Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PRAGNĘ BARTUSIA

kobietki jaki macie śluz podczas dni płodnych???

Polecane posty

Gość PRAGNĘ BARTUSIA

Bo ja nie mam takiego strikte ksiażkowego, czyli przezroczystaego. Mam białawy i rozciągliwy bardzo i jest go dużo, czasem jest nawet galaretowaty....Czy to normalne???

Gość saleminka8
ja mam sucho:P czasami wodnisty i mętny,a rozciagliwy miałam kilka razy w życiu ;) ja bym się nie sugerowała śluzem :) ja to robiłam 1,5 roku i nie umiałam zajść w ciążę,dopiero gdy zaczęłam mierzyć temperaturę zauważyłam że przed owulacją mam "sucho" a po niej wodnisty śluz ;) i w 2 cyklu udało i sie zajść w ciążę :)

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
Ja łykam wiesiołek i mam po nim bardzo duzo śluzu, ale martwi mnie to bo jest biały a czasem nawet lekko żółtawy, a powienien być przezroczysty :(

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
jest to dla mnie wazne gdyż staram się o dzidzię.....metoda z mierzeniem temperatury u mnie odpada bo nie wstaje codziennie o tej samej porze, raz o 7 raz o 10 a to trzeba mierzyć o stałej porze :(

Gość saleminka8
nie usi być przezroczysty,nie znam się na wiesiołku ale on moze to powoduje jak starasz się o dziecko zmień metodę np.termiczna ja współżyłam w dniu gdy temperatura mi skoczyła i odrazu się udało,ale to był jedyny stosunek w cyklu :P w poprzedniej ciąży którą straciłam miałam tą samą metodę,tylko że współżyłam gdy temparatura mi opadła przy 2 próbie nie miałam spadku a skok ale i tak się udało :)

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
A powiedz mi o której godzinie mniej więcej mierzysz temperaturę i o ile się podnosi gdy jest owulacja?

Gość saleminka8
ja wstawałam pomiędzy 6 a 8:P nie musisz być dokładna,najważniejsze jest by po przebudzeniu mierzyć,bo podczas snu temp opada i o to chodzi w tej metodzie ;) a dla dzidzi możesz się poświęcić przez kilka miesięcy :P mierzy się ją krótko,ja mierzyłam od 3 dnia po okresie,bo ja miałam długie cykle,ty wystarczy że zmierzysz od dnia po okresie do momentu jakiegoś spadku czy skoku-jak masz około 30dniowe cykle to tylko kilka dni w miesiącu ;)

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
To jest dopiero mój pierwszy cykl starań. Wczoraj miałam 15 dzień cyklu ( przy 30-31) i niby to był wysoko płodny dzień.Zobaczymy co wyjdzie z wczorajszych starań.....Dziś mam np całkiem sucho :( Więc nie wiem czy była owulacja już czy nie

Gość saleminka8
w pierwszej ciąży miałam tak:(podam kilka dni tylko) 36,6 36,6 36,4 współżyłam 36,6 36,8 36,9 a w drugiej tak: 36,6 36,5 36,6 36,5 36,8 współżyłam 36,9 37,0 37,0 i jestem szczęśliwą mamusią

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
Jestem nauczycielką i czasem wstaje o 7 jak mam do pracy na 8 a czasem jak mam wolne w weekend to śpię do 11 nawet :P No ale założę sobie że będę mierzyć codziennie ok 7 zaraz po przebudzeniu. No chyba że 21 maja nie dostanę @ to wtedy już nie będę musiała :P:P

Gość saleminka8
ja dopiero przy mierzeniu temperatury zauważyłam że podczas skoku czy spadku miałam całkiem sucho ;) płodny mi sie pojawił nawet kilka dni po owulacji(bo byłam nawet kiedyś na monitoringu cyklu) :)

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
Kurde zmierzyłam sobie temperaturę z ciekawości przed chwilą i mam w pochwie 37.4 !!!!

Gość saleminka8
cykle masz fajne ,ja miałam 36-56 dniowe :P teraz jestem pół roku po porodzie i rozregulowana jestem nadal :)

Gość saleminka8
ja wieczorami miałam nawet 37,6 :P podczas pracy,wysiłku itp temp rośnie :) dlatego mierzy się rano tylko i wyłacznie:)

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
:( a ja mam już obsesję na punkcie posiadania dziecka. Nawet sex mi nie sprawia satysfakcji tylko myślę żeby mąż jak najszybciej wytrysnął i żeby jak najgłębiej. Oglądam ten śluz kilka razy dziennie i już sama nic nie wiem....

Gość saleminka8
to zrób sobie tak mierz w tygodniu,w piatek ...wiadomo co :P z mężem,chłopakiem...a po weekendzie być moze już będziesz miał wyższą temperaturkę,albo nadal taką samą to ja bym się wstrzymała znowu i czekała na jakąś róznicę w temperaturce u nas chyba plemniki były słabe,że tylko podczas owulacji nam się udało i tuż po niej,bywa i tak że plemniki w kobietach nie żyją dłuzej niż 1,2 dni,wszystko przez nasz śluz który bywa wrogi

Gość saleminka8
to nie oglądaj go :P trudno mówić,ale ja po kilku miesiącach już miałam obsesję i co ...dopiero po 1,5 roku zaszłam i jeszcze poroniłam :( ale udało się znowu :) i w końcu mam synka

Gość saleminka8
my chcielismy chłopca i mamy,bo współżyłam po owulacji (max 24h po niej) miałam skok temperatury co oznaczało że owulacja była i sie postaralismy i udało się mówi się że przed owulacją to dziewczynka a po niej to chłopiec

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
Poświęcę się i będę mierzyć rano codziennie zaraz po przebudzeniu. A ile masz latek???? Bo ja mam prawie 25 ( 26 maja mam urodziny) i fajnie było by się dowiedzieć że jestem w ciąży :) 21-22 mam dostać @ ale test zrobię prędzej, za 7 dni powinno już wykazać

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
Taka to sprawiedliwość że jak ktoś bardzo chce mieć to nie może, a jak ktoś nie chce to wpadnie :( Mój mąż ma już 30 lat i też najwyższy czas żeby miał potomka. Tym bardziej że oboje mamy dobrą prace i warunki żeby mieć dzidzię. Czytałam że plemniki moga żyć nawet 3-5 dni choć nie bardzo w to wierzę....

Gość PRAGNĘ BARTUSIA
Powiedz mi koleżanko jak szybko teścik Ci pokazał II piękne kreseczki??????? Bo ja chcę zrobić test w następną sobotę ale nie wiem czy to nie za szybko..... Staraliśmy się wczoraj po 21 godz więc nie wiem czy tydzień wystarczy