Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka 234

Co sądzicie o takim kolesiu?

Polecane posty

Gość Tomek Kowal*
Bylibyśmy jak Mick i MAllory Knox z Urodzonych Morderców:D :D Sto procent byłabyś drugą Mallory- byłoby 2 razy więcej wyzwolonych busów!!! Ja robiłbym za Micka- rzeźnika :D Mich Kowal i dwie Mllory-stary Passat i dzieło wyzwolenia!!! Yeah!!!!

Gość Tomek Kowal*
Marla była super!!!! Grała ją Helena Bohnam Carter. Była seksi, wyluzowana i ,,pozytywnie zakręcona" :D Gdy miałem 17 lat chciałem mieć taką dziewczynę jak Marla :D :D

Gość Tomek Kowal*
No pewnie, kojarzysz? - Kupiłam sukienkę druchny panny młodej- kosztowała dolara" - nie przepłaciłaś :) :) ,,Kondom jest współczesnym pantofelkiem kopciuszka. Zakładasz go, gdy widzisz nieznajomego, tańczysz całą noc a później go wyrzucasz. To znaczy, kondoma, nie nieznajomego. (najlepszy tekst Marli :D :D :D :D)

Gość Tomek Kowal*
,,Podziemny Krąg"- po ,,Urodzonych Mordercach" jedyny film, który widziałem ponad 15 razy :D

Gość Tomek Kowal*
http://www.youtube.com/watch?v=RCD14IrOcIs Lubię Pixies, Brian Molko to śpiewał parę lat później- nie schrzanił, ale też nie wniósł NICZEGO nowego, lekko spłycił swoje wykonanie w stosunku do oryginału :) Tak, jak Turnau i ,,Mororek " Grechuty :) Wykonanie Pixies rządzi!!!!

Gość Tomek Kowal*
Książki nie czytałem- film widziałem ponad 20 razy... W 2004 r. potrafiłem powiedzieć GODZINĘ DIALOGÓW Z PAMIĘCI :) :) :) :) :) Potrafiłem ze słuchu wyłuskać rozbieżności w tłumaczeniu w ,,TVP" i Polsatu. Tłumaczenie TVP jest bardziej aksamitne dla ucha, ładniejsze, to z Polsatu bardziej kolokwialne, oparte w kilku miejscach o slang młodzieżowy... NA jedynce padało ,,rozumiesz", na Polsacie ,,Obczajasz"

Gość Tomek Kowal*
Największy kiks w tłumaczeniu , (z pamięci) Scena, gdy narrator mówi o Tylerze i jego ,,partyzantce kulinarnej" ( w tłum. TVP-TYler był terrorystą w branży gastronomicznej") w hotelu ,,Pressman " która wyszła na jaw: TVP: ,,Tyler pozwał Hotel Pressmann" Polsat,, Hotel Pressmann pozwał Tylera" Nie wiem, który tłumacz się pomylił, ale chyba ten z TVP

Gość Tomek Kowal*
Obejrzyj film, który Ci się spodoba 20 razy w ciągu 2 miesięcy- gwarantuję, ze zapamiętasz dużo :D :D :D W 2004 podczas projekcji mówiąc równo z narratorem mogłem powiedzieć większość dialogów :D teraz oczywiście to się ,,utleniło", wyblakło, ale obrazy, postaci i kwestie- pozostanbę we mnie na zawsze.. Nie rozumiem fascynacji ,,Gwiezdnymi Wojnami, Czy Star Trek, - a ten film po prostu kocham :D No, jeszcze Urodzonych Morderców , Jańcia Wodnika, ,,Grającego z talerza" i ,,Angelusa"-

Gość Tomek Kowal*
Święte słowa :) :) :) Te flmy mogą być, ale tylko dla dzieci, jeśli jakiś dorosły kocha ,,Gwiezdne Wojny"- to świadczy tylko, że jest infantylny..

Gość Tomek Kowal*
Polecam film ,,Grający z talerza" z Pieczką, Pieczyńskim.. Mój najukochańszy polski film, cholernie mistyczny, dostępny na YT :)

Gość Tomek Kowal*
Polecam :) I nie poddawaj się Owczemu pędowi :)

Gość Tomek Kowal*
Ja też chcę sczytywać muzykę z przedmiotów, nawet z sikania!!! ( obejrzyj film, to będzie jasne) :D :D :D :D :D

Gość Tomek Kowal*
Kurde- Oscar za TO DZIEŁO to mało... To jest sztuka, nie maszynka do trzepania kasy. To jest dzieło sztuki, artyzm w obrazie, słowie i przekazie. Ach, życie- dopiero doceniasz SZTUKĘ, gdy pływa na powierzchni banalnego szamba...

Gość Tomek Kowal*
O nic głębiej, po prostu- to jest wrzucone bez czołówki.. To się tak rozpoczyna- na polu siedzi Marczak i przychodzi do niego Lunda... To jest początek.

Gość Tomek Kowal*
NIE!!!!!!!!! Z PEŁNEGO TALERZA NIGDY NIE WOLNO MI GRAĆ!!!!!!! TO NIE DLA MNIE MUZYKA!!!!!!!!!! Kurde- ileż w tym poezji...

Gość Tomek Kowal*
Film z 1995 roku, przeszedł bez echa, krytycy go nie polubili- za bardzo przypominał ,,Jańcia Wodnika" :D Ale według mnie ,,Grający"..ma w sobie odrobinkę więcej magii, choć oba dzieła stoją n atakim samym, wysokim poziomie. Kolski powinien nakręcić to ze 3 lata później... Tak 2 filmy o pdobnej, wiejsko-magicznej tematyce zaszkodziły sobie..

Gość Tomek Kowal*
No, od tego jest net, by się dzielić :) :) :)

Gość Tomek Kowal*
Kurde- nawet TVP go wyklęła????????? Poza TVP ,,Kulturą" nie widziałem go ani razu w Publicznej (jak jeszcze oglądałem TV) ,,Jańco Wodnik" leciał kilkakrotnie- ,,Grający"..- chyba nie :( :( :( :( :(

Gość Tomek Kowal*
Zabawny? Raczej poetycki i odrealniony To nie komedia.

Gość Tomek Kowal*
eee tam, to raczej ,,film baśniowy" sami nie wiedzą, co nakręcili :D

Gość Tomek Kowal*
Ciekawe, czy można zagrać na gitarze z talerza? Albo z sikania? :)

Gość Tomek Kowal*
No pewnie- dla mnie też :) Trzeba oddać tempo, pęd kropli, wartkość strumienia :)

Gość Tomek Kowal*
Grasz na czymś?

Gość Tomek Kowal*
No pewnie!!! :) :)

Gość Tomek Kowal*
Niech mocz płynie wartko i figlarnie i gra Desperado ku uciesze tłumów ja, niczym Tyler w służbie wielkiej sprawy niosę wolność dla lubelskich busów Nie zmoże mnie pała policji, ni Straży zrywam reklamy, oswobadzam busy szukam biedaków pod reklamy jarzmem i daję im wolność, blask hippicznej duszy

Gość Tomek Kowal*
Coś Ty, mały nic niewiedzący żuczek w wielkiej dżunglii :)

Gość Tomek Kowal*
Praktycznie nie oglądam telewizji :) znudziła mi się) Serio.

Gość Tomek Kowal*
Mosz recht, dziołcha :) Już wolałem ,,Zwariowany Świat Malcolma :) Wszystko tylko nie viva, mtv rmf fm i NIE RADIO MARYJA I TELEWIZJA TRWAM!!