Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

dzasty, jesteś? odezwij się co u ciebie kochana, być może już się doczekałaś:)

hej Tease:) nie jeszcze sie nie doczekałam, nie było mnie wczesniej w domku i dlatego sie nie odzywałam:) u Ciebie jak tam samopoczucie?? u mnie bez zmian.....zadnych oznak zblizającego sie porodu, wiec jeszcze musze troszeczke poczekac, ale najwazniejsze ze troszeczke tylko:)hehhe

czesc Dzasty, u mnie tez nic się nie dzieje, oprócz tego, że dzisiaj miałam koszmarną noc, budziłam się co chwile i nie mogłam zasnąć, w końcu wstałam o 5 rano i tak mnie głowa bolała że po raz pierwszy w ciąży musiałam wziąć paracetamol, ale średnio pomogło :o chyba po prostu za bardzo się denerwuję :P

hej:) ja to Ci powiem , ze od dluzszego czasu mam problem ze spaniem/....... ale jeszcze pare dni dam rade:) spanie dla mnie jest najgorsze bo wstaje cała obolala heh, bo tylko spie jak nie na jednym to na drugim boku, bo na plecach nie moge, i jak wstane rano to wszystkie kosci mnie bolą ale czego sie nie robi dla kochanej dzidzi:)

niby dla dzidzi mamy wszystko, ale ciągle mam wrażenie że o czymś zapomniałam, pewnie niedługo się okaże czego jeszcze brakuje, w sumie to nie kupowałam dużo rzeczy, mam po 7 par każdego rodzaju ciuszków(śpiochy, body, pajace, koszulki, spodenki) na początek powinno wystarczyć, mam nadzieję że to lato będzie ciepłe, bo mam tez sporo letnich ubranek, w tym ślicznych sukieneczek, którym nie mogłam się oprzeć:) no i wiadomo pieluchy, kosmetyki i wszystkie przybory są mała ma tez już urządzony swój pokoik, ale na początku będzie spała u nas w sypialni w kołysce, a po 3 miesiącach przeniesiemy ją do łóżeczka- taki plan;)

no to fajnie:) a to jest wasze pierwsze dziecko? bo nasze tak:) i Ci szczerze powiem , nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak dzidzia juz sie urodzi, nie mozemy sie juz doczekac:)

tak, to nasza pierwsza dzidzia i też nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie, jestem trochę spanikowana, bo nie mam nikogo do pomocy, rodzina mieszka daleko, a my z mężem zieloni w tej kwestii, w sumie to chyba nigdy niemowlaka nie trzymałam na rękach i mąż też :P ale damy radę, 2 tyg temu na usg widzieliśmy jej buźkę i włoski..ciągle mam jej twarzyczkę przed oczami:) jest taka słodka, oby tylko poród zakończył się pomyślnie dzasty, pijesz herbatę z liści malin? ja już zaczynam żałować że sobie nie kupiłam, podobno ułatwia i przyspiesza poród

nie nie pije herbaty z lisci malin.wiesz ja stwierdzilam ze nie ma co przyspieszac porodu bo dzidzia i tak wyjdzie kiedy bedzie na to odpowiedni czas, ja probowalam po namowach kolezanek ktore niedawno rodzily przyspieszyc porod ale zadne wskazane przez nie sposoby mi nie pomogly , wiec stwierdzilam ze trzeba dac na luz i czekac az dzidzia sama sie odezwie

Tease a duzo w ciazy przytylas? duzo masz rozstepow na brzuszku?

Dzasty trzymam kciuki za pomyslny i szybki porod,szkoda ze juz nie zagladasz na nasz stary topik:(

jeju dzasty przepraszam dopiero przed chwila zajrzalam na nasz topik i przeczytalam twoja wiadomosc:) ale gapa ze mnie PRZEPRASZAM....ja czuje sie dobrze oprocz tego ze w nocy sie czesto budze bo coraz bardziej niewygodnie no i to latanie do toalety.Raz jeszcze trzymam kcuki za szczesliwe rozwiazanie to juz niedlugo u Ciebie!!!!!!:)

no u mnie z tym bieganiem do toalety podobnie heh:) co 1,5 albo 2 h ehhh

jescze tylko 2 dni do terminu!!!! ciekawe czy twoja niunia bedzie sie pchala na swiat wlasnie 12 czy bedzie jeszcze chciala sobie posiedziec u mamusi w brzuszku troszke dluzej:) odczuwasz jakies silniejsze skurcze?

co do skurczy to roznie, czasami jeden albo dwa i na tym sie konczy, teraz przez kilka dni nie odczuwałam takowych skurczy, a jedynie odczuwalam twardnienie brzucha i bol w podbrzuszu ale nie byl on taki mocny zeby myslec ze cos nie tak, ale ostatnio juz coraz bardziej podczas chodzenia brzuch na dole mnie pobolewa i odczuwam bol w pachwinach i plecy mnie bola ehh

dzasty, ja po dzisiejszym ważeniu mam 13kg do przodu :o, w sumie nie objadam się za bardzo, ale za to litrami piję soki owocowe i nie mogę sobie odmówić moich ulubionych lodów czekoladowych rozstępów na brzuchu nie mam, ale za to pojawiły się licznie na piersiach i nie wyglądają za fajnie :( a jak u ciebie z wagą i rozstępami?

Tease ja przez cała ciaze przytylam dokladnie 16 kg. ale z tego co wiem to ponad 10 kg zejdzie od razu po porodzie, wiec jest ok:) ogolnie to wcale nie przytylam tylko brzuch mam jakbym sobie pod bluzke pilke włozyla i kazdy sie z niego smieje hehhe. ja na piersiach nie mam rozstepow bo mi sie nieduzo tylko powiekszyly, za to na brzuchu troche mam:( stosowałam specjalne kremy , ale to nic nie dało, ale nienajwazniejsze rozstepy , tylko wazne zeby dzidzia byla zdrowa i zeby z nami po porodzie było wszystko ok:)

dzasty ja jestem w 28 tyg i 8kg dodatkowych wszyscy dokola twierdza ze przytylam tylko na brzuszku hehe ze mam taka powiekszajaca sie pileczke no i moj partner twierdzi ze mi troche pupa urosla:)no ale zobaczymy ile w sumie przytyje do konca ciazy

no i jest 12 maja:) dzasty jak się czujesz? ja dzisiaj nieciekawie, niedobrze mi i brzuch mnie bolał całą noc, myślałam że moze cos sie zaczyna, ale nic z tego, chyba jakaś niestrawnosc..bo zjadłam wczoraj 2 pączki, lody i smażoną wątróbkę..hihi jak na mnie to niezła bomba

he, no 12 maja , a ja dalej w domu ehh... wczoraj wieczorem myslalam ze juz pojade do szpitala, bo brzuch mnie bolal, ale pozniej usnelam i mi przeszlo, rano w sumie tez mnie troche pobolewal ale na tym sie skonczylo

Tease a ten twój termin 16 maja to jest termin wyznaczony od ostatniej miesiaczki? bo 12 maj to mam wyliczone z miesiaczki , a na usg wyszlo mi 14 maja, a Tobie?

mój termin jest i z usg i z ostatniej miesiączki, jak by nie liczył to wychodzi 16 maja... chyba coś czuję że już blisko, bo też mnie brzuch boli, tak dziwnie jakoś, ale to nie skurcze, na wszelki wypadek nie wychodzę dzisiaj z domu

hej dziewczyny co tam u Was? Tease urodzilas juz moze? bo moj termin minal i dalej nic..... czekam i czekam.... w poniedzialek ide na ktg

Dzasty wlasnie bylam ciekawa czy dzidzia jest juz z Toba?Jak tam badanie ktg?

Gość i jak rozpakowała sie która :)

cześć dziewczyny w końcu się doczekałam!!! 15maja o godz 23:10 przyszła na świat nasza kochana córeczka Emilka(a jednak takie imię)- 50 minut przed planowanym terminem, to jest dopiero punktualność waga 2965, wzrost 49cm, poród siłami natury dzasty- trzymam kciuki, i daj znac co u ciebie, jak już dojdziecie z maleństwem do siebie:)

hej dziewczyny , ja rowniez urodzilam , 19 maja o 00:20 , coreczke , wazyla 4400 i mierzyla 58 :)oczywiscie rodzilam silami natury. ciezko bylo bardzo ale warto.pozdrawiam

Ale Wam zazdroszczę:) gratulacje...ja tez juz czuję jakieś objawy zblizajacego sie porodu:) boję się jak nie wiem..

dzasty cieszę się bardzo i gratuluję ci córeczki, duża z niej kobitka:) nola nie bój się - da się przeżyć a nagroda jaka piękna...:)daj znać jak już będziesz po