Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Jakiej muzyki sluchaja kafeterianki?

Polecane posty

Coma ma grafomańskie teksty aż żal :) niektóre piosenki wpadają w ucho, przyznam, że mam jedną ich płytę (tę ze "Spadam"), ale "Zaprzepaszczone siły czegoś tam" odstraszają już samym przerysowanym tytułem

Gość Tristana_
Zlocik czemu nie, jestem za :) Nieznana : zgadzam się, teksty Comy są przykładem tego, w jaki sposób można zniechęcić już samymi słowami. Poza tym Rogucki wydaje mi się niezdrowo nawiedzony, byłam świadkiem tej jego mrocznej, koncertowej metamorfozy - co za pozy, gesty...

osobiscie bardzo lubie takich nawiedzencow, co nie przeklada sie na milosc do ich muzyki...

Gość Tristana_
Dla mnie pan Piotr Rogucki jest zbyt pretensjonalny. Bardziej wolę takich wariatów jak Jim Morrison lub Robert Smith z The Cure.

Dzień dobry wesołej gromadce :D Mój eks słuchał electro goth czy jakoś tak.... Średnio mi się podobało ;)

hello Ona mój były pasjami słuchał Anathemy i pod jego wpływem - przez jakiś czas - byłam zafascynowana tą muzyką ;) a teraz wcale nie sięgam po te płyty, za wyjątkiem jednej piosenki (skleroza - nie pamiętam tytułu ale było tam w tekście coś takiego "no matter what I do, can't change what happened") śliczna

Gość Tristana_
Piosenka ta nazywa się " A Natural Disaster" i jest rzeczywiście cudowna. Zresztą, na niej się nie kończy, muzyka Anathemy w ogólegwarantuje nieziemski nastrój. Nabardziej lubię płytę 'Alternative 4', w szczególności zaś kawałek "Lost Control".

Black 👄 Właśnie mi się przypomniało że zapomniałam wspomnieć o jednym z najważniejszych mężczyzn mojego życia - a mianowicie Pan Zakk Wylde i Black Label Society :D Depeche - to z szansą było do mnie? Jak tak to 1,5 roku szansę dawałam ;) Raz mnie nawet na jakieś goth party wyciągnął, i ni chu chu ;)

o właśnie, dzięki za przypomnienie ;) Alternative 4 był chyba najlepszy, nie lubię w Anathemie: głosu i sposobu śpiewania wokalisty; poza tym w utworach jest mało tekstu i śpiewania :)

Ale przyznam bez bicia że jestem też w posiadaniu bardziej komercyjnej muzy :D Takiej co w Esce i Maxx leci :P W Krakowie jest fajny klub (notabene większość ludzi tam chodzi z odmienną orientacją), gdzie DJ puszczają właśnie takie radiowe kawałki, i mnie się tam podoba ;) Imprezę zaczynamy tam, a kończymy w klubie gdzie leci muzyka z lat 60, 70, etniczna, cygańska, taki totalny misz masz, ludzie na stołach, barze i parapecie tańczą ;)

Gość Tristana_
To ja dokładnie na odwrót. Czym bardziej progresywnie, tym Anathema lepiej wypada. W ogóle lubię takie melancholijne dźwięki, oprócz Anathemy uwielbiam też Katatonię, Antimater, Riverside, a ostatnio Gazpacho.

Gość Tristana_
Ona : bo w Krakowie to aż roi się od różnorodnych pubów, no i taki misz masz aż mile widziany. Ja natomiast jestem z Katowic, tutaj tylko w Kultowej można się wytańcować do woli :D

Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Bob Dylan, The Doors, The Rolling Stones, Metallica, CCR, Wishbone Ash, The Beatles, Deep Purple, Black Label Society, John Lennon, Neil Young. Elvis, Rainbow, Jimi Hendrix, ZZ Top, Sex Pistols, Black Sabbath, Dio, Aerosmith, Lynyrd Skynyrd, King Crimson, Dire Straits, David Gilmour, Roger Waters, Syd Barrett, George Thorogood, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Airbourne, The Who, The Clash, Zakk Wylde, Boston, Nazareth, The Black Crowes, Steppenwolf, Guns N' Roses, Motrhead, Frank Zappa, Ramones, Judas Priest, Ozzy Osbourne, Eric Clapton, Uriah Heep, Iron Maiden, Them Crooked Vultures, Budgie, Alabama, Cream, Jethro Tull, Blue yster Cult,Red Hot Chili Peppers, Simon & Garfunkel, Scott McKenzie, Whitesnake, Alice Cooper, Chuck Berry, The Outlaws, Wolfmother, Pride & Glory, Tenacious D, The Cure, Bon Jovi, Soulfly, Link Wray, Grateful Dead, Rage Against the Machine, Free, Bob Marley, Camel, Bruce Springsteen, Rush i wiele innych. Muzyka odgrywa ważną rolę w moim życiu, kluczową :) Jestem psychofanką części zespołów, które wymieniłam i to nie na żarty :D

Swego czasu to jeszcze byłam w Ville Valo zakochana i był dla mnie ideałem męskiej urody i głosu :D Trist - no niby tak, ale z inną muzyką niż disco czy techno to jest dużo mniejszy wybór - Jazz Rock (od 3 lat nie zmieniają repertuaru), Carpe (wchodzi w disco powoli), Singer (właśnie ten misz masz) ;) A tak to biednie, biednie ;) Ja większości klubów z muzyką taneczną czy tam klubową nie lubię ze względu na facetów, bo takie lovelasy w większości... Kiedyś z kumpelą żeby się pozbyć stada buraków recytowałyśmy sobie nawzajem inwokację z Pana Tadeusza do ucha, żywo gestykulując, żeby wyglądać na pogrążone w rozmowie :D A teraz jak chodzę to raczej z moim, no i właśnie jak pisałam w poprzednim poście imprezujemy ;) Z koleżankami rzadko, bardzo rzadko ;)

Znam, ale wolę BLS ;) Zdecydowanie :D

Gość Precision
a ja mam słabość do KULTu;)

Larsa widziałam :D Jack jest niesamowity :D I w filmach i w śpiewaniu :D

guns'n'roses, bls, black sabbath, pantera, ozzy, pj harvey, patti smith, metallica, ac/dc, anthrax, juliette lewis, iron maiden, michael jackson, ministry, misfits, motorhead, pink floyd, rob zombie, i wiele wiele innych, lubie soundtracki z dobrych filmów, a ostatnio jestem pod wpływem jacka white http://www.youtube.com/watch?v=6j7huh5Egew znacie? a jaki ma wpływ? ogromnyy nie da się tego opisac w jednym poście

a propo jacka B. owszem jest genialny i całe tenacious D:) a widzieliście film Walk Hard: The Dewey Cox Story :) też doooobry i jack tam gra cały wątek o beatlesach jest genialny

Oooo, muszę sobie oglądnąć! White Stripes uwielbiam szczególni tę piosenkę - http://www.youtube.com/watch?v=HQWkJyjwvnU ;) Zazwyczaj leci jak po prostu leżę na łóżku i rozmawiam z sufitem :D Rev - widać wiele osób ma podobne gusta :P

skoro mamy podobne gusta, to dlaczego w radio leci taki shit? Black Eyed Piece (alergia nr 1) Rihanna (alergia nr 2) Beyonce (alergia nr 3) Sugarbabes (alergia nr 4) i tym podobne Gagi? :o