Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz koniec....

Jestem wrakiem człowieka

Polecane posty

Gość to juz koniec....
Mieszkam w okolicach Rzeszowa. mama nie może mi pomóc chodzi do pracy ojciec pije wchodzi pjany do pokoju czasem mowi ze sie cieszy ze jest dziadkiem a raz wyzywa wyrzuca rzeczy moje i dziecka tylko mama go powstrzymuje.

Gość najlepiej idz sie powies

Dom Samotnej Matki i Interwencji Kryzysowej ul. Dojazd Staroniwa 7, 35-010 Rzeszów tel. 17 852 07 40 zadzwon tu moze znajdziesz wsparcie i duza pomoc.Niestety sa sytuacje ze rodzina nie pomoze ale obcy i warto zebys sie zastanowiła nad tym domem

Nie usuneła bo jest normalna kobieta a najlepiej uciec od odpowiedzialnosci i usunac. Jak umiał facet zrobic dziecko to i niech płaci teraz bo umył rece od opieki i uciekł. slyszałam ze mozna facetowi zabrac 60 % wynagrodzenia wiec nie miej litosci dla niego i walcz o swoje.

Gość to juz koniec....
Dziekuje Beata tylko czy pobyt w takim domu jest płatny?

Gość nanananna
jest bez płatny zadzwon tam i się wszystkiego dowiec

Gość wiem uwierz
popieram beate. lepiej przeniesc sie do takiego domu niz zyc jak teraz zyjesz bo to gehenna. dasz rade. pomodl sie. trzymamy kciuki

pobyt jest nie odpłatny a zobaczysz pomoga Wam tam duzo jak znajdziesz prace to opieke bedzie córcia miała i powoli staniesz na nogi a wtedy to TY pokazesz tym ludziom co Cie wyzywali gdzie ich miejsce.

Gość cozafiutyyyy
autorko nie jesteś wrakiem, wpadłas tylko w kłopoty bo wszyscy Cię olali i traktują Cię jak dziwkę:O Nie zniszczylaś jeszcze życia swojemu dziecku, masz dużą szansę dać mu wszystko co najlepsze, to ojciec dziecka zniszczył jego życie bo was olał maminsynek:O Po pierwsze co możesz zrobić jak znajdziesz się w domu samotnej matki to pozwać tatusia o alimentyy!!!!

Pan Bóg stworzył człowieka wolnym i dlatego ciągle staje on przed koniecznością wyboru. Gdy nagle zajdziesz w ciążę lęk przed nieznaną sytuacją może pchnąć Cię ku decyzjom, których skutków nie będzie można naprawić. Boimy się tego czego nie znamy. Spróbuj przy naszej pomocy lepiej poznać swoją sytuację, aby podjąć dojrzałą decyzję, która nikogo nie skrzywdzi. Gdy masz wrażenie, że pogubiłaś się całkiem w tym świecie, nie wiesz co masz robić i jak sobie poradzić nie zapominaj, że jest wielu ludzi, którzy chcą Ci pomóc, którzy myślą o Tobie i Twoim dziecku. Jeżeli jesteś opuszczona przez najbliższych, przez ojca dziecka, najbliższą rodzinę, albo po prostu jesteś w trudnej sytuacji materialnej i nie masz gdzie mieszkać i wychowywać swojego dziecka, to czekają na Ciebie Domy Samotnej Matki. Znajdują tam opiekę kobiety będące po raz pierwszy w ciąży, jak i te, które mają już dzieci. W domu tym otrzymasz nocleg, wyżywienie, opiekę nad Tobą i Twoim dzidziusiem. Gdy dziecko podrośnie otrzymasz wsparcie w poszukiwaniu pracy lub podjęciu nauki. Zawsze po nocy przychodzi dzień. skopiowałam to ze stronki domu samotnej matki :-D wiec głowa do góry i biez życie za nogi i powoli do przodu :-D

Gość cozafiutyyyy
jesteś ode mnie młodsza o 10 lat! jeszcze zdobędziesz wykształcenie, dużo ludzi nawet po 40stce ma niezdane matury i wciąż powtarzają szkoły średnie... poprostu mieszkasz w zasikanej pipidówie gdzie mentalność tamtejszych tubylców zatrzymała się w epoce średniowiecza

to nie jest żaden koniec!!!! to początek dopiero! a początki są tak zajebiście trudne. rozumiem Cię mam obecnie 20 lat i 7miesięczną córkę tylko dziwie sie ludziom którzy Cie otaczają. ale w podkarpackim dużo takich pojebów- co 18latke z dzieckiem wyzywają od dziwek, zapieprzają do kościoła każdego dnia, a sami to ścierwa a nie ludzie mnie sporo osób pomogło- klasa zrobiła mini-wyprawkę, bliscy zareagowali ok. ale na ulicy w 7-8-9 m-cu też rożnie bywało. w autobusie zawsze stałam- bo co z tego że brzuch wielki- młoda cizia dała dupy - niech stoi, babcie (własnie te kościółkowe) stawały na środku chodnika i na cały ryj- SZERZY SIE TA PATOLOGIA KUREWSKA! (a szłam ładnie ubrana, z mężem za rękę, obrączka świeciła sie jak psu jajca, a my szliśmy na spacer w niedzielę) ale jedna znajoma dała mi cynk jak odpowiadac- jak teraz ktoś "uprzejmy" pyta czy to córka czy siostra odpowiadam "a to sztuczne zęby, czy prawdziwe? od razu zamykają pysk, i jeszcze najlepsze że wyglądam na 22-24 lata a i tak dużo przykrych rzeczy słyszę. moja matka niby szczęśliwa że jest babcią, ale co do niej jadę (mieszka w małopolsce a ja na śląsku z mężem) najebana- bo to alkoholiczka. mature pisałam w 6 m-cu- zdałam na 3 miejscu w szkole prawie wszystko. byłam szkolnym geniuszem. chciałam iść na studia dzienne do W-wy albo Wrocka. teraz siedze i moją inteligencje przelewam na mopa, pieluchy i gotowanie, bo na studia idę dopiero za rok w 2011. wczoraj miałam taki dół że płakałam cały dzień- córce wychodzą zęby, non stop płacze, ja jestem sama bo mąż w tyg. praca a w weekendy studia. kocham go, jest cudowny, ale mało go. bardzo. dziewczyno- wiem że ja w porównaniu z Toba mam raj, ale wiedz, że zachodząc w ciąże w tym wieku mamy troche inaczej niż wszyscy- bo początek jest koszmarem, jedną wielką depresją i płaczem. Ale za X lat (5? 8?) będziemy miały odchowane dziecko, a dalej będziemy bardzo młode z mozliwościa rozwoju osobistego. a te które "czekały" dopiero będą siedzieć w pieluszkach spróbuj odnaleźć dobre strony ja gdy mam dół wyobrażam sobie jak za 10 lat mam dobrą pracę, mąż zarabia dużo a ja z 10letnią córunią za rękę chodzę po galerii i kupujemy razem ciuszki, idziemy na ciastko :) i to jest bardzo mozliwe, nawet pewne, tylko musze być silna przez te 10 lat, wytrwać i dać najlepsze wychowanie i miłość mojemu dziecku. a Ty? za 10 lat będziesz miała 11 letnią, śliczną córunię, na karku 29lat, będziesz młodą, atrakcyjną kobietą z odchowanym potomstwem, na pewno przez te 10 lat zrobisz studia, znajdziesz pracę- fajni faceci az będą piszczeć by z Toba być- a wtedy Ty wybierzesz takiego, który Was obie pokocha, da bezpieczeństwo, siłę, opiekę, miłość... gdybyś miała 40 lat taka opcja raczej nie wchodziłaby w grę PRZETRWAJ KILKA LAT, DAJ Z SIEBIE WSZYSTKO, DAJ DZIECKU CO MOŻESZ NAJLEPSZEGO, WALCZ O SIEBIE I SZANUJ SIEBIE A ZA 10 LAT BĘDZIESZ SZCZĘŚLIWĄ, PIĘKNĄ, ZADBANĄ KOBIETĄ Z CUDOWNYM, ODCHOWANYM DZIECIAKIEM. jestem z Tobą mój mail jak chcesz pogadać tuska1313@vp.pl

$sz$ masz tacje za pare lat sie wszystko poukłada Ja nie musiałam czekać 10 lat a 5 i jestem szcząsliwą kobietą i mamuską wiadomo że sa i gorsze dni ale tych lepszych jest znacznie wiecej :-D

Autorko przykro mi że tak Cię traktują,ja w tym samym wieku zaszłam w ciążę,ale nikt tak mnie nie traktował.Co niektóre koleżanki wielce mądre zaszły kilka mcy później.Na porodówce chamski był tylko lekarz przeprowadzający cięcie i jedna pielęgniarka ale dało się wytrzymać.Udało mi się szkołę skończyć i mam śliczną 2letnią córkę.

Autorko.! Serdecznie Ci współczuję ... Nie mogę sobie w głowie pomieścić tego, że ludzie mogą być tacy podli. Ja zrobiłam w swoim życiu coś znacznie gorszego niż Ty i też mieszkam w małej miejscowości. Jednak u mnie traktują mnie zupełnie normalnie. Nie ma wyzwisk itp. Mam 16 lat wyobraź sobie. Wczoraj minął miesiąc jak urodził się mój synek . Jak widać musiałam błyskawicznie wydorośleć. WIEM DOSKONALE ŻE ZNISZCZYŁAM SOBIE ŻYCIE. Mój chłopak też. Jest 4 lata młodszy od Twojego byłego partnera, ale nie uciekł. Został i bardzo pomaga. Powiem Ci, że od rodziców dostałam największe wsparcie. A zwłaszcza od mamy. Tata mój też pije. Często mu się to zdarza. Ale nigdy nie powiedział na mnie złego słowa. Wręcz przeciwnie. Pozwalają mi się spotykać z ojcem mojego synka. I cieszą się bo bardzo pokochali swojego wnuczka. Życzę Ci abyś była w końcu szczęśliwa i aby skończyło się to piekło, które Cię spotkało. A dziecku życia nie zniszczyłaś. Pozwoliłaś mu się narodzić i masz teraz zdrowego maluszka. Na pewno kochasz to dziecko i nie pozwolisz zrobić mu krzywdy. A to najpiękniejsze co mogłaś mu dać. Ludzie powinni "pomóc" a nie wbijać człowieka w ziemie jak gwoździa w deskę . Wiem doskonale, że najbardziej w tej sytuacji ucierpiałaś Ty. Pozdrawiam Cię i trzymam kciuki. :*

Gość no na tam w podkarpackim
rzeszowskim- dużo światojebliwych zwolenników radia co ma Ryja - co niby uosobienie cnut wszelakich dobroci i patriotyzmu a jak sie okazuje z zniszczą człowieka baz mrugnięcia okiem - nawet nie sadziłam że AŻ do tego stopnia! ja jestem z dolnośląskiego mama koleżankę co została mama w liceum - a to było 15 lat temu i nikt jej TAK nie traktował jak ty tutaj - pamiętam że był pomysł zeby ja przenieść do wieczorówki - bo szkoła niby prestiżowa i dyrektor stwierdził że źle uczennica w ciąży będzie w niej wyglądała - to wszyscy protestowaliśmy żeby ja zostawili i dyrektor nie miał szans! ja sama tez mamą zostałam dość młodo bo miała 21 lat i nigdy nie spotkałam się ze złym traktowaniem -wręcz odwrotnie lekarze bardzo o mnie dbali - słyszałam - przecież ty musisz ładnie wyglądać bo jesteś młoda!- zrobili mi szef kosmetyczny po cesarce nawet bez pytania! autorko - to nie jest normalne co ciebie spotyka NIE GÓDŹ SIĘ NA TO! przede wszystkim wróć do szkoły - choćby wieczorowej i walcz o alimenty koniecznie - CAŁĘ ŻYCIE PRZED TOBĄ a stare prukwy co ci dokuczają olej ciepłym moczem niech się utopia we własnym jadzie! im o to chodzi zebyś sie przejmowała jak przyjmiesz ich "komplementy" z podniesiona głowa i usmiechem na twarzy to się zagotują - zobaczysz :D

Do to juz koniec... Napewno nie jest tobie łatwo,spotyka ciebie wiele obelg. Bardzo ci współczuję tej sytułacji. ale nie pisz że nie chcesz zyć,domyslam sie że jestes w silnej depresjii. To zrozumiałe,nikt nie chce byc ponizany. Ale kochana w moich oczach nie masz 16 lat i to nic złego że masz dziecko:). Masz kogos kto cie kocha bezgranicznie za to ze jestes,to właśnie jest twoje dziecko. Musisz sie w sobie zawziąść i pokazac im wszystkim że ty własnie sobie poradzisz. Bo najłatwiej jest chowac głowe w piasek i płakać,a trudniej jest iśc z podniesiona głową. A ty nie pierwsza nie ostatnia która jest w takiej sytułacji:) Pokaz im wszystkim że stac cie na wychowanie dziecka,i na to by dac mu dobry przykład. A tatusia olej kaz mu placic alimenty,idz do pomocy społeczej po jakies pieniadze. Jest wiele instytucji które tobie pomogą,ale nie stój w miejscu bo czas ucieka. Zobaczysz skończysz szkołę znajdziesz pracę ,ułożysz sobie jeszcze zycie. Nie warto mysleć w ten sposób,bo niczego nie wskurasz. Wierze że tobie sie uda. A i złóz wniosek o mieszkanie bo troche sie czeka. A myśle że jak znajdziesz jakies zajecie to kawalerke utrzymasz. 3mam kciuki.

Moja znajoma miała 15 lat jak urodziła,teraz ma piekna 11 letnia córę:). I sobie radzi doskonale. Skoro nie masz wsparcia w rodzinie mysle że beatka ma racje co do pomocy,zadzwoń i dowiedz sie czegos więcej.

Krzyczcie dalej "Stop aborcji!", "Wszystko będzie dobrze, wszyscy ci pomogą.", "Dziecko ci to wynagrodzi." itp. itd.. :o Widzicie co z tego wychodzi, ale dalej pie*dolicie głupoty :o Urodzenia dziecka i decydowanie się na problemy to jest odpowiedzialność? To jest głupota, komplikowanie i tak trudnego życia. Ciekawe co teraz autorka ma zrobić? Podzielcie się swoimi mądrościami, bo nie mam z czego się śmiać :o

Gość do beata2611
jak wspominasz o Bogu, to napisz jeszcze, że pieprzenie sie przed ślubem to też grzech. A co do tej młodej mamuśki, to po cholerę dawała dupy bez zabezpieczania się. Nie umiała to niech nie daje. Najlepiej rozwalić piżdzisko a później płakać.Faceci tak było, jest i będzie, że uwielbiają seks, to mają wpisane w naturę, a to nie jest od dzisiaj. Nie rozumiem jak można być taka idiotką i kochać sie bez zabezpieczania. Jęczycie jacy to faceci są źli, a dajecie. Gdzie żeście wyczytały, że jak nie dacie to umrzecie. I to jeszcze w tym wieku,. A może tak rodzice winni wam już dawać facetów do łóżeczka.

Gość do "do beata2611 "
Faceci tak było, jest i będzie, że uwielbiają seks, to mają wpisane w naturę, a to nie jest od dzisiaj-dla mnie to chore myslenie ,niestety jak sie decyduje na wspołzycie to trzeba sie liczyc z konsekwencjamii je ponosic (obie strony) Nie wiem ile masz lat ,ale jesli jestes dorosła osobą i wierzysz w takie drdymały to współczuje(a ty sie zastanawiasz jak autorka mogła byc taka idiotka ze sie kochała bez zabezpieczenia.....)moje kondolencje!!!!!!!!!!! Do autorki -idz do domu samotnej matki -bedzie dobrze masz dla kogo zyc.

Do "do Beata2611" Jak byś umiał "a" czytać to ponizej tekstu jest napisane ze skopiowałam ten tekst dla autorki a tekst jest zamieszczony na stronie domu samotnej matki w rzeszowie i chciałam jej w ten sposób pokazać na co bedzie mogła w takim domu liczyc na jaka pomoc. A jesli chodzi o sex to z kad mozesz wiedzieć ile autorka była z ojcem dziecka moze juz długo byli razem i ufala jemu i nigdy by nie pomyślała ze jak zajdzie w ciaże to ja zostawi. Więc nie obrazaj dziewczyny bo ona nie po to tu napisała wystarczy jej już obelg w miejjscowości gdzie mieszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie ma glupichhhhh
do odmów samotnej matki winny być przyjmowane kobiety naprawdę, które po latach małżeństwa zostały żle potraktowane przez swoich meżów, a nie, że gówniary dają aby dać bez zabezpieczania się a później myślą, ze podatnicy będą je utrzymywać. Do pracy jak się zrobiło dziecko a nie liczycie na darmochę. Jak się zrobi i dziecko/ci to się zapierdala na nie.

Gość bukaa
najbardziej wkurzające jest to, że na dziewczynę wylewają kubeł pomyj, a ojciec dziecka pewnie chodzi wesoły po wsi i nikt mu złego słowa nie powie. No, ale to mentalność z Ciemnogrodu, że facet ma prawo uprawiać seks, bo jest facetem, a wpadka jest wyłącznie problemem kobiety. :o

Gość ciemnogród nie daje
kto ciemnogrodem to widać. To nie mieszkańcy się pieprzą bez zabezpieczania, widać, że są douczeni na temat zabezpieczania się, to ta dziewczyna ciemnogród, bo daje dupy nie umiejąc się zabezpieczać. Także jak ciemnogród nie umie sie zabezpieczać to niech się najpierw douczy a później rozkłada nogi a nie odwrotnie.Wy to tak jak w tym kawale "Pan zawinił a chłopa powiesili".

Gość lilann86
Wiesz ,zastanawia mnie tylko fakt dlaczego jak twierdzisz otoczenie tobie dokucza cóż jest tego powodem . Wiele mlodych dziewczyn ma dzieci gdzie chlopacy je zostawiają ale tak nie krzyczą za nimi dlaczego za toba krzyczą.Nie wierzę żeby w urzędzie tobie dokuczali może gdybyś miała 13 lat ale nie 18 w twoim wieku to normalne rodzic dzieci.Spójrz prawdzie w oczy o co tobie chodzi weż sie w garść i nie dramatyzuj zdecydowałas sie na dziecko i się nim ciesz ,rób wsdzystko aby wam bylo dobrze nie patrz na nikogo .To jest twoje dziecko.A głupiego ojca i jego matkę olać. powodzenia pozdrawiam

Gość dasz rade
mlodsze od ciebie maja dzieci ,nie zalamuj sie kiedys spotka cie nagroda ze nie usunelas...

Gość hertola
nie produkujcie sie, autorka i tak juz tu nie pisze ;-) bo to prowo bylo :D