Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ok mozna nie rozumiec

Co z ta matura w tym roku ?

Polecane posty

Gość ok mozna nie rozumiec

No jestem w szoku. Maturzysci sa juz po matmie, polskim, angielskim i biologii ... Wedlug mnie poziom zenujaco niski. Czy nie wydaje sie Wam ze matura rok temu i kilka lat wczesniej nie byla trudniejsza ? czyzby spoleczenstwo stawalo sie coraz glupsze ?

szkola polska idzie w strone zachdnich krajow, gdzie jest duzo nizszy poziom nauczania. kiedys na studiach, na wykladzie moziwl jeden utytulowany profesor, ze w ubueglym roku do stanow byl zaproszony na cykl wykladow (fizyk), powiedzial, ze byl przerazony tym, co zastal. tam studenci nie potrafili zrobic prostych obliczen na ulamkach zwyklych. powiedzil tez, ze zauwazyl, ze z roku na rik studenci polscy tez sa coraz gozej przygotowani

Gość no i co z tego?
Czy matura to jakiś wyznacznik inteligencji? Chce się być kimś w życiu to człowiek uczy się dalej, chociaż dziś często ci bez matury wydają się być bardziej zaradni, pomysłowi, pracowici i inteligentniejsi... Matura to taki większy sprawdzian, nic więcej.

Gość Eee tam pierniczenie
Umiejętności i wiedzę i tak weryfikuje potem życie...

Gość masz rację....
spoleczeństwo robi się coraz głupsze to i maturę trzeba dostsować do niego:o Z roku na rok jest coraz gorzej:(Aż stach pomyśleć co będzie za 10 lat,pewnie w ogóle zlikwidują maturę a szkołę bez trudu ukończy każdy debil:oTeraz matura to pikuś,jest żenująca łatwa,KAŻDY bez trudu,nie ucząc się zbytnio dobrze a nawet tylko chodząc czasem do szkoły, może ją zdać...Matura zaczęła się 'psuć"odkąd wprowadzili gimnazja:(

Gość oj niestety
poziom nauczania nie tylko w szkołach ponadgimnazjalnych ale również wyższych się obniżył.

tu nie chodzi (przynajmniej mi) o mature tylko o poziom nauczani, ktory zamaist rosnac drastycznie maleje. a matura to jakis wyznacznik - w koncu taka sama dla wszystkich - w zasadzie pozniej juz nie ma takich egzaminow

Gość masz rację....
nie twierdzę,że tylko po maturze lub studiach człowiek jest kimś...tylko,że niestety nasze społeczeństwo robi się coraz głupsze:o

Gość ghnvsdf
To nie społeczeństwo jest coraz głupsze. To ci "na górze".

Gość masz rację....
wystarczy poobserwować jaki poziom zachwania rezprezentuje młodzież i dzieci...w szkołach,na podwórku:(

Gość nie, to żaden wyznacznik,
to tylko i wyłącznie bilet na studia. I co z tego, że kiedyś była trudniejsza, skoro niemal każdy przychodził na nią "przygotowany", ale w ściągi? Matmę nauczyciele rozwiązywali i podawali uczniom i to uważasz, że było lepsze? Teraz jest łatwa, owszem, ale przynajmniej każdy COŚ musi napisać sam od siebie, a nie czekać na gotowce.

Gość Zmiłuj się Boże nad nami
Jeśli inteligencję danego społeczeństwa ma wyznaczać jedynie poziom egzaminów ministerstwa edukacji, to coś nie tak...

Gość Matura sratura
Matura jest potrzebna przede wszystkim przeciętniakom. Jednostki najbardziej przedsiębiorcze, inteligentne i zdolne, zakładają własne firmy, zamiast marnować życie na naukę, aby potem tyrać do końca życia na czyjś rachunek 🖐️.

Gość wiemmm
mowisz o podstawie? rozszerzona biologia była trudna, przynajmniej dla mnie:)

Gość pomijając maturę to jednak
sadzę,ze niestety społeczeństwo robi się coraz bardziej puste:o

Gość pomijając maturę to jednak
wystarczy opatrzeć na dzisiejszych gimnajalistów...na ich zachowanie,ich idoli:(

Gość efvsdx
ok, to zrobcie sobie probna chemie 2010, powodzenia madrzy ludzie. tacy madrzy? to zapierdalac do matury, a nie pisac po forach jakies zenujace rzeczy.

Najmądrzej jest mówić o "prostej" maturze jak jej sie nie pisze.. mysle,ze jak wiele osob mówiących o jej banalności osiągnęłoby niski poziom.. Bo latwo mowic..

Gość do efvsdx
ja juz jestem sporo lat po swojej maturze:PA ta nowa matura to jedna wielka kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matura z biologii była bardzo trudna w tym roku.

Ciężko mi się wypowiedzieć czy jest trudniejsz czy łatwiejsza niż zeszłoroczna... wydaje mi się ze zależy jak komu pytania i teksty podpasowały. Nie ma co się też tłumaczyć, że tegoroczna jest trudniejsza bo jest matma. Licealiści tegorocznej matury byli od !klasy przygotowywani do zgawania egzaminu z matmy!!! U mnie lekcje wyglądały na luzie, bo by jej zdawać nie musieliśmy, ale za to klasa rok niżej nie miała już tak "leniwych" lekcji. Wydja mi sie, ze mają tegoroczni łatwiej o tyle, że najpierw zdają poziom podst. a potem mogą roz. jesli go nie zdadzą, to obowiązuje och wynik z podstawy. My takiego przywileju nie mieliśmy albo to albo to- kazali nam wybierać... :|