Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorka00

kilka pytań

Polecane posty

Gość dorka00

Czy jest rzeczą "normalną": 1.mieszkać u rodziców/teściów, pracując- płacić im za mieszkanie (jedzenie osobno) 2.płacić im za np. podwiezienie gdzieś, pomoc w remoncie itp.

Gość dorka00
wyobraźcie sobie taka sytuację: wasz teść jest glazurnikiem, wy robicie remont łazienki, prosicie go o połozenie płytek, a on mówi- ok, będzie to kosztowało np. 2000zł. Czy to normalne że sie w takich sytuacjach płaci czy raczej powinien zrobić to za darmo? Wiem że są różne układy w rodzinie, ale chodzi mi o opinię wiekszej liczby osób, bo nie daj mi to spokoju.

Gość dorka00
up up może ktos sie wypowie??????

Gość dorka00
dom jest mój, ja zdecydowałam sie na remont z wszystkimi konsekwencjami. U mnie w rodzinie każdy pomaga sobie bezinteresownie, więc dziwi mnie że tu tak nie jest. Nie chodzi mi o to żeby ktoś sie mi dokładał, cos kupował itp. ale o to że dzisiaj teść robi mi płytki bo umie, bo daje swój czas, a jutro ja go np. wiozę 200km bo mam samochód.

Gość dorka00
czy nie tak to powinno wyglądać? uppppppppp

Gość coco chanell
jest to dziwne, moj tesc nie wzialby ani grosza!!! to tak jakbys byla fryzjerka i za ulozenie wlosow tesciowej bralabys kase, lub twoj maz jest mechanikiem i naprawia swojej matce auto za kase. dziwne, nie powinno tak byc.

Gość grube_uda
Z jednej strony też za darmo bym nie robiła, ale z drugiej w końcu to rodzina...

Gość dorka00
to było na takiej zasadzie: połozy teść płytki? położę, ale nie za darmo! W sumie nie wiem co mam o tym myśleć, tym bardziej że moi rodzice dali mi na dom część kasy, którą jakby nie było oddaje tesciowi. Liczę na wasze opinie, jako ludzi postronnych i oceniających "na zimno" :)

Gość dorka00
up up pomóżcie koleżance no :)

Gość p p p p p p p p p p p p
mnie tez dziwi ze tesc nie chce ci pomoc bezinteresownie....w koncu chodzi tez o jego syna.....zdzierca jeden. Moje zdanie jest takie: jesli masz placic to zaplac obcemu!! Potem gdyby cos bylo nie tak to pretensje bedziesz miec do niego??..napewno glupio bedzie ci zwrocic mu uwage....a i on nie bedzie sie panoszyl i moze kiedys wypomnial ze za grosze u ciebie robil.....jesli taki sknera z niego....

Gość August maly
Napij sie lampke spermy

nie głupio bedzie Ci wykorzystac teścia, nie kazdy musi robic za darmo

Gość dorka00
wiesz, ja bym mu zapłaciła, nie ma problemu, nawet bym mu obiady dawała czy kawę robiła, żaden problem, ja nie chciałam mu nie płacić! No ale pierwsze pytanie- czy połozy a tu od razu tak, ale za kasę to mi sie trochę dziwnie zrobiło.

a moze on zartowal czasem sie tak mowi dobra ale nie za darmo :) a jesli to bylo na powaznie to coz, zaplac bez zadnych pretensji czy docinek

U mnie w najbliższej rodzinie wyświadczamy sobie przysługi za darmo i jeśli trzeba się do czegoś dołożyć (np. zamontowanie kuchenki, gdzie trzeba dokupić jakieś rury czy cuś), to zawsze jest to powiedziane w taki sposób, że nikt nie ma wątpliwości, czy to dziwne. Twój teść albo Cię nie lubi, albo to cholerny materialista. Współczuję.

Gość dorka00
dziękuję za opinie, mi sie to też wydało takie dziwne, trochę przykre, ale pretensji nie mam, bo to juz chyba taki typ. Ta historia to zaledwie wycinek całych naszych stosunków o których szkoda gadać, ale nie chciałam was uprzedzać że się nie lubimy, żebyście tą sytuację oceniły obiektywnie :) Ostatecznie biorę "obcą osobę" o pomoc już nie poproszę, porsdzę sobie sama i to będzie moja satysfakcja. Pozdrawiam wszystkich

Gość drrrrrrrrrrrr
dobrze zrobiłaś :)