Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amarantowy

TERMIN PAŹDZIERNIK/LISTOPAD 2010 - szukam koleżanek!!

Polecane posty

Gość niedługo dwójeczka
rozumiem cie bo sama mam małego brzdąca który daje mi popalić. mi trochę później to się działo bo ok 30 tygodnia także niema co porównywać. ja pierwszą ciążę też lepiej znosiłam, dopiero pod koniec miałam jakieś tam dolegliwości, a teraz ciągle się martwię że coś będzie nie tak. niedawno miałam plamienia ale ustąpiły, a w piątek usg no i się martwię, chciałabym żeby wszystko z dzidziusim było dobrze. w pierwszej ciąży te obawy jakoś nie przychodziły do mnie.

cześć dziewczyny a jednak jest nas coraz więcej fajnie :):) dwójeczka - miejmy nadzieję że twoje dolegliwości miną książkowo nie dłużej niż do końca 1 trymestru :P Nesli - ja chyba też coraz bardziej przekonuję się do naturalnego porodu , a byłaś nacinana ? bo to też się trochę goi... a co płci usg tez ma w czerwcu a zdjęcie z 12 tyg ma tez jak się dzidzi tyłeczkiem odwróciło:P ewa - nie martw się na zapas może nie będziesz musiała mieć tego zabiegu, szkoda tylko seksu :P bo ja mam na to jeszcze większą ochotę na seks niż zazwyczaj :P, tera z jak tak piszesz o tej cesarce to naprawdę wolałabym rodzić silami natury bo ja to jak mnie coś boli to zawsze tony leków przeciwbólowych łykałam bo boję się bólu a co do tych biegunek to często je miałaś bo ja od samego początku to latam 5 razy dziennie ale jest to średnio nie wiem czy mówić o tym lekarzowi bo przed ciążą to raczej zaparcia miałam a teraz zjem coś i lecę po najwyżej o,5 h

Gość niedługo dwójeczka
kobietki a jak myslicie czy w 12 tygodniu można już poznać płeć? amarantowy- mam nadzieję że miną bo doprowadzają mnie do szału. niedługo chyba wyprowadzę się z domu na świeże powietrze bo te zapachy jedzenia mnie wykańczają.

Gość katarina763
hej, niedlugo dwojeczka, mecza Cie jescze zapachy? masz mdlosci? bo ja myslalm ze to tylko mnie tak dlugo mecza..

Gość katarina763
a tak wogole to mam strzasznego dola i wszystko mnie denerwuje..

Gość niedługo dwójeczka
katarina- oj niestety męczą i to strasznie, mdłości cały czas, jeść nie mogę, a jak już coś zjem co mi zasmakuje to i tak zaraz ten niesmak mnie męczy. ja ogólnie jestem nerwowa i teraz na wszystko się wkurzam, nawet na to że muszę obiad ugotować, który i tak potem mi śmierdzi. to jest gorsze od wymiotów.

Gość zwyczajnaniezwyczajna
wytłumaczcie mi jedno. Sa 4 dziewczyny które mają termin na 28.10 i jedna jest w 16,inna w 18 a jeszcze inna w 11. Tzn że ta ostatnia chodzi w ciąży 8 miesięcy???? Może być róznica dwóch tyg ale nie 7!!!!!!!!!!!! Ja też mam termin na 28 i jestem w 17 tyg.

Gość zwyczajnaniezwyczajna
sorry nie zauważyłam ze to listopad. Gapa ze mnie.

Gość niedługo dwójeczka
sorki ale nie czepiaj się szczegółów, ja akurat mam dwa terminy bo inny wychodzi z usg a inny według ostatniej miesiączki, w tabeli jest ten z usg. może i ja sprostuje tabelkę co do tygodni. imię...........wiek.......tc......termin............miej sc. . ........płeć ewa.........23l...........17.....28.10.2010.....kuj-pomor ... .......????? Amarantowy......23.....16.....02.11.2010.......pomorskie. .........????? Nesli..............27......16.....28.10.2010......wielkop olskie.........???? justyna.....23l.....12tc.....28.11.2010......mazowieckie .......????? Ilona........24l......18tc......28.10.2010......mazowieck ie........?????? Paulina.......22l.......19tc....17.10.2010.....podkarpack ie.........?????

Gość katarina763
hej co jest dobre z domowych sposobow na grype bo wlasnie czuje ze lamie w kosciach i gardlo pobolewa, to juz chyba trzeci raz odkad jestem w ciazy, czy wy tez tak chorowalyscie? i wogole mam czesto wrazenie jakby mnie wszystkie miesnie bolaly, czy ktoras z was tez tak miala?

Witam was mamuśki :) Amarantowy- byłam nacinana ale szybko mi się zagoiło bo po tygodniu miałam juz ściągane szwy. fakt że miałam płyn do higieny intymnej z ziolami soraya. No i pilnowałam według zaleceń lekarza częste podmywanie. A szycia aż tak się nie czuje, określiłabym jako delikatne rwanie. Obyło się bez tabletek przeciwbólowych no i starałam się nie szaleć ze sprzątaniem do domu po powrocie.Ale teraz troszkę inaczej będzie jak już jeden mały mężczyzna będzie czekał stęskniony na mamusie :) Dziewczyny a jak radzicie sobie z brzdącami w tą pogode?? U nas pierwszy dzień bez deszczu :)bo mojego synka dosłownie nosi. Nie mogłam dziś za nim nadążyć :) Ewa nic się nie martw na zapas czasami lekarze ostrzegają i dmuchają na zimnie żebyś pózniej nie powiedziała że nic nie mowił. Także spokojnie uśmiechnij się jesteśmy z Tobą :*

imię...........wiek.......tc......termin............miej sc. . ........płeć ewa.........23l...........17.....28.10.2010.....kuj-pomor ... .......????? Amarantowy......23.....16.....02.11.2010.......pomorskie. .........????? Nesli..............27......17.....28.10.2010......wielkop olskie.........???? justyna.....23l.....12tc.....28.11.2010......mazowieckie .......????? Ilona........24l......18tc......28.10.2010......mazowieck ie........?????? Paulina.......22l.......19tc....17.10.2010.....podkarpack ie.........?????

cześć dziewczyny jak tam samopoczucie ? mnie znów trochę głowa boli ale jak pochodzę trochę po świerzym powietrzu to przechodzi bylam dziś z rana rowerkirm po zakupy to było mi lepiej:)

Gość niedługo dwójeczka
hejka, no wkońcu nam się dziś pogoda poprawiła. niema to jak na świeżym powietrzu.

Gość Ilona86
Hejka dziewczyny widzę, że wychodzą spory o tygodnie i terminy więc jeśli wiecie kiedy przypada pierwszy dzień ostatniej miesiączki to sobie obliczcie od tego dnia 40 tygodni to wtedy wyjdzie wam dokładny termin wg cyklu, który zresztą sprawdza się w 5% bo to zależy jak długi macie cykl. Lekarz mógł wam podać termin, który wychodzi właśnie z tych tygodni lub dokładniejszy wg usg i rozwoju dzidzi.

ja przy po cc też starałam się nie brać zadnych przeciwbólowych dziewczyny z sali to albo zastrzyki albo latała po tabletki... ja też niestety miałam 2 dni po cc kroplówki bo miałam małe komplikacje nie groźne wiec nie strasze nikogo ..bóle popunkcyjne... a te króplówki bo nie wiedzieli co mi jest...dopiero pielęgniarka w 2 dniu po cc oznajmiła że byłą przy cc i widziałą że anestozjolog źle zrobiła zastrzyk... co do higieny też stosowałam tylko intymne i bardzo często przemywałam...starałam się jak najwięcej chodzić co sprawiało że lepiej dochodziłąm do formy..a zdejmowanie szwu było szybko i i czuć takie jakby łaskotki więc to nie boli... amarantowy nie bój się cc każdy organizm inaczej reaguje na leki ... ja prawdopodobnie będę znów mięc cc ale jeszcze nie wiadomo... a tą szyjką staram się nie martwić...bo skoro lekarz nie kazał leżeć to nie jest tak żle... jego słowa były takie '""""""'narazie się pani nic nie martwi tylko proszę się oszczędzać wiadomo ma pani syna co potrzebuje uwagi i opieki ale ograniczyć np nie podnisić czy nie ganiać za nim, a wiadomo nie chodzi o to żeby pani lezała plackiem bo nie ma potrzeby a zresztą wie ze tak lezac można zwariowac""""' takze musi być dobrze..

cześć jak tam u was dziewczyny ? moja dzidziunia wczoraj wieczorem tak fajnie brykała że można było mieć wrażenie że kopie nóżkami jeden mój bok (tak znacznie mocniej w jednym miejscu) mojemu mężowi tez bardzo się podobało - super uczucie :):) ewa - to się troszkę namęczyłaś przez ten ból, ja to jestem histeryczka jeśli chodzi o ból jak mocno mnie boli to czasem nawet płaczę, a co tego zastrzyku to miałaś pecha bo może gdyby był dobrze zrobiony to oszczędziło by ci to część bólu fajnie z tymi szwami że szybko ci się wszystko goiło ja parę lat temu miałam zszywane ścięgna jednego palca i po dwóch miesiącach wróciłam do pracy ( a pracowałam wtedy przy sprzątaniu więc musiałam mieć sprawną rękę) więc szybko więc może i rany po porodzie szybko mi się zagoją a co tej szyjki to faktycznie skoro lekarz nie każe leżeć to faktycznie może nie ma się czym martwić :):)

Cześć dziewczyny :) i kolejny dzień za nami :) mój synek smacznie śpi a ja w przerwie szykując obiad zaglądam do was. Dziś mieliśmy super pogodę i nareszcie nie padało wiec dziś zleciał nam na świeżym powietrzu :) tak czuje się najlepiej i synek też zadowolony a jak wasze samopoczucie?? Ja jeszcze nie czuje ruchów choć przy synku to już wiercił się i kopal całymi dniami...więc czekamy na małe szturchańce :) a jak u was z ruchami maleństwa??

Gość niedługo dwójeczka
hej dziewczynki. wczoraj byłam na usg i uspokoiłam się trochę bo z maleństwem wszystko dobrze. schudło mi się tylko troszkę przez te moje dolegliwości. widzę że dziś też zapowiada się ładna pogoda więc dzionek spędzimy na świeżym powietrzu.

cześć dziewczyny co tam u was słychać ? nic się nie odzywacie ? ja byłam dziś na pobraniu krwi a się okazało że już miałam robione przeciwciała bo mam grupę krwi ORh- ale na szczęście mój organizm nie wytwarza przeciwciał, hmm jakbym nie miała problemów już ciążą przez to nadciśnienie bo mi nogi puchną i dłonie to jeszcze to mam nadzieję że w tej pierwszej ciąży nie będzie z tego problemu bo podobno w kolejnych ciążach raczej wytwarzają się te przeciwciała ale nie będę się na zaś przejmować :) zrobiła mi za to położna badanie moczu tym paskiem i wszystko ok :) i brzuszek mi znów ostatnio znów troszkę urósł :) a jutro 17 tydz. ale ten czas leci za 3 tygodnie już pól ciąży a tak niedawno czekałam na wynik testu ciążowego

Hej hej :) ja się zgłaszam z terminem 20. listopada 2010- jeszcze tyleeeee czasu :o

ale tu zastój...chyba wszyscy maja duży weekend;-) a ja się czyje dobrze..ale szybko dokucza mi krzyż nie wiem może to przez mój już duży brzuszek.... ale naszczęscie mężuś masuję plecki...

imię...........wiek.......tc......termin............miej sc. . ........płeć ewa.........23l...........18.....28.10.2010.....kuj-pomor ... .......????? Amarantowy......23.....17.....02.11.2010.......pomorskie. .........????? Nesli..............27......17.....28.10.2010......wielkop olskie.........???? justyna.....23l.....12tc.....28.11.2010......mazowieckie .......????? Ilona........24l......18tc......28.10.2010......mazowiecć Paulina.......22l.......19tc....17.10.2010.....podkarpack ie.........????? aktualizacja danych amarantowy pozwoliłam sobie poprawić też twój tc

imię...........wiek.......tc......termin............miej sc. . ........płeć ewa.........23l...........18.....28.10.2010.....kuj-pomor ... .......????? Amarantowy......23.....17.....02.11.2010.......pomorskie. .........????? Nesli..............27......18tc.....28.10.2010......wielkop olskie.........???? justyna.....23l.....12tc.....28.11.2010......mazowieckie .......????? Ilona........24l......18tc......28.10.2010......mazowiec Paulina.......22l.......19tc....17.10.2010.....podkarpack ie.........?????

Gość diki
hej dziewczyny :) ja też mam termin paz/list 2010 z tym, że bede miec bliżniaczki:) z niecierpliwoscia czekam az dowiem sie plci maluszkow jestem w 16tc... i mam troche problemow z ciaza ale mam nadzieje ze pisanie z wami jakos wszystko mi to ulatwi:) dzisiaj zalozyli mi krazek domaciczny bo szyjka zaczela sie splaszczac od poczatku ciazy biore luteine a od 2 tyg dufaston bo bolal mnie brzuch z tym ze bardzo mi urusl od tego czas nawet dzis lekarka powiedzial mi ze jest wielki taki jak w 24tc w ciazy pojedynczej no ale przy blizniakach to podobno normalne miec duzy brzuszek... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...

cześć witam Kara. ewa mi też znów brzuszek podrósł i jak wczoraj postałam 20 min na przystanku z trochę cięższą torebką to mnie mocno bolał a co gorsze nogi mam cały czas spuchnięte i tez mnie bolą jak więcej połażę a dzięki za aktualizację :) cześć diki fajnie że będziemy mieli też bliźniaki na forum .... ja też miałam szanse na bliźniaki bo moja mam ma brata bliźniaka, ale cieszę się że na razie jedno będzie choć jakby były bliźniaki tez bym się cieszyła ale wtedy rozstępy bym miała od szyi po stopy jak przy jednym tak wcześnie ma takie duże już ... a będą bliźniaki dwu czy jedno jajowe ? co do luteiny też ją miałam dopochwowo 2x2 tak gdzieś do 14 tyg. na szczęście już nie muszę jej brać bo upierdliwe są te dopochwowe leki bardzo a jak byłam w szpitalu to głupio się czułam przy badaniach prze tą luteinę a o do brzuszka to się nadźwigasz ... co u reszty dziewczyn ? jak się czujecie jakieś badania miałyście ? a może już ktoś zna płeć ?

cześć witam Kara. ewa mi też znów brzuszek podrósł i jak wczoraj postałam 20 min na przystanku z trochę cięższą torebką to mnie mocno bolał a co gorsze nogi mam cały czas spuchnięte i tez mnie bolą jak więcej połażę a dzięki za aktualizację :) cześć diki fajnie że będziemy mieli też bliźniaki na forum .... ja też miałam szanse na bliźniaki bo moja mam ma brata bliźniaka, ale cieszę się że na razie jedno będzie choć jakby były bliźniaki tez bym się cieszyła ale wtedy rozstępy bym miała od szyi po stopy jak przy jednym tak wcześnie ma takie duże już ... a będą bliźniaki dwu czy jedno jajowe ? co do luteiny też ją miałam dopochwowo 2x2 tak gdzieś do 14 tyg. na szczęście już nie muszę jej brać bo upierdliwe są te dopochwowe leki bardzo a jak byłam w szpitalu to głupio się czułam przy badaniach prze tą luteinę a o do brzuszka to się nadźwigasz ... co u reszty dziewczyn ? jak się czujecie jakieś badania miałyście ? a może już ktoś zna płeć ?

Gość Ilona86
Hej dziewczynki. Ja również mam problemy z kręgosłupem w okolicach krzyża. Jak się położę na wznak to czasami nie mogę nóg wyprostować tak boli. Brzuszek też coraz szybciej rośnie i już nie da się ukryć pod luźnymi bluzeczkami. A płeć dzidziusia poznam dopiero za tydzień ale już nie mogę się doczekać. Mój kochany szkrabek daje mi już znać o sobie tylko tatuś jeszcze nie mógł go przyłapać na figielkach bo jak rączkę położy to dzidzia się uspokaja i nie kopie chyba wsłuchuje się w nowy dla niego puls dlatego tak reaguje. Ale to takie cudowne uczucie poczuć jak ta maleńka istotka się przekręca albo gimnastykuje. Dla takich chwil warto jest żyć. Za tydzień będziemy mieli już 20 tygodni i usg połówkowe ale tak strasznie dłuży mi się ten czas bo chciałabym wziąć już dzidziusia na rączki i mocno przytulić bo tak go kocham i się cieszę że jak się urodzi to nawet na moment nie dam go zabrać od siebie i będę cały czas tulić i całować. To było moje marzenie dlatego moja radość nie zna granic...

amrantowy no niestety już nie dla nas długie spacery czy postoj...też na wieczór odczuwam ból nóg ale cczasem bolą mocno i nic nie pomaga a czasewm wystarczy ze uniosę je wyzej.. a jakie macie już obwody brzuszka... ja z 74cm przed ciążą teraz mam 89-91cm...zależy jak luźno a jak u was...

Gość Ilona86
Mój obwód to z 68 na 85 a jestem w 18 t i 6 dni.