Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobie mysle

GDZIE W DOMU URZĄDZIĆ POKÓJ DLA DZIECKA?

Polecane posty

Gość taksobie mysle

WITAM JESYEM NA ETAPIE WYBORU PROJEKTU DOMU I MAM PYTANIE DO MATEK POSIADAJACYCH JUZ DZIECI(JA PLANUJE DOPIERO ZA PARE LAT) GDZIE LEPIEJ URZADZIC POKOJ DLA DZIECKA? KOLO RODZICOW NA PARTERZE ? LUB NA PODDASZU BY OD MAŁEGO MIALO WŁASNY NIEZALEZNY KAT? NIE UKRYWAM TEZ ZE NIE CHCIALABYM ZEBY DZIECKO SLYSZALO JAK RODZICE BARASZKUJA BO SAMA SLYSZALAM TO W DZIECINSTWIE MAJAC SYPIALNIE RODZICOW ZA SCIANA I NIE UKRYWAM ZE NIE JEST TO MILE

Gość nasz spi w naszym i nie słyszy
jak baraszkujemy ale masz problemy za kilka lat :O teraz ani domu ani dziecka:O ....

to już sobie sama odpowiedziałaś na to pytanie - z dwóch opcji do wyboru:poddasze i pokój obok rodziców wybierz tę pierwszą opcję, proste.

Gość wydaje mi sie,ze.....
na poczatku dzidzius powinien "mieszkac" jak najblizej rodzicow,to jasne.Pozniej jak najbardziej mozna je bedzie "przeprowadzic"na pieterko.

Gość taksobie mysle
MOI RODZICE TEZ PEWNIE MYSLELI ZE JA NIE SLYSZE A JA O DZIWO SIE BUDZILAM O 4 RANO I SLYSZALAM BUDOWA POTRWA PARE LAT WIEC PEWNIE JAK BEDZIEMY SIE WPROWADZAC MOGE JUZ CHODZIC Z BRZUCHEM

Gość taksobie mysle
A CZY KTOS OD MALEGO ZROBIL DZIECKU POKOJ NA PODDASZU ? A SAM MIESZKAL NA PARETRZE? MOZE NIE OD URODZENA ALE KILKU MIESIECY

Gość ja bym polecała
piętro, na początku jak osesek to pewnie będziesz mieć łóżeczko w sypialni ale pozniej spokojnie mogą dzieci spac na górze a rodzice na dole:) nie będą miec tak łatwo żeby Wam się montować do łóżka:)

Gość wydaje mi sie,ze.....
Moim zdaniem dziecko powinno miec latwy dostep do swojego pokoju, pomyslalas jak bedzie chodzilo po schodach??? Ja mam wszystkie sypialnie na gorze (nie mielismy na to wplywu) i byl problem.

znam wielodzietną rodzinę z dużym domem. sypialnia rodziców w końcu korytarza, starsze niemowlę obok, młodsze niemowlę w pokoju na drugim końcu korytarza. bardziej brali pod uwagę aby pokoiki dla niemowlaków były w miarę zaciemnione i w zaciszu, a gdzie się znajdują to sprawa drugorzędna. jest przecież niania elektroniczna. poza tym mniej więcej do 3 miesiąca życia już się orientujesz, czy dziecko będzie się w nocy budzić, czy musisz być blisko czy nie. wydaje mi się, że tak dalekosiężne plany są bez sensu - załóżmy, żę zaplanujesz sobie ten pokoik na poddaszu, a będziesz karmić piersią - zechce ci się ganiać na poddasze i spowrotem? bardzo wątpię. łóżeczko niemowlęcia najlepiej wstawić do sypialni rodziców, a rozkład pomieszczeń w domu raczej dostosować do większego dziecka, z myślą na kilkanaście najbliższych lat. a poza tym skoro dom jest dopiero w planach, to zaplanuj sobie dźwiękoszczelne drzwi i ściany do sypialni i będziesz mogłą się bawić do woli:Di bez stresu;)

znam wielodzietną rodzinę z dużym domem. sypialnia rodziców w końcu korytarza, starsze niemowlę obok, młodsze niemowlę w pokoju na drugim końcu korytarza. bardziej brali pod uwagę aby pokoiki dla niemowlaków były w miarę zaciemnione i w zaciszu, a gdzie się znajdują to sprawa drugorzędna. jest przecież niania elektroniczna. poza tym mniej więcej do 3 miesiąca życia już się orientujesz, czy dziecko będzie się w nocy budzić, czy musisz być blisko czy nie. wydaje mi się, że tak dalekosiężne plany są bez sensu - załóżmy, żę zaplanujesz sobie ten pokoik na poddaszu, a będziesz karmić piersią - zechce ci się ganiać na poddasze i spowrotem? bardzo wątpię. łóżeczko niemowlęcia najlepiej wstawić do sypialni rodziców, a rozkład pomieszczeń w domu raczej dostosować do większego dziecka, z myślą na kilkanaście najbliższych lat. a poza tym skoro dom jest dopiero w planach, to zaplanuj sobie dźwiękoszczelne drzwi i ściany do sypialni i będziesz mogłą się bawić do woli:Di bez stresu;)

Gość asaza
my mamy dziecko i zaluje ze nie moge kupic podlogi (bo juz mam) a widzialem swietna podloge dla dzieci deska Young sliczne wzory , produkt chyba barlinka z tego co pamietam

Gość gość
Bardzo duży wybór dywanów ma sklep na https://7kd.pl/. Ja bym ich podpowiadała. Rózne formaty, różne kolory i aplikacje. Sama kupowałam stąd chociażby dywan do pokoju córeczki i bardzo jej się podoba. Poza tym jest miękki, ciepły, łatwy w czyszczeniu, nawet plamy się wyjątkowo dobrze z niego usuwa.