Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna i zła bardzo

MAM BLIZNY PO TRĄDZIKU - nie mam juz sily!!!!!!

Polecane posty

Gość smutna i zła bardzo

Czuje sie paskudnie, nie mogę normalnie wyjsc na ulice bo się wstydze. Chodze przygarbiona i patrze na ziemie zeby nikt nie widzial mojej twarzy....męcze sie z tym, ostatnio postanowilam cos z tym zrobic. Zaczelam szukac jakis informacji na temat usuwania blizn. Przerazilam sie bo kazdy zabieg sporo kosztuje a nie ma pewnosci ze blizny znikną....nie wiem nawet jaki dla mnie zabieg bedzie najbardziej odpowiedzni, podejrzewam ze laser frakcyjny - 1 zabieg na twarz kosztuje okolo 2000zl...w dodatku zeby byly efekty nalezaloby zrobic 3 takie zabiegi....Tak bardzo chcialabym noramlnie życ, spojrzec innym w twarz. Nie zarabiam kokosów, niby mam jakies oszczednosci moglabym przeznaczyc te 2000 zl na zabieg ale nie mam pewnosci ze 1 pomoze...a to dla mnie naprawde duzo pieniedzy....dlaczego wciaz mam pod górke, nawet nie mam z kim o tym porozmawiac, NIENAWIDZE TEGO ŻYCIA!!!!!!!!

Gość smutna i zła bardzo
nawet tu nie mam z kim pogadac....tylko sie zabic...

Mam to samo. Fakt, niefajnie to wyglada i tez mysle o czyms takim, ale dermatolog poleca bardziej peeling. Jak Ci tak bardzo to przeszkadza to odloz troche kasy, a reszte pożycz od rodziny. Te dwa tysie spokojnie uzbierasz. Pomiedzy zabiegami musi byc przerwa iles miesiecy, wiec nie ma potrzeby wydawac od razu 6 tysiecy.

Gość smutna i zła bardzo
hmm...ja nie byłam z tym problem jeszcze u dermatologa, pewnie powinnam najpierw do niego sie udac, zeby doradzil co w moim przypadku bedzie najbardziej odpowiednie. Nawet nie wiem do ktrórego dermatologa sie wybrac...Tobie doradza peelingi to pewnie nie masz blizn tylko przebarwienia, ja mam niestey wgłębienia w skórze, podejrzewam że peeling nie pomoże.

Gość kicha jak choleraaaaaaaaaaaaaa
mam ten sam problem inni nie dostrzegaja tego, mowia ze wymyslam, ale ja widze swoja gebe w lustrze, kiedy zetre makijaz i zepne wlosy, buuuu

Gość kicha jak choleraaaaaaaaaaaaaa
dobrze ze mam ladna twarz, bo na bank nie wychodzilambym z domu zlosliwi mi dokuczaja ze nie mozna miec wszystkiego

To zdecydowanie sa blizny. A gdzie mieszkasz, moze niedaleko mnie to polece jednego ;)

Nie wiem gdzie mieszkasz ale Sephora ma cudowna maseczke na to, mi pomogla na wagry, na podziemne bolace pryszcze i wreszcie na to co po nich zostaje, to jest jedyna rzecz jaka polece a wyprobowalam wiele: http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P1831&categoryId=C12411 to jest maseczka ktora potrzebujesz nakladac na poczatku 2-3 w tygodniu potem raz na tydzien.

Gość smutna i zła bardzo
warszawa

Powiedz ze jeszcze Otwock to idziemy w weekend na kawe ;) Ja sie sugerowalem ta stronka http://www.znanylekarz.pl/20290/dr-n-med-andrzej-szmurlo/dermatolog/warszawa po pierwszej wizycie rzeczywiscie wydaje sie ze zna sie na rzczy. Nie skonczylem jeszcze u niego kuracji, wiec czy jest taki dobry to sie wypowiedzeic nie moge, ale zapowiada sie niezle. Tylko troszke drogi 120zl za wizyte, ale mi to nie przeszkadza za bardzo.

Gość smutna i zła bardzo
hehe...nie jestem z Otwocka, sporo pozytywnych wpisow na jego temat, wezme go pod uwage, musze w takim razie najpierw poszukac dobrego dermatologa...

Gość acne-derm
polecam acne-derm-na tradzik i na blizny-wybielający ja mialam po porodzie ostude-to takie plamy brazowe i wlasnie wybielam tym kreme juz po raz drugi - mam tez blizny po tradziku- efekt po kilku dniach-az sie sama zdziwilam ze tak szybko bo juz probowałałm innych sposob i zadne nie przyniosl takie oefektu jak ta masz kostuje ok 20zł

A ja polecam laser frakcyjny. Wiem, że zabiegi są drogie, ale wiem też, że istnieje możliwość wykonania całej terapii z dużą obniżką. Widziałam efekty po pierwszej takiej terapii i ważne jest to że one w ogóle są. Ja usuwałam zrosty bliznowe maścią contratubex i zeszły ale to długo trwało i blizny były małe, nawet bardzo mało.

Gość anka_kosmetyczka1
mhmm nic dziwnego, że masz z tego tytułu takie nieprzyjemności :( szkoda :( ale może warto byłoby spróbować? ja u siebie w gabinecie robię zabiegi frakcyjne laserem GB9 Glam Beauty i w przeciwieństwie do poprzedniego lasera, widzę, że ten o wiele lepiej się sprawdza

Gość gość
i jak się ma sprawa z Twoimi bliznami? Udało ci się jakoś z nimi sobie poradzić? Bo wiesz myślę, że teraz medycyna estetyczna jest na tyle zaawansowana, że na pewno się znajdzie sposób. Tutaj http://www.marekwasiluk.pl/blizny-zanikowe-leczenie/ masz dobry tekst na ten temat. Może to Ci pomoże w jakiś sposób poradzić sobie z bliznami?

Gość gość
Nie ma co się zalamywac od razu. Tez długo meczylam się z bliznami i mi jeden zabieg frakcyjny laserem u http://www.bellazone.pl/ pomogl wiec odloz kase i wybierz się na takie cos.

Gość gość
Spróbuje wybrać się na serię zabiegów mikrodermabrazji ten zabieg może i nie z likwiduje blizn ale napewno je splyci. Teraz jest jesień więc doskonałą pora na tego typu zabiegi.

Gość gość
Widzę że już reklamę laseru frakcyjnego ktoś wstawił... Byłem na takich zabiegach trzy razy i odradzam!!! (nie w tych klinikach z linków), to ściema i naciąganie ludzi, zapytajcie się czy podpiszą z wami umowę że w razie braku efektu po serii zabiegów dostajecie zwrot kasy. Nie dajcie się nabijać w butelkę. Pierwszy zabieg był na średnich parametrach, nie pomógł nic, goiło się z 3-4 miesiące, drugi mocniejszy, rana w pierwszym tygodniu masakra, goiło się około roku (przebarwienia). Ostatni zabieg miałem robiony w "renomowanej" klinice w 2013 a dokładnie w marcu, był łączony nie tylko laser ale też dermbrazja zabawy z osoczem. Efekt żaden, goiło się bardzo długo, rany były duże. Oczywiście stosowałem się do zaleceń lekarza filtry itd. Nie zagoiło się do końca do dziś, widzę w jednym miejscu przebarwienie (za mocno przysmażył?). Po tych wszystkich zabiegach jedynie skóra jest odrobinę cieńsza (już po drugim tak było), nie znikły nawet małe przebarwienia, blizny mam wrażenie że się pogorszyły... Odradzam te laserowe zabawki.

Gość gość
Używaj aplikatora na wypryski HB - rób to systematycznie, wtedy na pewno docelowo efekt uzyskasz. U mnie taka zmiana przyszła po kilku tygodniach - nie pozostały jakiekolwiek ślady, nawet zaczerwienienia. Generalnie cera w dobrej kondycji.

Gość gość
A może warto by było wybrać się do jakiegoś dobrego specjalisty? Są przecież różne sposoby, żeby się pozbyć blizn. Na blogu dra Marka Wasiluka jest sporo ciekawych tekstów na temat tego, jak skutecznie się można pozbyć i trądziku i blizn po nim.

Gość gość
Temat widzę, że stary ale może ktoś na niego natrafi i mu pomoże. Najpierw długo walczyłam z trądzikiem, wydałam kupę kasy na dermatologów. W końcu zrezygnowałam. Po latach natrafiłam na olej CBD. Z konopi siewnych. Trądzik więcej się nie pojawił - po około 2-3 miesiącach kuracji. Zostały tylko przebarwienia po nim ale wypróbowałam krem specjalny na blizny po trądziku https://www.konopie-online.pl/pl/p/Krem-regenerujacy-blizny/116 Stosuję go już 2 miesiąc, rozjaśnia przebarwienia najlepiej ze wszystkich które do tej pory wpadły mi w ręke i nie zawiera w sobie chemii.

Gość gość
Zależy jakie są to blizny. Jeśli dziury to rzeczywiście jeden nie pomoże ale jeśli więcej przebarwień to efekt może cię zadowolić od razu. Lepiej zaoszczędzić i odzalowac niż żyć z kompleksem.

Przykro mi, że niektóre osoby mają złe doświadczenia z laserem. Ja też miałam bardzo brzydkie ślady po trądziku i po zabiegu Geneo+ znacznie się poprawiło. Może to zależy od kliniki, w której się robi

Gość gość
Mi też się wydaje, że to zależy od kliniki. Ja poszłam do takiej, która ma bardzo dobre opinie i już wcześniej u nich byłam na innych zabiegach. Pani kosmetolog doradziła mi na darmowej konsultacji w Clinica Cosmetologica w Gdyni zabieg laser frakcyjny HARMONY XL i bardzo dobrze poradził sobie z bliznami i zaczerwienieniami :)

Gość gość
Otóż to, zależy jakie to blizny, bo jeśli plamy i przebarwienia to wystarczy smarować olejkiem bio oil przez 3 miesiące i powinny zblednąć, wystarczy trochę cierpliwości i systematycznego stosowania

Kochana ja miałam dokładnie ten sam problem, za namową koleżanki zapisałam się na wizytę do Kliniki Krajewski i lekarz postanowił zastosować laseroterapię, kilka wizyt i zapomniałam o swoim problemie 🙂