Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa77777

Dlaczego prawie wszystkie dziewczyny farbują włosy?

Polecane posty

Gość Blondynka_li
Dodam ze wiele razy myslalam nad tym aby nieco je rozjasnic i przede wszystkim miec rownomierny kolor na glowie, bo teraz jak zepne wierzchnie wlosy a reszte zostawiam rozpuszczona to od spodu sa brzydkie, ciemne. Nie farbuje z 4 powodow: 1. jak zaczne farbowac to naturalne mi sciemnieja i jak bede chciala skonczyc z farbowaniem to bede miala brzydki kolor 2. wlosy rosna mi szybko i byloby widac odrosty, musialabym czesto farbowac (rozjasniac) co wiaze sie z: 3. uszczupleniem budzetu bo farbowanie u fryzjera kosztuje a nie ryzykowalabym rozjasniania w domu (pomarancz? zielen?) 4. rozjasnianie co 1-2 miesiace na pewno zniszczyloby wlosy a moje z natury sa delikatne jak to u blondynek

Gość Blondynka_li
I jeszcze dodam ze gdybym miala ciemne (jakis braz) to na pewno bym farbowala :) Bo mozna to spokojnie zrobic w domu farba ze sklepu albo henna. Wybralabym kolor zblizony do naturalnego ale bardziej intensywny, moze jakies refleksy?:)

Gość dream_life
Myślę, że farbowanie włosów to każdego indywidualna sprawa. Mój naturalny kolor jest mysi- taki nijaki ciemny blond, jak u 3/4 społeczeństwa. Kolor nie podobał mi się, a poza tym nie pasował do mojego charakteru, więc teraz mam śliczny ciemno-rudawy odcień . Nie prawdą jest też, że włosy po farbowaniu muszą strasznie wyglądać. Wystarczy o nie zadbać. Ja używam profesjonalnych kosmetyków fryzjerskich, które można kupić w necie.

Gość Talulah
Co wy gadacie, ciemne blondy wcale nie są mysie, szczególnie jeśli mają karmelowy odcień. Moje włosy przeszły sporo, byłam i jasną blondynką i brunetką, ale wyszłam w końcu do swojego naturalnego ciemnego blondu i czuję się ekstra. Nie ma problemów z odrostami, nie wydaje się kasy na farbowanie. Żałuję trochę, że w ogóle zaczęłam się bawić farbowaniem. Na co to było jeśli i tak wróciłam do naturalnego? Chyba musiałam sama tego doświadczyć.