Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koktajlowaaaa

za nic w świecie nie mogę oduczyć mojego psa jednej rzeczy

Polecane posty

Gość Koktajlowaaaa

jak go nauczyć zeby nie sikał w domu? Zawsze sika pod drzwiami. Karcę go za to ale nie pomaga. A jak wychodze na dwór z nim to pobiega pobiega a jak przyjdzie do domu to zaraz sika przed drzwiami... Mam dość . on sie w ogole tego nauczy czy nie? Inne rzeczy bardzo szybko mu przychodzą...

Gość aaaaaaaaaapsik
moja mama bardzo szybko oduczyła psa sikania w domu ;) Po prostu zamoczyła mu mordkę w jego moczu, Pisnie nic się nie stało ale od tamtej pory załatwia się tylko na dworze w domu już nawet nie próbuje ;)

Gość ddadaaggg
wychodz z nim na dwór częściej a po pare minut , będzie miał więcej okazji żeby załatwć sie

14:01 [zgłoś do usunięcia] aaaaaaaaaapsik moja mama bardzo szybko oduczyła psa sikania w domu Po prostu zamoczyła mu mordkę w jego moczu, Pisnie nic się nie stało ale od tamtej pory załatwia się tylko na dworze w domu już nawet nie próbuje Ciebie tez tak oduczyła szczania w gacie?

Gość natka*
Jak widzisz, ze zaczyna szukać miejsca do sikania to od razu psa na ręce i biegniesz na dwór. U mnie poskutkowało :)

Gość nie do reki
moja mam zawsze wlasnie ''pociaga'' psa i daje mu ch po waxchnia jego siki i potem klpsa w tylek i potem na chwile na dwor.poza tym jezeli wie o mniej wiecej ktorej godznie sika, czy np. godzine po wy[piciu wody to wtedy stara sie zeby w tym, czasie byl na dworze.

tez tak robiłam. Ale na dworze juz nie sikała. tylko chciala sie bawić. Ale i tak bede jeszcze próbować. Innycgh rzeczy szybko sie nauczyła. np. -siad na komende głosową i gest podniesienia lewej ręki do góry - lezec - i zeby nie brała jedzenia z prawej ręki tylko z lewej A to sikanie tak ciężko jej przychodzi...

Gość natka*
A twój piesek jest młody?

Gość zaglądająca tu
to jak już się wysika to odrazu wystaw ją chwilę za drzwi ale ty nie wychodz z nią tylko trzymaj ją na smyczy przy przymkniętych drzwiach i tak za każdym razem aż do skutku bo zrozumie że robi coś złego i ją wyrzucasz za drzwi

Gość natka*
I chodzisz z takim szczeniakiem tylko 4 razy na dzień? :o Ja tyle chodzę z dorosłym, odchowanym dawno psiakiem.

Gość no więc zrób tak
Zawsze jak widzisz , ze idzie sikac pod drzwi to bierz ją szybko na dwór.

Tak chodze, bo tak mi powiedział hodowca. Ze mam ją od razu przyzwyczajać do stałych pór wychodzenia na spacer. To mam chodzić w koncu częściej?

Gość no więc zrób tak
No własnie ona jest jeszcze mała , i wciąz moze miec jeszcze problemy z trzymaniem moczu. Karcenie jej klapsami jeszcze nie ma sensu. Musisz po prostu wychodzic z nią wówczas , gdy chce jej się siusiu. Jeżeli z nią nie wyjdziesz , a ona potrzebuje to nie pozostaje jej nic innego jak załatwic sie pod drzwiami.

Gość natka*
Według mnie częściej, ponieważ małe psy nie są nauczone trzymać. Tak jak pisałam wcześniej - jak widzisz, ze coś kombinuje to biegem na dwór. W ten sposób sie nauczy, ze sikamy na dworze :)

To idę z nią zaraz na dwór bo była 3 godziny temu niecałe. Jest taka śliczna..:) Uwielbiam moją psinę. Za pare minut napisze wam czy się wysikala

Gość no więc zrób tak
Jak na tak małego psiaka to i tak dobrze , ze sika pod drzwiami , mój w tym wieku sikał jeszcze wszędzie np w łóżku. Chodz z nią wówczas gdy tego potrzebuje. Czy daje jakies zanki , ze potrzebuje wyjsc? Dla mnie takim znakiem jest tu podejscie pod drzwi. Czy stoi pod tymi drzwiami jakis czas czy od razu sika?

Gość natka*
Widzisz, ona sie domyśla, że sika się za drzwiami i dlatego tam podchodzi. Pobądź z nią chwilę dłużej aż się wysika na dworze a potem pochwal, może w ten sposób zrozumie, że zrobiła coś dobrego i pani jest zadowolona :)

Gość franka sinatra
jaka rasa?:)

No i niestety nie wysikala się. Przyszła zmachana do domu z wywalonym jęzorem napiła się wody i leży jak nieprzytomna. (u nas gorąco)

ona właśnie od razu sika pod drzwiami nim zdążee do niej dobiec. jak chce coś grubszego to szuka długo miejsca - wtedy zdążam. w łóżku nigdy nie sikała to owczarek niemiecki

Gość no więc zrób tak
no cóz widocznie nie potrzebowała obserwuj ją i następnym razem wyjdz z nią gdy będzie zmierzac w kierunku drzwi

Gość no więc zrób tak
moze ona daje jakies inne sygnały , ze musi się załatwic , np czasem psy piszczą