Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka 234

Co sądzicie o takim kolesiu?

Polecane posty

Tak sobie myślę, że nawet i z malucha bym mogła użytek zrobić, wygodnie by się z... 10 osób zmieściło :D Na wyprawę na woodstock w sam raz :classic_cool:

Gość rwbb
desperado a jedziesz w tym roku na woodstok ?

Gość rwbb
ja tez nie wiem , obowiazkowo latem ,,zaliczm , festiwale Indii i nie wiem jak mi terminy pozwola

Gość rwbb
trwaja praktycznie cale lato- nad Bałtykiem ,w różnych miejscowosciach -jest na nich przedstawiana kultura indii,przedstawienia tańce itd.

Gość rwbb
jesli o mnie chodzi nie jest to pobyt nastawionty typowo na rozrywke,raczej inna kwestia,spotykam wiele mi bliskich osob

Ehh, daleko :( Pojechałabym sobie na taki festiwal z chęcią :) Jeździsz tam jako "widz" czy też coś przedstawiasz, tańczysz?

Gość rwbb
caly program artystyczny jest przygotowywany duzo wczesniej - nie mam mozliwosci uczestniczenia w przygotowaniach,ale nie jestem tez tak zupelnie biernym widzem -pozniej odbywa sie to na zasadze pomocy tzw.gdzie sie da,roznie to wyglada, na koniec kazdego dnia sie tanczy-wiec w sumie tez tancze ;-)

Gość rwbb
zachecam naprawde np. w Kolobrzegu, wszystko odbywa sie na samej plazy,wieczorem jest cudowny klimat

Gość rwbb
sporo mlodych sie tam pojawia

Gość Tomek Kowal
Drogi ósemkowiczu- życzę Ci, słodkiego, miłego życia, wszystkiego najlepszego, zaśmiecaczu.

Gość Tomek Kowal
Oglądałyście wczoraj Ekspress Reporterów?? Pewnie nie, to taka nudniejsza ,,Interwencja" :) :) :) Oprócz reportarzy z tragicznej powodzi był filmik o 30-letnim, długowłosym poecie-alkoholiku, Błażeju Sędzikowskim. Koleś przeżył niezliczone odwyki, z których zawsze uciekał, wszywki, ćpanie, w końcu popadł w chorobę psychiczną i napadł BEZ POWODU staruszka na cmentarzu-i tłukł jego głową o pomnik :( :( :( :( Opowiadała o tym jego matka, była nauczycielka, pisarka-amatorka, diabelnie ciepła i miła kobieta, któr zawsze mu wszystko wybacza i chroni przed światem. Biedna kobieta. Cholera, taki koleś zasługiuje na zakład zamknięty do czasu wyzdrowienia, albo dożywotnio! W porównaniu z takimi typami każdy jest aniołem... Chyba lepsza jest śmierć, niż tak skończyć...

Gość rwbb
ogladalam

Gość rwbb
a mozna gdzies zanlesc próbkę tego co on pisze ?

Gość rwbb
mam kogos takiego w rodzinie -odwyki, alkoholizm no i pisanie wierszy, jest zupelnie jaki jak to okreslila ta matka -wiecznie przezywa okres dojrzewania a facet ma juz 45 lat -jedno w nim lubie -widze go raz na kilka lat i nigdy nie pyta jak wszyscy gdzie pracujesz co masz itd. --zawsze tylko pyta -pocztamy wiersze ?

Nie golądałam tego reportażu, ale to straszne! Czy ten staruszek przeżył? Powinni tego człowieka zamknąć w szpitalu do konca życia, jeszcze innym ludziom krzywdę wyrządzi :(

Gość Rudaaaaaaaa Gothic....
Rety to doda??? Ale spalona :o Jedyne co może mieć wspólnego z Tomkiem to długość włosów :D A mnie nie było, kurde ja nie mam czasu na to kafe :p o tv nie wspomne nawet nie znam tych programów interwencja i tego drugiego :p

Gość Tomek Kowal
Byłem zajęty- a tu tak dyskusja mnie ominęła! Tak, Desperado-staruszek przeżył ten atak psychozy Pana Poety. 100%- przyjmij zatem moje najserdeczniejsze życzenia: szczęścia, zdrowia, pomyślności, spełnienia marzeń, super cielesnych igraszek z osobą Twych marzeń, dużo odpoczynku- i na sam koniec-pieniędzy (one są naprawdę najmniej ważne). Znalazłem tylko jeden wiersz świra poety Błażeja (koleś opisuje fakt autentyczny-widział śmierć faceta na odwyku). Błażej Sędzikowski-,,Człowiek umierał" Człowiek umierał na mojej sali łóżko w łóżko konał bezradność sióstr i obojętność lekarzy w pampersie w zarzyganym szpitalnym łóżku nie było miejsca ha heroizm jego zaciśnięta pięść chwyciłą tylko kawałek zmiętego prześcieradła i troszkę szpitalnego powietrza którego zabrakło płucom tam nie było nawet śmierci KURDE- zwróćcie uwagę, że nie ma prawie żadnych metafor, to bardziej opowiadanie, niż wiersz, pisane bez cienia wyobraźni, relacja z faktu, jaki miał miejsce na oczach autora. I jak do cholery można schwyciś coś w ZACIŚNIĘTĄ pięść???

Gość Tomek Kowal
,,Człowiek umierał na mojej sali łóżko w łóżko konał bezradność sióstr i obojętność lekarzy w pampersie w zarzyganym szpitalnym łóżku" A z tego fragmentu można wywnioskować, żeto LEKARZE I SIOSTRY leżały w pampersie i za..nym łóżku. Poza tym OHYDNA TREŚĆ!

Pewnie chodziło mu o pięść zaciśniętą na prześcieradle, trochę ten wiersz bezuczuciowy i szorstki. Dobrze, że staruszek przeżył :( Tak mi go szkoda.

Gość Tomek Kowal
Nie wszyscy długowłosi poeci -lekkoduchy to dobrzy ludzie :( Ale- może to tylko czarna owca?

Ale może ta obojętność jest zamierzona i jest częścią tego co przekazuje, to niewzruszenie podczas obrazowania śmierci "ćpuna" jako "podczłowieka" może pokazywać niechęć, brak zrozumienia i ciepła dla takich osób?

Gość Tomek Kowal
Zarzygany poeta- dobre! Chyba tylko to pozostało ludziom- wymiotować na takich ,,tfurcuf" i ich dzieła. Nie rozumiem, jak kogoś może podniecać i skłaniać do słuchania fakt, że Varg kogoś zabił, czy że coś podpalił, albo że Cobain odstrzelił sobie pół głowy? Paranoja! Ludzie- liczy się muzyka, a nie prywatne życie artystów!

No tak, po śmierci Jacksona na przykład nagle wszyscy okazali się być jego wielkimi fanami :) Mnie tam on nigdy specjalnie nie obchodził. Teraz nie liczy się nic innego jak prywatne życie "artystów", ich romanse czy prywatne zdjęcia albo inne skandale. I ludzie to kochają. Kiedyś liczyła się muzyka.