Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka 234

Co sądzicie o takim kolesiu?

Polecane posty

Gość Tomek Kowal*
Ja też nie - piszę o czasach, gdy słuchałem- czyli 2005 rok :D

Gość Tomek Kowal*
Tak, ale kupione od Polaka :) Cyganie mieli Tinę Turner(szał- na płytach CD!!!) , wtedy królowało Disco-Polo, stragany były zawalone kasetami :) Ale niepiszę o Straganie XX-lecia- nie jestem z Wawy, lecz z pipidówy małomiasteczkowej :) Zresztą- straganiarze z kasteami i piratami to powszechne zjawisko

Gość Tomek Kowal*
Nie, dzisiaj jakiś młody burak jechał z opuszczonymi szybami i słyszałem, jak z jego Golfa III radioodtwarzacz wyje ,,Maryjo, Maryjo, tyś.... czymśtam, nie zapamiętałem, czym :) To był mój jedyny kontakt z muzyką radiową od dłuższego czasu. Nie sprawdzam- nie mam potrzeby wdeptywania w goowno, by przekonać się, że niezmiennie śmierdzi.

Gość Tomek Kowal*
* ,,nie piszę" -oczywiście... Brak spacji i wyszedł ort.

Gość Tomek Kowal*
Kasetę mam do dziś Oczywiście skasowałem z niej gnój i CIF-em starłem napis Disco-Polo Gratest hits. Ojciec przywlókł, bo kasety były po 2,50/szt z wyprzedaży. Ale nie słuchał. Nie pamiętam, co na niej jest, ale nic godnego uwagi, jakieś przegrywane Rocki.

Gość Tomek Kowal*
Producentów innych mleczek czyszczących przepraszam za kryptoreklamę Cif-a. :D

Gość Tomek Kowal*
nie polecam niczego z chemii przemysłowej, nie jestem hałsłajf :) z płynów do naczyń wolę miętowe- cioś w stylu nieśmiertelnego Ludwika- kojarzy mi się z Flegaminą- może jestem ekscentryczny, ale smakowała mi i najchętniej piłbym ją ,,świecko", jak kawę, a nie jak lekarstwo. Powinni produkować FlegaminMax Orzeźwienie- napój o smaku Flegaminy, tylko tyle, że tańszy i bez subst. leczących . Oto mój pomysł na naprawę świata- pijcie Flegaminę!!!

Gość Tomek Kowal*
Żegnaj zatem, do jutra. Czarne buziaczki (często tak się żegnam z koleżankami w realu) Niech żyje (ohydna dla innych) Flegamina. Lubiłem jej smak.

Gość Tomek Kowal*
Witam wszystkich :) Allle jutro się napiję ....mleka, kupiłem dziś 3 kartonki, dziś nie mam ochoty. O alkoholu zapomniałem na jakiś czas- brat Tymoteusz nie lubi, jak my, postulanci przemycamy pod albami cokolwiek. Pozostaje mi czekać na chwalebny czas, aż będę pić wino mszalne (po wyświęceniu i złożeniu ślubów wieczystych). Dziś wieczorem, odmawiając brewiarz polecę Wasze Duszyczki Panu Najwyższemu, niech ma was w swej opiece. Przepraszam, ale nie moge więcej z Wami pisać, od jutra zostanie mi przydzielona cela i nie będę mógł posiadać komputera- wiecie, klauzura zakonna. Módlcie się za mnie- obym wytrwał w czystości i niewinności, aż Pan mnie nie powoła do Siebie, gdy będę w wieku pdeszłym. Wybrałem nawet już imię dla siebie- będę Bratem Hiacyntem.

Gość Tomek Kowal*
Jakby to rzec... Żartowałem :D

Gość Tomek Kowal*
jest somebody? Łaj ajm sitting hir alołn??? plis-tel mi koz aj dont noł :( aj łona tok łit ju-gerls

Gość cecil89
ej o co chodzi z tym topikiem i czemu ma az 186 stron? :O

Gość Tomek Kowal*
kurde- byłem, ale nie zajrzałem ;( :(

Gość Tomek Kowal*
No pewnie że żałuję!!!

Gość Tomek Kowal*
niech ten temat rośnie w siłę- cóż znaczy nędznych 186 stroniczek?

Gość Tomek Kowal*
Stu Procentio, Desperadio i wszyscy, którzy ludzie czarnej metalowej woli czyńcie Dobro- to przez wielkie D. Czynienie zła jest najdebilniejszym elementem składowym black metalu. Bądźcie boscy, niech słowa was nie ranią (cytat G. Podolski, jeden z najgorszych poetów, jaki czytałem).

Gość Tomek Kowal*
Święte słowa- beznadzieja, a nie poezja :D Ja pisze pierdoły, ale według mnie ciutkę podchodzące pod definicję ,,wiersz" :D Panu Podolskiemu wyraźnie brak talentu na całej linii-ale-nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni.

Gość Tomek Kowal*
na rosyjdskiej srtronce ,,Fishki" znalazłem fajne gotyckie zdjęcie, ale boję się, że na Waszych kompach nie pójdzie ten lin (nie wiem czemu). Spróbuję, do upartych świat należy : http://ru.fishki.net/picsw/072010/27/pics/fotopodborka_004.jpg widzicie coś, czy ,,Page not found". lub errror?

Gość Tomek Kowal*
ja czytam- ale żeby wiedzieć JAK NIE PISAĆ :) z POETÓW uwielbiam czytać na Nieszufladzie Romana Chowańca ,,Korneliusa" Kocham Jego wiersze- twórczość trafia do mnie, przemawia, cudo!

Gość Tomek Kowal*
jak link do ruskiej stronki? Działa?

Gość Tomek Kowal*
A tak w ogóle to - cześć :) :)

Gość Tomek Kowal*
Wpisz ,,Nieszuflada Roman Chowaniec" Dużo tekstów pisał jako ,,Kornelius" o Kornelii - swojej iluzorycznej kobiecie-alter ego, niby to o problemie rozdwojenia jaźni, lub transseksualizmie. Poza, ale genialnie ubrana słowa. Jestem wielkim Jego fanem, ale Tobie może się nie spodobać.

Gość Tomek Kowal*
Chrzanić Szymborską, Miłosza i całą tę zgraję znaną ze szkółek. Do mnie przemawiają wiersze Chowańca (o ile to jego prawdziwe nazwisko) i chooj. Nikt mni nie powie, że Słowacki, czy Mickiewicz są lepsi (może jszcze kooorwa Pasek czy Jan z Czannolasu- w szkołach nauczyli mnie, że poeci żyli wieki temu i teraz wyginęli- a my czytamy tych mamutów. Serio!!!!!!!!!!!! Jeszcze w 2 klasie LICEUM byłem przekonany, że poeci skończyli się już, a teraz mamy tylko ich dzieła :D :D :D . Mieli swój czas, nie szaleję za poezją lingwistyczną, ale ,,Korneliusa" Chowańca uwielbiam czytać. je/bać szkołę, jedyne , co mnie nauczyła o poezji to to, że powinna być nadęta, patetyczna i do rymu- czyli taka, jaką teraz wszyscy pogardzają. Długie godziny lekcyjne spędziłem na analizowaniu archaicznych utworów- czas w szkołach zatrzymał się na latach 50. XX.w (poezji najnowszej-zdaniem nauczycielek..)

Gość Tomek Kowal*
Dzięki że zernęłaś na teksty Romana :))) Myślę, że chciałbym poznać bliżej pana Chowańca. Z tego co pisze wyziera wysoki poziom intelektualny- to po prostu mądry człowiek, świetny poeta. Co do Podolskiego- szkoda słów... Już 12-latki piszą lepiej...

Gość Tomek Kowal*
Na Nieszufladzie jest sporo gnoju gówniarzy, pierdoł i trochę świetnych wierszy, pomimo, iż jest to portal raczej dla dojrzałych poetów- niektórzy dla jaj celowo zaniżają poziom . Ja tam nie publikuję- wolę czytać innych :D :D :D :D Moje pierdółki można przeczytać jeno na blogu, który masz w linku :D

Gość Tomek Kowal*
Święte słowa- właśnie to chciałem rzec- chcesz kontaktu z poezją? Omijaj szkoły z daleka!!! Niektóre SUKI (jak moja Pani od Polskiego) podcinają skrzydłą przy samej doopie, ucząc jedynie tego, co było zstrawne czytelniczo przed 200 laty... Pani z liceum- za zniechęcenia na kilka lat do słowa pisanego- nie podrawiam. Przez takie suki jak ona umiera poezja w ludziach. Nie pytaj, co zrobiła- bo nic. Po prostu nienawidziła ludzi młodych, stosowała ,,pruski dryl", esesmanka je*/bana.

Gość Tomek Kowal*
No, według mnie Chowaniec ma talent do pisania wierszy. Publikować na Nieszufladzie? Nie.... Nie czuję się poetą, raczej aspirantem, OKOŁOPOETĄ... Może za kilka lat... Chcesz poczytać moje teksty? Wbijaj na blogaska :))) Co 2- 5 dni nowy tekst :)))) http://blogopezjianormalnej.blox.pl/html

Gość Tomek Kowal*
Lepieje tworzę dla żartu i o nich zapominam, jak dla mnie to ,,poezja klozetowa", a nie wiersze. Przecież tego nie wymyśliła (jak mówi) Szymborska- lepiej można znaleźć już w filmie ,,Samowolka"- ,,Lepiej z jeżem mieć stosunek niż z rezerwą porachunek" Lepieje wymyślali napewno absolwenci podstawówek, dla mnie to poezja w stylu ,,tu jest kibel a nie raj, nie wal konia tylko s*raj". Nie obrzydza mnie Szymborska, ale nie kocham jej twórczości.

Gość Tomek Kowal*
Sam czasami żartuję (tekst o kiblu papieskim) moim zdaniem można pisać teksty ,,dla jaj", ale trzeba to wyraźnie zaznaczyć i mieć dystans do krytyki, po prostu ,,pisać swoje".

Gość Tomek Kowal*
Możecie się śmiać, ale dzięki szkole jeszcze mając 17 alt myślałem, że teraz to już mało kto pisze wiersze- poeci żyli lata temu. Miałem kompa bez netu i nie interesowałem się zbytnio tematem, skoro całe dnie panie od Polskiego kładły mi do głowy, jakie piękno tkwi w mickiewiczowskim rymowanym patosie, włażeniu na górę i monologowaniu, wypływaniu na suchego przestwór oceanu, a za najnowszy dobry wiersz uważano Miłosza ,,Który skrzywdziłeś " z 1950 roku (sic!) jak miałem im nie wierzyć? Dopiero internet mi otworzył oczy i znów zacząłem pisać. Nie mam nic do Mickiewicza, ale TERAZ TAK SIĘ JUŻ NIE PISZE, A KTO TWIERDZI INACZEJ JEST W BŁĘDZIE, CHOĆBY NAWET S*RAŁ DOKTORATAMI I FAKULTETAMI.