Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla studentka---mmm

studia

Polecane posty

Orientujecie sie czy latwo dostac sie na historie, religioznastwo lub politologie na UJ ? Czu wogole warto studiowac na UJ czy nie lepiej wybrac np UW ? Zastanawiam sie czy UJ jest najlepsza uczelnia w Polsce i czy latwiej jest znalezc prace wlasnie po skonczeniu UJ . I co sadzicie jeszcze o zaocznych studiach , czy one tak samo sie licza jak dzienne ? Z gory dzieki za wszystkie wpisy :)

Gość awsekia
A wiec tak wg mnie studia zaoczne maja sens gdy od razu pracujesz w zawodzie. W innym przypadku uwazam, ze to strata czasu ;/ Sorry UJ jest bardzo dobra uczelnia, ale po takich durnowatych kierunkach jakie wymienilas swiata nie zwojujesz nawet po ukonczeniu tej wspanialem uczelni ;/

Gość 345667457
Nie koniecznie musisz pracować w zawodzie. Ja np studiuje zaocznie i nie pracuje, ponieważ ucze się dziennie w technikum farmaceutycznym, a dodatkowo studiuję inżynierię biomedyczną. ;)

Co sie tyczy kierunkow, nie zalezy mi na pieniadzach i najbardziej chcialabym studiowac politologie, a pozniej zostac pracownikiem naukowym

Wydawalo mi sie, ze UW jest dosc dobra uczelnia mimo wszystko. Nie wyobrazam sobie studiowac na innym kierunku niz te ktore wymienilam. Czyli UJ jest najlepsza uczelnia w Polsce ?

Gość uj jest najstarszy

Gość religioznawstwo
Jeśli chcesz studiować religioznawstwo to nie masz innego wyboru niż UJ - tylko tam jest ten kierunek jako całość :)

Religioznastwo to wtedy kiedy nie dostane sie na inne kierunki :) Chociaz musi to byc bardzo ciekawy kierunek .

Gość religioznawstwo
Mam na myśli oczywiście kierunek, a nie specjalizację. Nie wiem jak jest w Gdańsku, bo mieli tam otworzyć kierunek rzn, ale czy do tego już doszło, to nie jestem pewna.

Gość religioznawstwo
Nawet bardzo ciekawy :)

Studiujesz religoznastwo ? :)

Gość Prawde C i powiedziała
awsekia A wiec tak wg mnie studia zaoczne maja sens gdy od razu pracujesz w zawodzie. W innym przypadku uwazam, ze to strata czasu ;/ Sorry UJ jest bardzo dobra uczelnia, ale po takich durnowatych kierunkach jakie wymienilas swiata nie zwojujesz nawet po ukonczeniu tej wspanialem uczelni ;/ dokładnie ! , daj se spokój z tymi kierunkami , bo nic po nich ciekawego nie uzyszkasz , idź tak jak ta dziewczyna co się wpisała jakiś technik + studia inż wtedy można o czymś rozmawiać

Niestety matematyczne kierunki mnie nie interesuja i szczerze nie jestem w nich najlepsza. Jak juz wspominalam nie musze zarabiac nie wiadomo ile , wazne, zebym robila to co lubie. Dlaczego politologia jest takim zlym kierunkiem ?

Gość religioznawstwo
A i owszem :D jest dobrze, tylko nie polecam rzn jako kierunku "zapasowego". Patrząc z doświadczenia, ci, którzy przyszli na rzn bo nic innego nie było w odwodzie szybko rezygnują, albo wylatują.

Nie do konca religoznastwo jest kierunkiem zapasowym, bo bardzo mnie ten temat interesuje jednak wygrywa milosc do nauk politycznych :) Dwoch kierunkow nie dam rady studiowac. Ciezko jest sie dostac ?

Gość Prawde C i powiedziała
Dlaczego politologia jest takim zlym kierunkiem ? bo ostatnimi laty szły na to same tępaki

Gość religioznawstwo
nie wiem, jaki jest próg punktowy, bo ja się dostawałam na rzn jako na drugi kierunek i nie zdawałam egzaminów. Może nie jest się jakoś super ciężko dostać, gorzej z utrzymaniem się ;) Jest to kierunek dla tych, ktorzy lubią czytać i mają szerokie spektrum zainteresowań - socjologia, psychologia, historia, politolgia, antropologia... i można tak wymieniać :D

Ale te tepaki tez szly na UJ ? Czyli to jest twoj drugi kierunek studiow czyli studiujesz dwa kierunki dziennie ?

Gość religioznawstwo
Poprzedni już skończyłam. Teraz tylko końcówka rzn.

Gość religioznawstwo
Ale tak, robiłam 2 kierunki dziennie przez 2 lata. Dało radę.

Rowniez zastanawialam sie nad politologia dzienna plus cos zaocznego np religoznastwo , ale nie wiem czy bym podolala