Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaama Matuśka

niemowle nie chce pic żadnych płynów

Polecane posty

Gość maaama Matuśka

Mam problem z moim 7,5 miesięcznym synkiem ,nie lubi pic zadnych płynów o piciu z butelki z której pije mleko mogę zapomniec ,pokupowałam kubki niekapki różnych firm ale i to nie sprawdziło sie ,jedynie co jest w stanie zaakceptowac to picie zł yżeczki ale to dosłownie parę łyzeczek bo potem zaczyna sie bawic i wypluwac ,dodam ze z piciem mleka za smoczka tez mamy problem z reguły je na spiocha.zwłaszcza ze mleko z butelki pije tylko wieczorem po kapaniu i w nocy,a tak to rana kaszka z łyzeczki potem obiadek nastepnie deserek no i te dwa mleka . Zaznaczę tez ze zgłaszałam ten problem jak byl mlodszy peditrze to usłyszałam zebym sie nie martiłą ze są dzieci któe nie lubia pic i ze jak będzie starszy to sie nauczy no ale nie nauczył sie ,zaczynam sie martwic bo jak przyjda upały to pic będzie musiał a dawałam wszystko soki ,herbatki woda i nic Prosze o rady moze znacie jakies sposoby

Gość mam nadzieje ze nie dajesz mu
pic napiju z tej samej butelki co mleko tylko ma oddzielna?

mój też nie lubi. Z reguły wykorzystuję moment przed karmieniem - gdy jest głodny to wtedy zrobi kilka łyków. A tak w ciągu dnia prawie nic nie pije...

Miałam taki sam"problem"do roku. Herbatki.woda.,soki były na nie. Przy okazji spytałam się kiedyś pediatry czy wszystko jest ok to stwierdziła bym nie panikowała,że jak będzie chciał to się napije i że przecież są produkty w których jest zawartość wody. Więc przestałam jakoś nachalnie poddawać. A teraz to pije jak smok :D Widocznie taki urok ;)

Gość maaama Matuśka
tak jak pisałam ma kubki niekapki różnych firm bo mleko pijemy z butelki aventa a o piciu płynów z aventa nie ma mowy, Jak juz wypije parę łyków to zazwyczj jest to z łyzeczki przy tym połowe wylewając i jest cały mokry wiec np picie na spacerze nie wchodzu w grę ;-(

też próbuję podawać łyżeczką :) I z łyżeczki dość chętnie popija, no ale to też odrobinę :)

jak będzie gorąco to będzie pił :) mój też do 7 miesiąca pił po kilka łyżeczek, albo kilka ml ze strzykawki a potem jak przyszły upały to jak się dossał to po 150 ml na raz wypijał :)

Gość maaama Matuśka
Głowa w chmurach - pocieszyłąs mnie troszkę ze jest szansa ze mu sie odmieni ,Onw ogóle wszystko jadł by tylko złyzeczki a teraz niechęc do smoczka sie nasiliła przez ząbkowanie dlatego nawet mleko musimy pic na spiocha , Ja to sie strasznie boję ze jak nie będzie pij to sie odwodni , w zupce jest raczej malo wody dobrze ze je owocki bo tam troszkę lepiej z wodą ale generalnie to w ciągu dnia je rzadko ale za to wiecej naraz taki Jego urok

Gość saleminka8
to co Twoje dziecko je,jak piszesz że kilka łyków i nie chce... ? dziecko wie najlepiej ile potrzebuje... kaszka,obiadek i wieczorem mleko? to mój tyle zje w ciągu kilku godzin a nie całego dnia... 8-) mój ma 6 miesięcy i mamy problem z łyżeczką,nie lubi jeść z łyżeczki deserków itp,kaszki pije z butelki ze smoczka do kaszek,kupiłam plastikową,silikonową i nie che z niej jeść np.jabłka,bananka,ale jak przełoże zawartość do butelki i podaje ze smoczka to zajada:P

Gość maaama Matuśka
Je tyle ile je ale na wadze ładnie przybiera wiec sie nie martwie widocznie tyle mu wystarcza ma 7,5 miesiaca i waży 7800 a urodził sie z wagą 2490 dzienny jadłospis wyglada następująco ok &:00 200 kaszki 13:00 200-250 ml zupki 17:00 słioczek deserku casem póltora 20:00 200 mleka 24:00 200 mleka

mój ma rok i pić zaczął gdzieś miesiąc temu. Kupiłam mu kubek ze słomką i teraz ciągnie z niego jak oszalały. Ze zwykłej butelki nie pił, bo miał focha, że nie leci mleko, niekapki służyły do gryzienia, z łyżeczki za szybko się nudził, a zwykłym kubkiem trochę się zalewał. Słomka była strzałem w dziesiątkę. Ale nam pediatra też mówiła, że są takie dzieci, które nie potrzebują dodatkowego dopajania, a jak bedzie spragniony to na pewno tego nie przemilczy ;)

Gość krakers23
witam, ja też miałam taki problem, mój synuś miał niecałe 2 miechy jak przeszedł na butlę, lekarka kazała go dopajać i tu pojawił sie problem. niechciał z butelki. dawałam przegotowaną wodę wodę z glukozą herbatki, nic nie pomagało.potem jak powiedziałam o tym lekarce, to stwierdziła, ze nie każde dziecko chce pić i że z czasem sie nauczy.kiedy zmieniłąm lekarza, ta podpowiedziała mi, żeby uczyć łyżeczką i to pomogło pił parę łyżeczek i koniec. martwiłam sie tym strasznie, ale lekarka uparcie twierdziła, że skoro niechce to widać tyle mu wystarcza. potem dawałam mu piciu łyzeczką jak miał czkawkę, aże moje dziecko miewało je bardzo często to pił-3 łyżeczki. to trwało jakieś 2 miesiące. miesiac temu odniosłam sukces, bo zaczął mi pić z butelki coś innego niż mleko. mam butelki z aventu, kupiłam mu taką małą butelkę canpolbabies ze zwykłym smoczkiem. pił po 3 łyki, a teraz dulda po 120 ml jednorazowo. dawaj mu jak jest głodny, będzie marudził, ale sie przyzwyczai i w końcu nauczy. ja niekapków bym mu nie dawała, lepiej łyżczezką, wiem, że to męczarnia, bo długo trwa i wogóle, ale na niekapek przyjdzie jeszze czas. a jak se pomyślę, ze mam swojego synka uczyć pić z niekapka, to mi sie słabo robi;( pozdrawiam i rzyczę powodzenia

Gość maaama Matuśka
On z tego niekapka czasem pociągnie troszkę tak ze 30 ml a potem to jesty gryzienie i zabawa, z lovi z kubka treningowego najlepiej wychodzi bo nie trzeba ciągnąc tylko samo leci tyko ze znowu leci za duzo i sie krztusi albo połowe wylewa ,ehh te nasze Kochane Maluszki Generalnie jednego dnia nawet pije w miarę i wstepuje we mnie nadzieja a potem parę dni tylko po parę łyczków z łyzeczki Ile takie maluchy w ciagu doby powinny wypijac płynów?

Gość maaama Matuśka
troszke mnie pocieszyłyscie ale rady zadnej ;-)

Gość jbgjuhgjhygk9[-p
mój za kilka dni kończy 11 miesięcy i miałam ten sam problem do paru dni pije więcej ale też więcej się rusza bo zaczął chodzić a wcześniej żadne kubki niekapki żadna butelka, żadna łyżeczka nic nie chciał pić najwięcej na siłę to 10 ml dziennie a od paru dni pije po 100ml dziennie a czasami więcej i potrafi się sam upomnieć i powiedzieć "da" czyli daj.Nie martw się przyjdzie czas zacznie się więcej ruszać to zacznie więcej pić mi tak poradziła kumpela "nie martw się przyjdzie czas to zacznie pić więcej" i tak tez jest

mój ma 8,5 i o piciu nie ma mowy,ani z butli ani z kubeczka,z łyżeczki troszeczkę ale też nie wiele,jedynie cyca

Gość maaama Matuśka
justysia23 - Twój synek ciągnąc cyca najpiewrw zaspakaja pragnienie a dopiero potem je a mój jest na modyfikowanym więc pic powinien ale z tego co widzę to nie tylko ja mam ten problem;-)

tak wiem tylko, że m.ój starszy syn też był na cycu ale bez problemu mogłam go dokarmic czy podac soczek,a ten nawet na oczy nie chce widziec picia

Gość maaama Matuśka
ile na dobę powinien wypijac płynów niemowle? Słyszałam gdzies ze tyle ile mleka wypija na jeden raz ale nie wiem czy to prawda i czy nie dotyczy to młodszych niemowlaków

Gość ewfwefwe
Mamo Matuśka, moja córeczka jest miesiąc młodsza od twojego synka i tez miałam podobny problem. Długo nie chciała pić. Ale ja polowałam na momenty gdy może być spragniona i od razu podstawiałam jej butelkę z wodą (zreszą taką butelkę, która jej się podobała), i dzięki temu zaczęła pić, z czasem coraz większ ilości. Najlepiej próbować po spaniu i po zupkach jarzynowo-mięsnych. Gdybym nie utrafiła w odpowiedni moment, to ona za chwile znów nie chciałaby pić. Trzymaj więc butelkę pod ręką i podsuwaj synkowi co jakiś czas.

Gość ewfwefwe
Też słyszałam że tyle dziecko dziennie powinno wypijać innych płynów co mleka na jeden raz. Ale bo ja wiem... Moja raz wypije o wiele mniej, innym razem o wiele więcej.

Gość iwondala
moja Zuzia nie ma z tym problemów , moge doradzic ze w nocy mozesz podac na snie dzicku picie . pozdrawiam