Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiecciemiiii

powiekszony jeden wezel nad obojczykiem

Polecane posty

Gość powiecciemiiii

czy to moze byc cos powaznego?

moze ale nie musi. najlepiej skonsultuj sie z lekarzem piwerwszego kontaktu. on ci powie co dalej

Gość indianka....
łołoloło

Gość powiecciemiiii
juz sie ta osoba skontaktowala. usg wezlow wykazalo ze jest ciut powiekszony cos ok 10 mm na 8 mm. usg jamy brzusznej ok. krew tez chyba nie odbiega od normy.

Gość uuppppppppppp

Gość uuppppppppppp
nie wiem czy dlugo. wykryla jakies 2 tyg temu. inne wezly sa ok. tylko jest ta jedna kulka nad obojczykiem. boje sie ze to cos groznego

Gość hgmkguyguy
ok pewnie to jest watek z typu ku przestrodze. to zapamietajcie kobietki że powiekszone węzły pod i nad obojczykowe to nigdy nie jest przeziebienie. raczej zawsze to nowotwór, wiec niech idzie do onkologa i szuka. nie ma to was wystraszyć ale zachęcić do leczenia bo w pierwszym okresie jest to całkowicie wyleczalne, potem dochodza przerzuty, cały organizm rozsiewa sie w kom nwt krwią albo limfa i z kazdej takiej rozsianej kom moze urosnąc guz. wiec im szybciej tym lepiej, nie lekcewazcie tego objawu

Gość hgmkguyguy
niech zrobi gastroskopie

Gość a dlaczego gastroskopie
osoba jest w trakcie roznych badan. to nie jest tak ze nic nie robi i czeka

Gość hgmkguyguy
wiem :) umiem czytać ze zrozumieniem, napisałam to o innych którzy bagatelizują znaki jakie daje im ich własny organizm :) trzymam kciuki

Gość 1233424
bo może to byc cos w zoładku czgo nie widać w usg. to juz chyba był dawno taki temat, cos wolno diagnozują :/ moze trzeba iśc prywatnie bo ja wiem że na nfz to sa terminy itd :/ ehh bo to polska

Gość a dlaczego gastroskopie
ale od zoladka nad obojczykiem? chyba najpierw bylyby jakies zmiany na usg widoczne tam tez sa wezly chlonne i usg nie wykazalo ze sa popiekszone. sprawa jest swieza a i nawet prywatnie trzeba troche czekac wszedzie s kolejki terminy

Gość 1233424
wiesz nie wiem nie jestem specjalistą, jestem studentką i mówię to co mi sie wydaje i wiem że żoładek przerzutuje do węzłow obojczykowych. pozostaje wam czekac a moze to nic takiego, dobrze ze chodzicie i cos z tym robicie

Gość to mnie zmartwilas tym
zoladkiem:-( ale osoba czuje sie dobrze ma apetyt zadnych dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego wiec juz sama nie wiem :-(

"prawie zawsze nowotwór" dobre sobie- jest tyle chorób i infekcji przebiegających z powiększeniem węzłów chłonnych i nie tylko tych na szyi, że długo by wymieniac, wiec po co odrazu najgorsze podejrzewac- sprawdzic trzeba bo jasna sprawa- sama miałam takowe i od wielu wielu lat mam takiego nad obojczykiem i robiłam wszystkie badania i ijest ok.

Gość do wszystko mozliwe
ale mialas nad obojczykiem tylko jeden? duzy? bo ta osoba ma tylko jeden. na szyi tez cos ma ale te szyjne sa odczynowe a ten nad obojczykiem podobno nie