Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wstrzasnieta

jaka jest roznica miedzy aborcja a in vitro

Polecane posty

Gość jestem wstrzasnieta

sluchajcie,jestem wstrzasnieta,kiedy robia in vitro selekcjonuja komorki jajowe,np 3,5 zapladniaja je.oczywiscie w tzw.probowce,powstaje np 5 zarodkow,umiejscawiaja macicy np tylko 2,a co z reszta?usmiercaja,czyli aborcja,Boze to ohydne!!!wymiotowac mi sie chce

Gość nie lubie juz tego forum
a mozesz miec dzieci?? jak tam to tylko dziekuj Bogu!!!!!!!!!!!!! bo nie wszyscy maja takei szczescie w zyciu kretynko!!!!!!!!!!!

Gość jajnik
kobieta ma rowniez kilka komorek jajowych, nie wszystkie przezyja, tylko jedna sie wydostaje z jajnika. Poza tym jak nazwiesz sytuacje, kiedy sa dwie komowki jajowe w przypadku blizniakow i we wczesnym stadium jeden wchlania drugiego? co mam potem dziecku powiedziec, ze zamordowal brata? glupia. masz dzieci to sie ciesz i nie mac. Spadaj do Rydzyka i daj szanse rodzinom zakosztowac rodzicielstwa.

Gość jestem wstrzasnieta
Ale po trupach do celu to tez nie dobrze,nie uwazasz?Tak nie mozna,to jest ohydne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jestem wstrzasnieta
Wy jestescie obrzydliwe!Mordeczynie!

Gość jestem wstrzasnieta
To jest manipulacja natura!

Gość jestem wstrzasnieta
Zakosztowac rodzicielstwa?Poprzez mordowanie zarodkow?ty wiesz na czym polega in vitro?Nie rozni sie niczym od ABORCJI!Moze tylko bardziej wyrafinowane jest!

Gość jestem wstrzasnieta
I jeszcze dziela sie ta zbrodnia na forum!Chryste!Wybacz im bo nie wiedza co zynia egoistyczne ski!mniej wiece wyglada to tak:sluchaj Hela,jestem w ciazy ale teraz mi to nie pasuje,wiec sie ide wyskrobie,moze w przyszlym roku...ok Zuza,ja jeszcze nie wiem moze nie usune..

jestem wstrzasnieta - ja też Twoim brakiem wiedzy na dany temat. Najpierw doczytaj, a potem pisz bo wypisujesz głupoty. To tak jak ja bym pisała o fizyce kwantowej :)

Gość cc)
ja jestem po in vitro..... Gówno wiesz... wierz mi.... nie zyczę ci horrory, który przeżyłam. Moja córka to cud medycyny, medycyna dala mi nowe życie.... bo życie bez dziecka nie miało żadnego sensu....

Gość jestem wstrzasnieta
no to slucham,na czym polega in vitro,rzeczowo prosze

Gość jestem wstrzasnieta
do cc)A OKAZJI ZNISZCZONO ZARODKOW?UCZCIWIE PROSZE

Gość jestem wstrzasnieta
ILE MILO BRZMIEC PYTANIE?

Szukanie i czytanie nie boli. Strasznie nie lubie ludzi którzy mało wiedzą a się mądrzą. W dodatku sa leniwi, wujek google pomoże albo idz do biblioteki.

Gość jajnik
wstrzasnieta, proponuje nie czytac, albo jak juz interesujesz sie jakims tematoem to go czytaj i analizuj dokladnie. Bioetyka, bo o tym tu mowa uznaje, ze zarodki nie maja tzw. praw fundamentalnych. Zarodek jest zarodkiem. I nie wyjezdzaj mi tu z jakimis takimi tekstami o aborcji. Jestem po poronieniu i staram sie znow o dziecko, jesli przez jakis czas mi sie nie uda naturalnie to ci gwarantuje, ze sie zdecyduje na invitro. Mieszkam za granica i tu jest darmowe w ramach ubezpieczenia podstawowego.

Gość idz daj
dupy rydzykowi pierdolnieta dziwko albo idz sie pomodl za biedne duszyczki co nie wiedza co czynia a przy okazji obciagnij z polykiem ksiedzu szmato

Gość jestem wstrzasnieta
ZARODEK NIE MA PRAW FUNDAMENTALNYCH?A KIEDY ICH NABYWA?CZY TY SIEBIE KOBIETO SLYSZYSZ?JESTESCIE POTWORNE.BRZYDZE SIE WAMI EGOISTKAMI,TYMI CO TERAZ TAK PLACZA ZA DZIECMI,A NA IINYCH FORACH POTEPIAJA TE CA USUWAJA CIAZE.HIPOKRYTKI,MORDERCZYNIE W OWCZEJ SKORZE

Gość jestem wstrzasnieta
TYLE DZIECI CZEKA NA WAS W DOMACH DZIECKA,ALE NIE WY EGOISTYCZNE,ZMANIPULOWANE ZWIERZAKI MUSZA ZASPOKOIC SIE W IINY SPOSOB.

Gość jestem wstrzasnieta
I DO TEGO JESZCZE NIEDOUCZONE....SMUTNE TO OJ SMUTNE

Gość idz daj
pierdol sie glupia szmato..szkoda ze ty nie bylas takim zarodkiem,zdeptalbym z ochota

Gość jajnik
prawa fundamentale to takie, ktorych mu nikt nie moze odebrac, a skoro to czlowiek decyduje to chyba ich nie ma prawda? opiera sie to o relacje wladzy. Kto jest silniejszy. Kobieta w swoim zyciu produkuje bardzo duzo komorek, ale przeciez nie wszystki staja sie dziecmi. I co to nazwiesz samobojstwem zarodka? daj spokoj o takich sprawach na kafe. Nie masz o niczym pojecia. Bezplodnosc sie leczy, jesli chcesz wszystko pozostawic naturze, to przestan sie leczyc jak zachorujesz na raka... w koncu tak chciala natura i ty sie jej nie mozesz przeciwstawic.

Gość jestem wstrzasnieta
JA WIEM ZE NAZYWANIE RZECZY PO IMIENIU CZASAMI BOLI,ALE TRUDNO,KTOS WAM MUSIAL TO POWIEDZIEC.DO WIDZENIA

jak nie chcesz to się nie poddawaj in-vitro ale daj spokój innym, co Ci do tego....

Gość nie lubie juz tego forum
mi mała a dlaczego?? ja znam kilka malzenstw co sie rozpadlo dlatego ze po kilka lat sie starali o dziecko i skutek byl taki ze dziecka nie bylo i malzenstwa....

Gość no cóż z biologicznego punktu
widzenia człowiek to zwierzę!!! ssak!!! Ma co prawda rozum i może dokonywać wyborów ale instynkt to potężna siła. I posiadanie go jest rzeczą jak najbardziej normalną. Naturalną. A co do zamierania zarodków - 50% ciąż kończy się zanim wiemy że jesteśmy w ciąży. Zarodki mają wady genetyczne i zamierają naturalnie. Czyli natura też nie wykorzystuje każdego zapłodnienionego jaja i każdego zarodka.

Gość ej ale jakie metkówy
mi mała, a myślałam, że jesteś mądrzejsza i masz trochę siana w głowie oraz tolerancji. nieco się pomyliłam, już mam do Ciebie uraz...Ty masz dziecko lub nie chcesz mieć to dla Ciebie in vitro jest okropne i nieetyczne? Ciekawe co byś zrobiła jakbyś nie mogła tych dzieci mieć, myślałabyś inaczej i to Ciebie by krytykowano! nie mam nic przeciwko in vitro, a te wszystkie świętojebliwe moherowe rydzykowe małpy niech szlag trafi, bo udzielają się tam gdzie nie trzeba, the end

Gość mamuśka in vitro
miałam coś tutaj napisać i spróbować wyjaśnic na czym polega naprawdę in vitro, ale widzę, że te co g_ówno wiedzą, to mają najwięcej do powiedzenia. Nie będę dyskutować z niedouczonymi babami, które internet wykorzystują jak widać jedynie do tego, aby się wyżyć na jakimś forum i poubliżać tym, którym zazdroszczą szczęścia! Proponuję poczytać i zapoznać się z tematem, albo założyć nowy topik pod tytułem "Jak zrobić z siebie popisową idiotkę"

Gość przypomnij sobie te
slowa jak dopadnie Cie jakas choroba..np rak-wtedy to zapewne nie bedzie wola boska tylko zaczniesz sie leczyc..pierdolone swietojebliwe szmaty

Gość przypomnij sobie te
a antykoncepcja hormonalna nie ma nic do tego,ale skad taki pierdolony nieuk ma o tym wiedziec