Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakers23

pytanie o mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość krakers23

witam, do tej pory kupowałam synkowi mleko bebilon 1, którego puszka 800g kosztuje około 40 złotych(zależy w jakim sklepie), ostatnio zauważyłam, że bebiko 1 za 350 g kosztuje 12 złotych, czyli za 800g wyjdzie jakieś 36 złotych. zastanawiam sie nad kupnem właśnie bebiko, bo jest tańsze, ale martwi mnie ta cena, czy jest jakieś gorsze, niz bebilon, że jest taka różnica w cenie? moze któraś z was stosowała to mleko i jakie są wasze opinie na jego temat?

Gość kacha31krakow
moja corka na poczatku dostala bebiko ,ale po nim miala bole brzuszka wiec zmienilismy na bebilon comfort i jest teraz dobrze, bebiko zawiera wiecej laktozy ,mozesz zmienic na bebiko i zobaczysz czy dziecko bedzie je dobrze tolerowalo czy tez nie

Gość krakers23
sorry żle wpisałam za 800 g bebiko 1 wyjdzie około 25 złotych, a nie 36.

Moj maluch nie tolerowal Bebiko,poza tym czesto zatykal sie smoczek i maly sie wkurzal.To mleko nie rozpuszcza sie do konca i zostaja takie grudki. Robil po tym okropne kupy i bolal go brzuszek.Teraz jest wlasnie na Bebilonie i jest ok.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
teraz oszczedzasz?pytasz co lepsze?trzeba bylo karmic piersia i bylo by oczywiste,tanie i NALEPSZE ale lepiej dawac dziecku krowie dla cielat,utuczysz go jak swinie i tyle.kolejna wygodnicka mamusia!!!szkoda

Gość mój syn pił
bebiko sojowe, a później bebiko junior i nigdy nie było po nim żadnych problemów.

bbbbbbb a pomyslalas czy tam pomyslales,ze niektore kobiety nie maja pokarmu??Ja od poczatku mialam problem,a po 3 tyg pokarm kompletnie mi zanikl.To co?Mialam dziecku dac pustego cycka??Tepak

Gość kacha31krakow
dzieci na cycku tez są tluste

tak wszystkim wam brakowalo pokarmu!buhhha.marne tlumaczenie dla uspienia sumienia!juz nie pieprzcie o tych waszych problemach,przeciez kazda kobieta wie jak pobudza sie laktacje i kazda potrafi wykarmic dziecko,jesli tylko chce!ale latwiej dac butelke i miec z glowy.to ty jestes tempak niestety!

ale sa zdrowsze

Gość kacha31krakow
kazdy karmi jak chce .Ja jestem zadowolona ze karmie malą butelka od samego początku i nic komu do tego :D

a nic mi do tego tylko szoda dziecka!mozesz karmic nawet konskim mlekiem jak chcesz,przeciez wiesz co dobre dla twojego dziecka

a ja mam w dupie i będę karmić modyfikowanym.ha ha ha. każdy ma prawo karmić jak chce!!!!!!!!!!!!!!!! bez tłumaczenia!!!! autorko nie przejmuj się!!!

Gość ong pong
musisz sama wyprobowac. ja moja tez karmilam bebilonem. potem probowalamkilku tanszych i moja corka najgorzej znosila nan, a najlepiej bebiko wlasnie. caly czas jest na bebiko, nie ma problemow z brzuszkiem. nie zauwazylam tez zadnych grudek. ale sama musisz sie przekonac, bo kazde dziecko jest inne.

Gość agnmar
Mój synek od samego początku jest na tym mleku i nie miał żadnych kolek. Też się zastanawiałam w czym jest różnica bo producent jest ten sam.

Gość ong pong
Fat Cat - nie chce nic mowic, ale to tak jakbys powiedziala, ze masz w dupie swoje dziecko...

nie no bbbbbbbbbbbbbb naprawde zdrowsze moja córka byłą karmiona zdrowym cyckiem i ma astme oskrzelową z cycka zrezygnowałą sama nawet z butelki już nie chciałą mleka mego pić to co miałąm ją sondą karmić???????????? i tez wygląda dobrze 2 latka i waży 19 kg idź debilu się lecz.......maja od 5 miesiąca je bebilko i jest ok :)

Taki madry jestes?? Juz w szpitalu dostawalam jakies cuda na pobudzenie laktacji!Potem polozna kazala mi kupic jakies gowna i odciagac laktatorem i co?40ml z jednej piersi,20ml z drugiej.Mialam dziecko meczyc tak?bo mamusia chce cyckiem karmic. Smieszny jestes biedny,ograniczony czlowieczku. Co do wygody,to akurat karmienie piersia jest wygodniejsze.Chocby w podrozy.Nie musialabym pakowac butelek,kupowac termotorby,zeby trzymalo temp wody w butelkach.Do tego pojemnik z mlekiem i w aucie to wszystko mieszac..No rzeczywiscie..super...rewelacja. P.S radze zajrzec do slownika ort albo wrocic do szkoly.Kretyn 🖐️

ale fanjny pomysl co?konskie mleko modyfikowane!ale by wam bachory rosly!pol roku 15kg:Pzajebste jestescie

Gość agnmar
Co do grudek to robią się jak mleko nie jest dobrze wymieszane

widocznie cos slabo kretynko zrozumialas ta polozna!nie dyskutuje juz z wami bo wy wiecie lepiej co jest dobre i wygodne!

Gość ong pong
Fat Cat - napisalam, ze karmie Bebiko debilko. pamietam jak pisalas tu gdzies o swojej wpadce, zastanow sie wiec nad soba. taka madra jestes, a nie wiesz jak sie zabezpieczyc. teraz nosisz dziecko, ktore masz w dupie. brawo!!!! tyle w tym temacie.

sama musisz sprawdzić. ja dawałam bebiko ale maly po nim znów zaczął ulewać (w 11 miesiącu życia, kiedy to przeszłam z piersi na modyfikowane), bo bebiko bardzo się pieni. sa dzieci którym ono odpowiada a są takie które źle reagują. oprócz bebiko tani jest jeszcze hipp, praktycznie taka sama cena jak bebiko. u nas pasował bardzo :) may chętnie je pił :D

Gość liliona
u nas sprawdzilo sie bebiko. no i humana - tez podobna cena.

Gość a ja mialam pokarm
do 3 roku zycia mojej corki, niestety mala nie umiala zassac cycka, wiec odciaglalam pokarm do roku.

AŁA ZARAZ SIĘ ROZPŁACZE:D wpadłam przez luteine debilko! cały cykl mi sie przez to popieprzył. gdybym miała w dupie dziecko to bym je usunęła i w życiu tu nie napisała. pogaworzyłabym jeszcze nad wyższością cyca nad mleko modyfikowane niestety muszę wychodzić - bo wierzycie czy nie, ale istnieje życie poza kafeterią!! zatem żegnam idealne mamusie:D

ok.masz racje-nie chcialo mi sie nic robic-zadowolony?super ciesze sie twoim szczesciem masz racje we wszystkim co piszesz

Ja przez miesiac karmilam syna i teraz wiem ze o iesiac z dlugo. Jak bede mia=ec drugie dziecko to od poczatku butelke. Gowno prawda ze dzieci na cycku sa zdrowsze. Moj jest na butelce i wogole jeszcze nie chorowal. :)

Gość krakers23
drogi bbbbbbbbb, po pierwsze jakbyś nie zauważyła/żył nie prosiłam o dywagację na temat tego co jest lepsze karmienie piersia czy butelką, więc czytaj ze zrozumieniem, a jak nie umiesz sie wypowiedzieć na temet, który zadalam, to po co tutaj piszesz? kupiłam dziecku bebiko, dam mu potem i zobaczymy, dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Gość o rany ranyy :)
FatCat, idiotko kompromitujesz się na kazdym,KAZDYM!!! topiku!!!!! moze juz wystarczy??