Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakrycznapomylka

CZY WY TEŻ boicie się MATURY USTNEJ tak jak ja?

Polecane posty

Gość masakrycznapomylka

Mnie ona paraliżuje. Nie umiem nauczyć się bitego tekstu swojej prezentacji na pamiec. Nie zapamietuje, ktore zdanie jest nastepne i sie zacinam. Zreszta jeszcze dzisiaj zmienialam troche tresc prezentacji. Wiem, ze stres zepsuje nawet najmniejsza moja wiedze, wszystko zepsuje. a angielski?? pisemne ang psize nawet dobrze(czwartkowa napisalam na wiecej niz 70%) a jednak przy MOWIENIU po angielsku wychodze na pustaka,bo stres wszystko psuje. DLACZEGO INNI PODCHODZA NA LUZIKU I ZDAJA, A JA NIE MOGE?? CZUJE ZE NIE ZDAM ;( TO JEST MASAKRA ;(

Gość bombastia234
wyłącz stres!!!!!!!!!!

Gość masakrycznapomylka
to nie jest takie proste :( tlyko ja jestem taka glupia??

Gość xxxxMMMM
ja mam mature ustną jutro, a jeszcze dopracowuje tekst. Gdyby przyszlo mi to napisać, wszystko byłoby dobrze, ale jeśli chodzi o mówienie.. tragedia. Boję się własnie tego, ze w polowie tekstu zatrzymam się i z paniki zapomnę wszytko. Ciekawe jak do tego podchodzi komisja, bo takie sytuacje napewno się zdarzają. Kiedy masz termin?

zaczęłam się uczyć na ustną dwa dni przed, w dzień matury nie do końca umiałam (co drugie słowo "yyy"), za to bezbłędnie odpowiedziałam na pytania (lit. podmiotu i przedmiotu zgodne z zainteresowaniami) i jest 100% ;) denerwowałam się niesamowicie, wydawało mi się, że strasznie mi poszło, a tu taka niespodzianka. z mojej szkoły jak na razie wszyscy zdali, więc bez obaw, będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Gość masakrycznapomylka
13go mam polski.. ostatni egzamin. a przed jeszcze angelski,ktorego tez okrutnie sie boje. mam tak samo, zreszta wiem,ze jestem zdolna do zapomnienia kompletnego. i wtedy juz nie rusze. W ogole to beznadziejne, uczyc sie tekstu na pamiec,ale nie znam innego sposobu. Ja nie umiem uczyc sie takiego tekstu na pamiec,tym bardziej,ze nie jest taki krotki. pisemne matury szly mi super,jutro mam jeszcze bio,i leje na to,bo wszystko przykrywa mi stres ustnymi....

Gość masakrycznapomylka
Zazdroszcze Ci. A jak to jest z tymi pytanami? oscylowaly wokol twoich zainteresowan??

Gość ona.......................
ja na ustną z pola się w ogóle nie bałam, bo byłam mega przygotowana :) na hiszpański ustny był lekki stres, ale nie panikowałam. Matura nie jest straszna, nie bój się:)

Gość xxxxMMMM
Ja tez zaczelam sie praktycznie uczyć dopiero wczoraj, mam jeszcze jutro troche czasu, bo egzamin mam na 16.15. Stresuje się jak szlag, bo moja praca nie była przez nikogo sprawdzana, nie wiem zupełnie jakie mogę mieć pytania. Idę na żywioł. W dodatku z egzaminującą nauczycielką miałam lekkie spięcia :/

Gość jhfoyfluyvujhl
ja mam 18 i jeszcze prace mam nieruszona :O i wogole to jak mozna 10 min gadac bez przerwy no jak ? ;( przeciez ja tam sie zesram na srodku :p

panie z komisji pytały o książki i filmy z literatury podmiotu - to moi ulubieni autorzy, ulubione filmy, więc nie miałam problemu z opowiadaniem o nich. pojawiło się jeszcze pytanie o tezę (wystraszyłam się, bo wydawało mi się, że wyraźnie podkreśliłam ją we wstępie) i środki stylistyczne, ale jakoś wybrnęłam. zadały mi ok. 6-7 pytań, najwidoczniej słabo poszła mi sama prezentacja.

Gość masakrycznapomylka
xxxxMMMM ja mam na 16,45 ;P Jutro po bio zamierzam caly dzien spedzic na uczeniu sie,ale czuje,ze nie za wiele to da. tez ide na zywiol, tez nie konsultowalam swojej pracy z nikim, nie czytalam jeszcze dokladnie swojej lit przedmiotu, wiec nie mam pojecia jakie ebda pytannia i co na nie odpowiedziec..........

Gość STRACH MA WIELKIE OCZY
NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ. JESTEM JUŻ PO MATURZE (KILKA LAT). WIEM CO CZUJESZ- KAŻDY BOI SIĘ MATURY, ALE TAK NA PRAWDĘ NIE JEST TAKA STRASZNA. JEŚLI MOGĘ CI COŚ DORADZIĆ, TO PODEJDŹ DO NIEJ NA LUZIE. POWIEDZ SOBIE: "MATURA JEST DO ZDANIA, WIĘC JA TEŻ ZDAM"- TO BARDZO POMAGA:)) A JAK BĘDZIESZ SIĘ STRESOWAĆ, TO TYLKO MOŻESZ SOBIE ZASZKODZIĆ! TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I WSZYSTKICH MATURZYSTÓW. P O W O D Z E N I A!!!

Gość xxxxMMMM
ja literature podmiotu dałam tlyko po to, aby była,choc w zasadzie praktycznie z niej nie korzystałam, więc nie wiem jak to będzie :/ W sumie to przestało mi zależec, mam nadzieję tlyko, że zdam. To wszystko. Jakie macie tematy? Moj brzmi "Swiat przyrody w literaturze i malartstwie. Omow temat analizując wybrane przykłady."

Gość dfbxtr jtyjdtyj
przeciez nie wazne na ile procent zdasz, nikt tego nie bierze pod uwage na studiach. a zdac ustną z pola moze kazdy, szczegolnie ze nauczyciele sami przepuszczaja zeby podniesc w szkole zdawalnosc - wiadomo :)