Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlexandruniaK

Spirala, zastrzyk czy tableki - pomóżcie!

Polecane posty

Witam. Chciałabym poznać Wasze opinie bądź doświadczenia związane z tymi trzema metodami antykoncepcji: 1. spirala dopochwowa Mirena 2. Tabletki antykoncepcyjne (jakie wg Was są najlepsze) 3. zastrzyk (raz na 3-4 m-ce) Teoretycznie najbardziej jestem za Mireną ale chciałabym poznać Wasze uwagi czy polecenia. Zależy mi aby metoda była wysoce skuteczna. Pozdrawiam.

Gość bo ja wiem
Ja mam mirenę, ale domaciczną, bo dopochwowej nie ma :) Teoretycznie jest ona najbardziej skuteczną matodą antykoncepcyją dostępną na rynku i zdrowszą niż tabletki a już w szczególności mniej destrukcyjną niż zastrzyki hormonalne brrrrr..... Prawidłowo założona ma skuteczność ponad 99%. Na początku możesz mieć takie akcje typu krwawienia/plamienia, ale to zazwyczaj mija w kilku pierwszych miesiącach. Założenie nie boli!!!!!!!!!!! Ja mam bardzo niski próg bólu i nic mnie nie bolało, tyle, że czułam, że coś się dzieje. To czy będzie boleć czy nie zależy od umiejętności lekarza. jeśli lekarz wykonuje znieczulenie miejscowe podczas zakładania mireny to znaczy, że wie, że nie jest w tym mistrzem i od takiego bym uciekła. Najlepiej przedysutuj sprawę z ginekologie. Osobiście odradzam ci zastrzyki, bo to końska dawka hormonu.