nie przejmuj sie chlopem oni nie sa tacy wrazliwi jak my kobietki. ja tez ostatnio mam straszne napady placzu wtedy staram sie wyplakac i mi pomaga moj nazeczony tez tego nie lubi bo tegonie rozumie i uwaza ze najlepiej jest to przeczekac wiec pewnie twoj maz tez tak rozumuje :) ilonka .............wybacz pomylilam84 z 86 bo ja jestem z rocznika 84:) a dzis znowu ide do gin:) i bede meczyc o plec dzidziuskow hihi :)

Gość niedługo dwójeczka
aktualizuje tabelkę: imię..............wiek.......tc.........termin..........województwo...płeć Paulina...........22l.......19tc.....17.10.2010.....podkarpackie.....????? ewa..............23l........19tc.....28.10.2010....... kuj-pomor .....???? Nesli............27.......18tc......28.10.2010.......wielkopolskie.....???? Ilona..........24........19tc......28.10.2010......maz owieckie.......????? monik5........31l.......19tc......28.10.2010......kuj- pomorskie......??? Amarantowy....24......17........02.11.2010.......pomorskie. .......???? Justyna.......23l.......14tc......28.11.2010......mazowieckie .....????? diki..........25.......16tc.....10.10.2010 - 06.11.2010...śląskie........?? diki i Ilona będziecie miały bliźniaki?? fajnie od razu dwójeczka:-)