Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamiiii

Moja druga ciaza......Zapraszam

Polecane posty

Gość Mamiiii

Witajcie, mam 25 lat prawie poltorarocznego synka i jestem w 14 tygodniu drugiej ciazy . Chcialabym tutaj zaprosisz wszystkie mamy jak i przyszle mamy ktore wypowiedza sie o roznicach miedzy pierwsza a druga ciaza oraz o wychowaniu dwojki dzieci .

witam...i gratulacje z powodu drugiej ciazy... ja mam 2 letniego synka i 6 miesieczna coreczke.... druga ciaza znioslam o wiele gorzej niz pierwsza,bylam nieustannie zmeczona bo musialam zajmowac sie malym sama(maz w pracy 12h na dobe)a poza tym mam AZS wiec w ciazy nasililo sie 3krotnie,bylam cala w czerwonych swedzacych plamach ktorych nie dalo rady pozbyc sie calkowicie....nie spalam w nocy caly czas sie drapalam nie moglam sie poiwtrzymac...maz mowil ze przez sen trzymal mnie za rece a ja sie wyrywalam zeby sie podrapac....ale jak dzidzius sie urodzil powoli zniknelo wszystko...teraz mam dwoch maluchow....synek troche lobuzuje ale ogolnie jest pomocny,szybko dorosl jak mala sie urodzila.... no i ciezko bylo na poczatku ogarnac dwojke w tym samym czasie...siedzialam i plakalam....ale zle chwile minely i wkoncu przyszly te dobre...

roznica bedzie podobna jak u mnie :) (2 lata i 3 mies) moj syn skonczyl 4 lata, corka za pare mies skonczy 2 latka i wg mnie to lepiej trafic nie moglismy :)

Gość aaabcia
i ja w ciazy, corka ma niecale 3 lata, ja w 12 tyg :D mysle ze moze byc ciezko! :P

Gość aaabcia
a ajk u was z dzieciakami z taka mala roznica?? jak z butelkami i smoczkami u starszych bylo/ bedzie, bo ja o to sie najbardziej martwilam z moja corka ale na szczesci juz odstawilysmy oba uzalezniacze, zostala tylko kwestia pampera na noc... :)

Gość Caroliness
Witam, nazywam się Alina Myk i jestem studentką III roku Położnictwa na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę prace badawczą o cięciu cesarskim i porodzie normalnym. Potrzebuję aby kobietki w Stanie Błogosławionym wypełniły krótką ankietę Serdecznie zapraszam i Dziękuję:) Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/41118/1porod-normalny-czy-ciecie-cesarskie-preferencje-kobiet-ciezarnych-na-podstawie-ich-wiedzy-i-opinii.html

To i ja sie dołączam mam syna który ma 3,5 lata i jestem w 13 tyg ciąży :)

Caroliness - troche nie do końca ta ankieta... ja zawsze wybrałabym poród normalny ale nie chciałam znieczulenia miejscowego (ZZO) natomiast zgodziłam sie na podanie Dolarganu a tego juz ankieta nie zawierała...

Gość Mamiii
U nas roznica rok i 9 miesiecy.Co do plci nie mam pojecia co bedzie.U mnie ta ciaza jest o wiele lepsza nie mam wcale wymiotow fakt jestem zmeczona ale ostatnio kupilam od hipp natal sok z witaminami dla kobiet w ciazy pije sie dziennie 20ml i super jest mam wiecej sily moze przez zelazo tam zawarte bralam tabelki ale to lepsze i zdrowsze bo bez chemii. pierwsza ciaza plus 10 kg szybko zrzucilam zero roztepow porod naturalny bez znieczulenia tez zle nie bylo maly zdrowy .oby w tej tez wszytsko bylo dobrze. urosly mi strasznie piersi z malym mialam takie jak karmilam dopiero.. w poniedzialek mam wizyte nie czuje jeszcze ruchow a jestem 14 /15 tydzien chcialabym poczuc bo zawsze sie martwie czy wszytsko w porzadku... chcialabym teraz dziewczynke zebym miala parke ale najwazniejsze jest zdrowe wiec z chlopczyka tez sie bedziemy cieszyc i najwyzej do 3 razy sztuka:)

Gość Mamiii
ponoc w 2 ciazy szybciej sie czuje ruchy?? z malym chyba czulam 16/17 jak dobrze pamietam. ja mieszkam zagranica i jeszcze studiuje zaocznie teraz jestem w trakcie pisania sprawdzianu zaliczeniowego hehe ale bede zagladac:)

Ja mam dwójkę dzieci . 3 letnią Magdalenę(Lenke) i półtora tygodniową Maję . Pierwszą ciąze miałam straszną miałam mdłości potem bole, a na sam pkoniec miałam 24 godzinny poród . Druga ciąze miałam wspaniałą zero mdłości bóli,ale za to poród był dośc ciezki 15h,ale w porównaniu z pierwszym i tak był super. Jeśli miałabyś ajkieś pytania Droga Autorko chętnię pomogę jesli tylko bedę mogła Pozdrawiam ;)

Gość Mamiii
dzieki za link ,moj temat jest ogolnie o 2 ciazy o roznicach miedzy pierwsza a druga nie tylko dla mam o malej roznicy miedzy dziecmi. milimetrowaa dwie zupelnie inne ciaze i dwie dziewczynki ciekawe jak to jest . czy sa mamy co maja chlopca i dziewczynke i ciaze byly zupelnie inne albo takie same?? do mam z ok 2 letnia roznica macie wozek podwojny?? jaki polecacie??

Gość Caroliness
Witam:) nazywam się Alina Myk i jestem studentką III roku Położnictwa na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę prace badawczą o cięciu cesarskim i porodzie normalnym. Potrzebuję aby kobiety ciężarne wypełniły krótką ankietkę. Serdecznie zapraszam i Dziękuję:) Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/41118/1porod-normalny-czy-ciecie-cesarskie-preferencje-kobiet-ciezarnych-na-podstawie-ich-wiedzy-i-opinii.html

Gość aaabcia
carolines wypelnilam ankiete, razilo mnie tylko określenie 'poród normalny' chyba w tym miejscu powinno byc napisane poród naturalny!

Ojj tak ja miałam inne ciąze,ale poród równie bolesny tylko pierwszy kilka godzin dłuższy . ..

Gość Mamiiii
carolines juz do nas pisalas wczesniej ja to sie bardziej boje cesarki niz naturalnego .po sn mimo bardzo mocnego pekniecia i rozciecia krocza umialam wstac po kilku godzinach i zajac sie dzieckiem po cc ponoc trzeba dluzej lezec plackiem.no i zawsze to jest operacja

Gość cassie27
witam:) syn prawie 2,5 teraz jestem w 22 tc. ruchy poczułam później w pierwszej ok 14 tc a teraz dopiero ok 19 tc