Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jackcyl

noworodek nie chce jeść

Polecane posty

Witam, moja nowonarodzona córka w ogole nie chce jeść. własnie mija 2 doba od porodu. Gdy zbliża się do piersi od razu płacze. Pilęgniarki niby mówią jak karmić ale nic z tego czy to normalne? Kiedy ewentualnie decydować się na mleko z butelki? pozdrawiam

moze za czesto ja przytawiasz?takiemu malutkowi wystarczy b.malutko nie poddawaj sie od razu i butelka. a jak w szpitalu dokarmiali ja? placze caly czas czy tylko przy piersi?co ile karmisz?

Gość majeczka_30
Wiesz co...jak miałam cesarkę to pokarm też tak od razu nie przyszedł...przystawiaj i próbuj...uda się zobaczysz . Pij duzo wody niegazowanej i powinno być ok;) Trzymam kciuki;)

znajoma z sali miała podobny problem z synkiem spał non stop i nie chciał jeść a ona miała dodatkowo wklęsłe brodawki więc stosowała kapturki. Potrzeba dużo cierpliwości dziecko śpi bo potrzebuje regeneracji po trudach porodu 1 dobę nie musi jeść wcale gdyż ma jeszcze swoje zapasy tak informowała położna natomiast później trzeba mieć dużo cierpliwości i przystawiać do piersi ilekroć mała się przebudzi i pomalutku przyzwyczajać do kapturka czy do cyca - mały tej babeczki zaczął jeść 2 dnia wieczorem był troszkę dokarmiany w ciągu dnia z buteleczki hippa gotowej ale tam jest smok imitujący pierś. Generalnie potrzebowała babka spokoju od rodziny odwiedzającej i ich dobrych rad i sama doszła do porozumienia z dzidziusiem a ten zaczął pomalutku jeść

Gość a oddala juz
smołke?? jezeli nie badz ie cala to jest normalne, czasami dzieci jedza i wymiotuja dopoki organizm nie pozbedzie sie smolki

Gość Tetma
Moja tez starsznie plakala na poczatku karmienia w szpitalu. Bylam po CC i przez pierwsze 2 doby nie mialam pokarmu, dostarczalam mala do przepojenia glukozą przez te doby. A potem probowalam karmic. Mialam duze problemy az jedna z pielegniarek pokazala mi jak mala powinna prawidlowo ssac i powoli sie uczyla. Generalnie malutka miala problem bo nie umiala ssac mojej piersi i jak ja przystawialam plakala z glodu i zdenerwowania. Ale z dnia na dzien bylo lepiej. Proscie jak najwiecej o pomoc pielegniarki od laktacji!! Jak jestescie w szpitalu to utrata wagi jest pod kontrola, gdyby byla niepokojaco niska to napewno dziecko Wam dokarmia. Powodzenia!

Gość kakakakaka 1234
witam,moj synek przez 2 dobry od porodu nic nie jadl bo był opity wód płodowych,ale nie płakał tylko ciągle spał i ładnie oddał smułkę a raz go moze dokarmili glukozą... w domu zaczęłam przystawiac do piersi ale w ogóle nie chciał ssac mimo,że rodzilam naturalnie i miałam dużo pokarmu i fajne brodawki,to nic umiał zupełnie ssac i polozna byla zdziwiona,ze tak fajnie przystawiam a on nic.... i tak zaczelam podawac butle z mlekiem modyfikowanym i jak juz sie nauczyl pic to mleczko wygodnie z butelki to nie bylo zbytnich szans by wrocic do karmienia piersia,takze odradzam podawanie od razu butli,probuj jak najwiecej przykladac do piersi-3mam kciuki:) ps.noworodek w pierwszych dniach zycia potrzebuje zjesc ok.20 ml i jest pelny bo ma taki malutki zoladeczek:)

dzięki Wam wszystkim za rady. Trochę sięuspokoiłem, mam nadzieje że mała zacznie wcinać sama :) pozdrawiam

Gość świeżo upieczona mama
Witam, Mam problem, dziś mój synek skończył miesiąc ma lekki katarek ale dbam o to by go czyścić, jednak od 3-4 dni dostał dziwnego odrzucenia od mleka, karmie go mlekiem modyfikowanym więc powinien jesc tak by co 3 h było kolejne karmienie jednak on zje 50 ml i idzie spać, nie chce więcej za 1-1.5 h znow wola jesc, nie da się go oszukać wodą czy herbatką, pluje wszytkim, przez cala ta sytuacje nabawil się niestrawności i strasznie się pręży, udało mi się go przetrzymać i zjadł 115 ml po 3 h znow zawołał jeść co mnie ucieszyło lecz tym razem znow zjadł 80 ml i poszedł spac.. nie wiem czy ta sytuacja nie wymaga wizyty u lekarza w końcu zwykle jadł 100 ml.... czy miał ktoś podobna sytuację?

Gość gość
Nie radzę sobie z karmieniem. Mój maluch ma kilka tygodni, widzę że jest głodne i chce jeść ale kiedy daje mu pierś, je tylko kilka minut spokojnie a potem macha rączkami i nóżkami i "warczy"... Potem puszcza pierś, robi się czerwony ze złości i chce ale nie bierze piersi do ust. Co robić? Próbowałam butelka ale jest podobnie.