Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka123

imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość calineczka123

Radze sie juz wszystkich-mam trzy imiona POLA i KAJA albo MAJA i nie moge sie za zadne skarby zdecydowac ostatecznie a corka za pare dni na swiecie,pomocy!!!Ktore jest bardziej uniwersalne na cale zycie i mniej popularne?z gory dziekuje

Gość lubie czipsy
marianna

Gość pola polcia
albo Michalinka

Gość lubie czipsy
pola albo marianna

Gość pola zdecydowanie

Maja-moja 1,5 tygodniowa córeczka tak się nazywa ;) Ślicznę według mnie imię ;)

wszystkie są dla małych dziewczynek, a co będzie, jak Twoja córka będzie mieć 40lat? Tudzież 50? Będzie odbierana jako niepoważna. Pani Kaja X. Albo pani Pola X.

Pola i Kaja nie koniecznie mi się podobają. Jak juz bedzie dorosła to troche głupio brzmi pani Polo. No ale kwestia gustu. Maja jest najfajniejsze i chyba najbarziej popularne spśród tych trzech, ale to chyba nie ważne, ważne by Tobie się podobało i by nie zrobić krzywdy dziecku. Ja zdecydowałam się dać córce na imie Natalia, może też popularne ale najbardziej mi się podoba. Myślałam też nad Maria, ale jednak będzie Natalia.

Ale mnie i mężowi to imię sie podobało ! Nie kazdemu musi się podobać! Jeden lubi zielony drugi czerwony !

Gość lubie czipsy
blue tak to jest dlatego ja jak będę miała to dam marianna albo magda

Witaj autorko :) Kurcze jak ja chcialabym miec taki problem jakie imie wybrac dla CORECZKI :) Mam 2 synow i marzy mi sie coreczka :) Co do imion - Pola ladnie brzmi ale to skrot od Apolonia wiec mi osobiscie sie nie podoba. Z tych imion co podalas to Maja najbardziej mi sie podoba :)

Gość pola polcia
a Pola Negri?? Pola Raksa?? Pola Gojawiczynska?? a do osoby ---lubie czipsy---> wal sie na ryj

Gość lubie czipsy
jak będzie miało 40 lat to będzie jeszcze płakać za maje;)

Kaja- kojarzy mi sie z psem sąsiadki natomiasj Pola - z taką grubaśną młodą dziewczyną z mojego osiedla .

Albo będzie płakać w przedszkolu jak dzieci beda wołać na nią Mrian zamiast Marianna.

Gość pola polcia
:D:D:D owszem ma na imie Maja a Tobie nic do tego kurwiszonie

lubie czipsy-> jesli moja córeczka nedzie płakać nad swoim imieniem to sobie je po prostu zmieni chociaż mam nadzieje,że imie jej się podoba >Maja to bardzo ładne kobiece imię . Ale to tylko moje zdanie .

ale Pola Negri to pseudonim artystyczny i kobieta miała na imię Barbara, z kolei Pola Raksa właściwie była Apolonią :P

Przestańcie się kłócić i wyzywać ! Przyszłą mama prosi o imię dla swojej córeczki ,a wy sie wyzywacie !

Gość pola polcia
sorki:) ale imie Pola juz funkcjonuje jako odrebne, niekoniecznie musi byc Apolonia

Gość ja wole zielone
a dlaczego maja byc odbierane niepowaznie??? co za glupi argument! ja np znam Maje, ktora jest w moim wieku (30 lat) i nikt nie ma problemu z jej imieniem. jest specjalista i ma pieczatke ze swoim imieniem: "Maja X ...." i nikomu nie wydaje sie niepowazna. Mi sie podobaja wszystkie trzy imiona.w ogole jestem fanka krotkich imion. moja corcka tez ma czteroliterowe imie - Nela. a z tych, ktore podalas najbardziej podoba mi sie Maja, ale w moim regionie to imie bije rekordy popularnosci juz od dawna, wiec zrezygnowalam. miedzy Pola i Kaja ciezko byloby mi wybrac, bo oba ladne.

Gość lubie czipsyyy
pola polcia ty zamknij ryj szmato! twoja córka to mała kurwa i dziwka ty szmato okurwiona pewnie mieszkacie w domu specjalnej troski zjeby buaha uważaj bo zjem twoją pszczółkę maję w nocyxD żebyś w ciąże zaszła skurwielu,bądź dumna! mam nadzieję że zdechniesz razem ze swoim dzieciaczkiem lol

Gość lubie czipsyyy
maja pszczółka heh

Gość pola polcia
dzieki za zyczenia:) zycze tego samego:P

A to nie wiedzialam. Ja jak bylam w ciazy to gdyby byla corka mialam jej dac na imie wlasnie Pola. Ale potem sie dowiedzialam ze to skrot od Apolonia i zrezygnowalam :p ale i tak urodzilo mi sie dwoch synow :)

nie wiem, myślę, że powinno się kierowac dobrymi konotacjami i uniwersalnością imienia, tj zeby była mała Magda, panna Magda, żona Magda i babcia Magda. jest naprawde wiele uroczych imion dla dziewczynek, sama, nie powiem, chciałam się skusić na któreś z nich, jednakże po czasie stwierdziłam, że dziecko, jak będzie mieć na karku 50tkę tez bedzie miało to imię, które teraz mu nadam, więc przystopowałam z wyobraźnią.

Gość lubie czipsyyy
pola polcia a ja życzę ci najgorszego żebyś ty zdechła i twój dzieciak gnojówo a maja to zjebane imie i niech tak zostanie