Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blenderowaa

syrop debridat. stosowałyście u swoich dzieci? jak długo można? pomóżcie

Polecane posty

Gość blenderowaa

hej, byłam u pediatry z 7m-cznym niemowlakiem, bo ma zatwardzenie. lekarka napisała, żeby mała przyjmowała 2x2,5 ml debridatu, ale nie napisała jak długo można. w ulotce też w sumie nie ma wzmianki o tym. mówiła tylko, że w ciągu 3-4dni stolec powinien się unormować, a jeśli nie to co? jak długo można stosować? na razie mała dostała 3 dawki i w sumie poprawy nie widzę. robi plastelinowe zbite małe kupki. a jakie wy leki stosowałyście? pozdrawiam.

Gość ja stosowałam u synka
na kolki przez prawie 3 miesiące

Gość ja1987
ja tez na kolki i byl rewelacyjny!!! przez 2 miesiace (ja stosowalam)

ja stosuje aktualnie, ale moje dziecko ma ponad 2 lata. Drugie opakowanie. Po kilku dniach zaczela sie wyprozniac regularnie ale jak tylko sprobowałam podawac raz dziennie albo odstawic to problem wracał. Wiem ze u dorosłych można go stosować latami.

Gość blenderowaa
dzięki, czyli w sumie mogę długo, to dobrze...nie wiecie może co mogło spowodować tak gwałtowną zmianę? mała jadła od dwóch m-cy zupki i deserki, a od niedawna to zatwardzenie. zaczęłam jej dawać kaszę mannę do zupek w ramach glutenu, wydaje mi się, że to od tego, ale nie daję już i problem nadal jest. a czy kaszki mleczno-ryżowe też zatwardzają? córka rzadko jada, jakoś nie przepada...ps. a najgorsze to, że oprócz piersi nic nie chce pić, a na pewno by jej pomogło, nie wmuszam jej na siłę...

Gość ja stosowałam u synka
ja dawałam synkowi właśnie na kolki zaparć nigdy nie miał na szczęście jeśli karmisz piersią, to dziecko napija się wystarczająco, o to się nie martw a jak długo nie robi kupy?

Gość blenderowaa
robi, ale zbite i małe takie jak plastelina czasami suchsze i po kilka dziennie...czasem sprawia jej to problem...2 razy się aż popłakała:( do niedawna robiła duże (na pół pampersa:p) luźne kupy, a nagle te bobki:o

Gość blenderowaa
mam nadzieję, że przez to nic jej nie będzie...pediatra niewiele mówiła:o...

szczerze mowiac nie wiem co to spowodowało. Mam ten sam problem u córki od niemowlęctwa, teraz dodatkowo stresuje ja nocnik :( Je jogurty, pije kefir, lubi owoce... i nic. A to ze nie chce nic pic poza piersia to nie problem. Napija sie ile potrzebuje. Ale pewno bedziesz miala problem z wprowadzeniem butelki, ja sie sporo nameczyłam zanim przestawiłam, nie chciała smoczka ani kubka

Gość blenderowaa
też się boję:) ale mam jeszcze 3,5 miesiąca, kawał czasu:) a może too coś z brzuchem albo jelitami?:o wasz lekarz coś mówił na ten temat? u niej była taka ładna duża kupka, a za jakiś czas te suche zbite bobki po kilka dziennie i wysiłek przy wypróżnianiu:o

Gość justi90210
kochani cukier rozluźnia Na zatwardzenie polecam glukozę własnej roboty: 100 ml wody plus płaska łyżeczka cukru gotować pod przykryciem 5 min. Po schłodzeniu podać do wypicia. Jest słodkie więc dzidzia nie grymasi i działa!