Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 50-latka - imieniny mamy

Miłość matki

Polecane posty

Gość 50-latka - imieniny mamy

8 maja 2010 pamiętam całe życie - dziś imieniny Stanisławy Chciałabym pobiec do mojej mamy i uściskać ją z całych sił powiedzieć jej, jak bardzo tęskniłam za nią pracując w Warszawie chciałbym poczuć, jak bardzo ona mnie kocha cieszyć się tym, że cały czas żyje i możemy cieszyć się wspólnym życiem ale? ten dzień budzi we mnie smutek bo pamiętam jak moja matka pozwalała na furiackie zachowania mojego ojca, który skatował mnie kilka razy warczała na mnie niczym pies, choć mój pies nawet tak nie umie jak powiedziała mi, że mnie urodziła, bo mój ojciec chciał dziecko, a gdyby od niej to zależało to by nigdy nie miała, bo z dzieci nic się nie ma pozwalała swojemu mężowi, na brak szacunku i lekceważenie siebie na każdym kroku, to bolało mnie najbardziej, ale gdy urosłam zdałam sobie sprawę, że moja matka lubi przemoc i poniżenie wtedy bolało mnie to jeszcze bardziej jak sama ciężko przestraszona wracałam wieczorami ze szkoły muzycznej, choć miałam najdalej do domu, a po inne dzieci przychodzili ucieszeni rodzice szukam miłości mojej matki całe życie - mam nadzieję ją znaleźć

moja matka też mnie miała w nosie całe życie, a teraz jest chora i wydaje jej się że będę z nią biegać do lekarza , niedoczekanie , na to trzeba sobie zasłużyć

Gość o nieba
chyba jedyne co mozesz w tej chwili zrobić to wybaczyć jej te wszystkie niszczące Cię zachowania matki jesteśmy tylko ofiarami ofiar zobacz, jesli to możliwe, jakie Twoja matka miała życie- dzieciństwo może nie umiała kochać, nie miała dobrych wzorców ja jej nie tłumaczę tylko spróbuj zrozumieć jej postepowanie, zwykle z pokolenia na pokolenie przechodzą złe wzorce zachowań Ty masz szansę zrozumienia tego i inaczej postępować ze swoimi przyszłymi dziećmi czego Ci życzę z całego serca, bo widać po wpisie, że myslisz i jesteś wrażliwą osobą 🌻