Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alijaa

strasznie pzretuszcza mi się cera-pomocy..........

Polecane posty

Gość alijaa

zrobiłam peeling, dokładnie oczyściłam maseczką oczyszczającą z glinki i alg... po godzinie cera się świeci. krostek tez jest sporo..... mam 27 lat... co pomoże...?;(

Gość alijaa
miało być przetłuszcza ;/

Gość alijaa
bibułek nie, krem jak najbardziej. niestety krem działa chyba w bardzo małym stopniu i przez krótki czas....

Gość gasia82
A jak długo ci sie przetłuszcza?od dawna czy tylko ostatnio?

Gość alicyjkaaaa
Poczytaj o kosmetykach "domowych" :) tu masz w przykład czego szukać: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/inhibitory-sebum,t637.html "Substancje pielęgnacyjne przeznaczone do cery tłustej Cera tłusta lub ze skłonnością do przetłuszczania jest bardzo wymagająca i potrzebuje troskliwej pielęgnacji. Celem jest ograniczenie produkcji sebum, zmniejszenie grubości warstwy rogowej, głębokie nawilżenie, złagodzenie i likwidacja zaskórników. Substancje aktywne wskazane przy takiej cerze można podzielić na cztery kategorie: Istnieją dwa typy łojotoku: * regulujące produkcję sebum (wyciągi roślinne z rukwi, nasturcji, dyni, fiołka trójbarwnego, brzozy, witaminy B6 - pirydoksyna i B8 - biotyna, lit). * substancje keratolityczne (kwasy AHA - kwas mlekowy, glikolowy, jabłkowy - oraz kwas salicylowy) * substancje antyseptyczne i bakteriobójcze (sole cynku: glukonian, mleczan, siarczan, pidolat, undecylenian, sole miedzi połączone z solami cynku, chlorheksydyna, triclosan, piroctone olamine, climbazole, łopian...). * substancje łagodzące i przeciwzapalne (witamina B5 - kwas pantotenowy, bisabolol, alantoina, wyciąg z korzenia lukrecji - kwas glikoretynowy, nagietek, dziurawiec, pokrzywa...)." Takie kosmetyki można kupić na stronach takich jak Biochemia Urody (polecam tonik AHA i serum regulujące plus kwas hialuronowy, krem z lukrecją też może Cię zainteresować) czy Zrób Sobie Krem (krem LHA, piling wulkaniczny). Odstaw sklepowe kosmetyki "do tłustej cery", do zmywania kup jakiś łagodny żel (u mnie to Ziaja Calma generalnie, czasem zmieniam), spróbuj płynów micelarnych :)