Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorzkaczkolada

do mam gotujacych obiadki

Polecane posty

Gość gorzkaczkolada

Jak przechowujecie zrobione przez siebie dania mrozicie czy wekujecie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxxxxxyyy
Gotuje gora na dwa dni - troche nie ufam mojemu zamrazalnikowi a wekowanie to dla mnie niestety czarna magia. Porcje na drugi dzien wkladam do wyparzonego sloiczka i do lodowki. Ale z tego co wiem to mrozenie jest zdecydowanie pewniejszym i latwiejszym sposobem jak masz dobry "sprzet".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gorzkaczkolada
sorcia za glupie pytanie :) macie sloiki kupowane jako nowki jezeli mrozicie czy po czyms, właśnie rozgladam sie po sklepach i wszędzie duże pojemności

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gorzkaczkolada
można mrozić w woreczku foliowym?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mrożę. obecnie głównie mięso, bo ziemniaki/ryż/kaszę/ makaron codziennie świeży gotuję i surówkę tez co dziennie inną. a mięsa robię dużo i mam na kilkanaście obiadów (robię kilka rodzajów i codziennie coś innego ma ;)). zupę gotuję na dwa dni i wtedy po prostu wstawiam do lodówki, a następnego dnia odgrzewam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mroziłam w woreczkach sniadaniowych lub kubkach do kawy, a pasteryzowałamw wyparzonych sloiczkach m.in. po zupkach :) te ktore sie nadaly, bo czesc sie eni dokreca jzu za 2 gim razem :/ nie wyobrazam sobei gotowac dla dziecka na dwa dni czy codziennie :/ ja gotowalam ilosc na 3-4 tyg na raz :) mieszlaam rozne roznosci i w ten sposob codziennie dziecko mialo odmrozony inny obiad :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuję codziennie, ewentualnie na dwa dni, wtedy tą druga porcję wkladam do lodówki i podaję na drugi dzień, nigdy nie trzymam dlużej niż 24 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja nie wyobrażam sobie gotować na kilka dni i przechowywyać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotowaam zawsze na 2 dni zwłaszcza jak dziecko dpiero zaczyna przygode z jedzeniem to nie mozna poszalec i urozmaicac za bardzo teraz mała ma rok i zajada to co my :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gorzkaczkolada
Kochane mamy, a wekowane jaki jest czas do spożycia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuje porcje na dwa dni-jedna coreczka zjada,druga na goraco pakuje do sloika(zupe) i ma na nastepny obiad za dwa dni.Na drugi dzien gotuje inna zupke i robie tak samao,ziemniaczki gotuje na jedna porcje,nie przechowuje w lodowce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×