Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezmiernie sie ciesze

wolę prezydenta który głaszcze koty niz takiego co zabija...

Polecane posty

Gość Argumentum ad absurdum
Argument,że jakieś zwierzę śmierdzi albo fajna skóra jest z niego to marny argument.:O

Gość pani myśliwa
Nie wiecie jak to wygląda, dla was jest to zabijanie zwierząt, a schabowe wpieprzacie. Ja wolę jeść kiełbaske z dzika, który wiem co jadł i nie był tuczony żadnym świństwem, a nie uszy, ogony i resztki świń i krów. Polowanie na zwierzęta to jest coś, co mamy od urodzenia. Żeby przeżyć pierwotni ludzie musieli to robić. Może pójdziecie do masarni i tam zaczniecie się buntować, że jakoby zabijają biedne prosiątka i krówki?

Gość I tak moglibyśmy się kłócić
do rana. A ja wam napisze tak. Gdyby ktoś wiedział jak to jest dostać w szyję to by tak nie robił. Pani Myśliwa myśli,że wie. A nie wie. Bo nie dostała. Co więcej. Wyobraźcie sobie taką sytuację. Pani Myśliwa ucieka zimą na polu nago a ktoś strzela jej w pupe z śrutu.(ze śrutu-bo nie chodzi o to by kogoś załatwić tylko mu uzmysłowić coś). Gdyby coś takiego miało miejsce może miała by moralne prawo zajmować takie stanowisko. Nie ważne. Odstrzał prewencyjny w pewnych wypadkach jest koniecznością ale sam człowiek naruszając równowagę ekosytemu do tego doprowadził. Tu nawet nie chodzi o to. Pani napisała"u nas w kole..."no cóż. Fakt. Kto może wiedzieć jak nie ten kto był w kole. Ta dyskusja nie powinna być prowadzona w kontekście konkretnych osób ale środowisk grup ludzkich i pewnych zachowań,które na całym świecie powinny być kontrolowane i z czasem powinny zanikać nie wspominając już o polowaniach na rzadkie gatunki,za które kary powinny uwzględniać wyroki i to stosownie surowe. Jest tak,że jak ktoś ma kasę to zapłaci karę i ma za to spokój.(nie pisze o Polsce teraz). Ale gdyby zapłacić karę dziesięć razy taką i odsiedział swoje to by mu do głowy nie przyszło powtarzać takich rzeczy. Ale to temat rzeka i tu w pewnym sensie to offtop. Zgodzę się jednak z poglądem,że ludzie mają prawo mimo to iż prawo na to pozwala pewne postawy piętnować.

Gość Myślę że Pani Myśliwa
Jada akurat i kiełbasę z dzika jak i z normalnej świni. I coś mi się zdaje że jej argumenty nie są uprawnione. No ale to już inna sprawa. Ja uważam,że z pewnych rzeczy można zrezygnować. A,że akurat człowiek wytłukł większość zwierzyny w lasach już bez wg na szerokość geograficzną to i teraz kombinuje ze sterydami na przyspieszenie rozwoju powiększenie rozrodu itd itp

Gość pani myśliwa
nie każdy robi to po to, bo ma jakieś dziwne zapędy. niektórzy po prostu polują dla zdrowego, czystego mięsa i starają się robić to tak, by zwierze nie poczuło i nie cierpiało. a to, że jak się strzeli komuś w szyję to nie poczuje to jest udowodnione. ponoć. i tak uczą na kursach.

Gość pani myśliwa
w każdy razie wy możecie jeść te świnie. ja swojego zdania nie zmienię. a poza tym, jeżeli gospodarka zwierzyną leśną jest dobrze prowadzona, to nie ma ona zamiaru wyginąc. a jeżeli jest jej za dużo (np. dziki) to trzeba po prostu zmniejszyć ich liczebność. ale o tym możecie przecież nie wiedzieć...

Gość Lets go
"Polowanie to jest coś co mamy od urodzenia...pierwotni ludzie polowali...."tylko że pierwotni ludzie polowali w warunkach równowagi naturalnej jakiej nie ma. Robili to faktycznie by przetrwać. Żyjesz we wspólnocie pierwotnej czy jak? Słuchaj nie próbuje Cię osądzać. Akurat Ciebie. Ale co ma z pozyskiwaniem pożywienia wspólnego szczucie zwierzęcia psami i zabawianie się z ręką przy okazji? Zaznaczam że to nie jest uwaga pod Twoim adresem ale zauważyłem że generalizujesz i jakby próbujesz bronić wszystkich którzy to robią bez wg na to jak to robią.

Gość pani myśliwa
ok. być może cały ten Komorowski jest facetem, który poluje dla sportu, bo lubi zabijać. ale są też tacy, którzy nie zabiją takiej biednej sarenki albo zajączka. popatrzą sobie na nie, pofilmują, ale nie ruszą. strzelają tylko wtedy gdy muszą. gdy zwierze chore albo niebezpieczne dla innych zwierząt. z tym sie zgadzam. nie wolno generalizować. wiem tylo, że ja mam czyste sumienie.

"wszystko możliwe Szopenowa- uwielbiam argument strony przeciwnej o lekturze słownika ortograficznego- świadczy zazwyczaj o upośledzeniu ośrodka myślenia strony zarzucającej- co objawia się brakiem skonstruowania sensownej wypowiedzi, podania istotnych argumentów. coś ci powiem c*pko niewydymko- jak ci sie nie podoba to pocałuj mnie w nos albo tam gdzie słońce nie dochodzi - bo nei piszę tu dyktanda tylko luźną wypowiedź więc spadaj na drzewo!" Wiele wniosłaś do dyskusji tą wypowiedzią :classic_cool: Upośledzenie to raczej twoja domena, ja potrafię poprawnie pisać - a więc i myśleć :) Nie mam zamiaru cię nigdzie całować, a teksty typu "cipka niewydymka" zostaw dla swojej matki 🖐️ Bez poważania :classic_cool:

Gość rozwaznaIromantyczna
Uwazam ze ludzie którzy maja koty lub psy, kochaja i z uwielbieniem tje raktuja, to są ciepli, delikatni i wrazliwi ludzie. Dlatego też sadzę iz jezeli ktos szuka pełnego wrazliwosci człowieka na prezydenta Jarek bedzie lepszym kandydatem na prezydenta niz Komor który bynajmniej tej wrazliwosci nie posiada...a dlaczego tak sadze, bo w domu mamy kota i psa, kochamy je jak członków rodziny to nasi pupile i nikt z naszej rodziny nie umiałby wykazywać ogólnie rozumianej agresji wobec jakiekolwiek zwierzaka. Aha mój dziadek był myśliwym, to czego się naogladałam masakra,ble nie chce takiego prezydenta która strzela do lisów zamiast przygarniać pupile ze schroniska jak św.pamięci L.Kaczyński.

Gość ,...i juz
Żeby przeżyć pierwotni ludzie musieli to robić. Może pójdziecie do masarni i tam zaczniecie się buntować, że jakoby zabijają biedne prosiątka i krówki? biedne prosiątka i krówki sa własnie po to hodowane a co do pierwotnych ludzi---gdyby były jak dzis hodowle zwierzat to napewno nie zabijaliby dzikich zwierzaków tylko poszliby kupic sobie gotowe miesko ale Komorowski jest własnie pierwotny i prymitywny zabija nie dlatego ze musi ale dlatego ze lubi

po śmierci ś.p. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego dwaj dziennikarze ktorzy wczesniej byli u niego w domu zamin zostal wybrany na Prezydenta, wspominali ze w jego domu czuło sie cieplo a zwierzaki byly tak rozbrykane ze jeden z nich "ciachnał ząbkami" dziennikarza zamachał ogonkiem i tulił sie do nog bez zadnej obawy ze ktos go skarci :) podsumowali to slowami ze te zwierzaki czuly sie kochane a osoba ktora kocha zwierzeta i pozwala im broić bez zadnych konsekwencji musi miec dobre serce ... mowicie sobie co chcecie lepszy Jarek i Alik w Pałacu po ktorym bedzie sie jeszcze krecic pare przyjaciól i zamieszka pani Jadwiga jak wyzdrowieje .. niz Bronek z wasami i strzelba na scianie brrrrrrrrrrrrr

Gość facet lat 39
a moze na jakim polowanku ktos sie pomyli i bronka ustrzeli wtedy by moze wiedział jaka krzywde im robi

Gość lesniczy
A moze ktos na polowanku pomzi Bronka z lisem i ustrzeli go ?

Bronka z lisem nie da sie pomylic moze ze sloniem albo mamutem ....... wiec pomylka na polowaniu wykluczona ' chyba ze pojawi sie motyw "rosyjskiej mgły" ....