Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara myszkaaaaaaa

mam wlosy ciemny blond-CZY ROBIC PASEMKA? WARTO?

Polecane posty

Gość szara myszkaaaaaaa

warto niszczyc wlosy pasemkami? wiele osob mi odradza, twierdzi, ze zniszcze sobie wlosy, ze mam ladne, naturalne, blyszczace. moze i tak jest, ale sama sobie nie podobam sie w tym kolorze, mam wlosy ciemny blond, taki szary myszowaty, w sloncu powiedzialabym ze rude, nie podobaja mi sie, wydaje mi sie, ze nie pasuja do mnie, kiedys mialam delikatne pasemka, bylo mi bardzo ladnie, ale byly naprawde super delikatne. wiecej nie robilam bo fryzjerka, ktore mi je zrobila, przestala sie zajmowac fryzjerstwem i juz jakos nie moglam sie przemoc zeby isc do innego bo sie po prostu boje, ze efekt bedzie nieciekawy. moja siostra zrobila sobie pasemka bo jej sie u mnie podobaly i niestety, ale juz u innej fryzjerki i efekt byl oplakany, mimo, ze prosila o delikatne pasemka zostala przerobiona na tygrysa!!! czy warto ryzykowac?

Gość szara myszkaaaaaaa
kto mi doradzi?? dziekuje!!!

Gość jakajakajaaaa
mam ten sam dylemat - tez mam włosy ciemny blond taki mysi i nie wiem czy zrobic blond pasemka czy zafarbowac sie na czekolade:)

Gość szara myszkaaaaaaa
a jakie masz oczy i cere? ja zaszalalam i ponad rok temu zrobilam sie na pocahontas, ciemna czekolada, farba miala byc zmywalna, jakas naturalna loreala, tragedia!!! nie moglam sie pozbyc tego cholerstwa prawie rok!!! nie wspominajac o fakcie, ze w tym ciemnym kolorze wygladalam strasznie staro i niestety, ale kazdy mi mowil, ze wygladam gorzej, bo jsny kolor mnie rozswietla.

Gość dobra po kawalku to bedzie tak
moim zdaniem lepiej wyglada jednokolorowy blond niz pasemka w najpopularniejszym w kraju kolorze myszoszarym z przeblyskami :P

ja mam mniej wiecej takie http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/highlights-and-lightening/couleur-experte/80-light-blonde.aspx a mialam mocno myszowate, normalnie nie wiadomo co. zmienianie z myszy na szara platyne nie jest najlepszym wyjsciem. ja robilam tez czekolade i byla ladna tylko mnie postarzala :( najlepiej wygladam w odcieniach takich jak wkleilam

Ja tez mam ciemny blond wlosy i zrobilam sobie kiedys pasemka (jakies 3 lata temu). Zalowalam strasznie. Po pierwsze wlosy mialam straszliwie zniszczone, wypadaly mi garsciami (co ciekawe wypadaly glownie te rozjasnione, te ciemne juz nie), a po umyciu zawsze mialam na glowie kolton, ktory rozczesywalam ze lzami w oczach z bolu. Po jakims miesiacu pasemka zrobily sie zielonkawe (mam twarda wode, i kiedy myje sie taka woda wlosy z pasemkami to zachodzi jakas reakcja chemiczna, ktora farbuje lekko wlosy na zielono). Pozbylam sie zielonego odcienia dopiero po ponad miesiacu mycia wlosow przegotowana woda. O odrostach wole nawet nie wspominac - rozjasniacz dziala w ten sposob, ze wlosy odrastaja ciemniejsze od naturalnego koloru. Wczesniej mialam sredni blond, a po pasemkach mam ciemny. ODRADZAM PASEMKA.

Gość szara myszkaaaaaaa
kurcze, w tych pasemkach ktore mialam wygladalam naprawde ladnie tylko teraz sie boje! nie rozumiem dlaczego fryzjerzy niektorzy nie potrafia zrobic delikatnych pasemek takich jak musniecie slonca, tylko robia od razu tygrysa, feee!!! az tak zle sa takie deliktane pasemka? czy nie sa juz modne? preferowalabym naturalne wlosy ale moje mi po prostu jakos nie pasuja:(

ja maluje wlosy srednio 4-5 razy w roku, po kazdym myciu nakladam dobra odzywke, raz lub dwa w tygodniu maske. nie prostuje. wlosy wygladaja jak malowane pierwszy raz w zyciu, wypadaja tylko na wiosne przez 1-2 miesiace potem wracaja do normy. nie maluje wlosow w salonach bo kiedys fryzjerka nie dosc ze zrobila jajeczny zolty zamiast blondu, to tez nie szlo rozczesac nawet z garscia odzywki na wlosach a wlosy byly koszmarnie sianowate az do nastepnego malowania :P dobra farba jest excell 10 l'oreala, wlosy sa po niej miekkie i blyszczace tylko jest jedna wada - zwykle wychodza 2-3 tony ciemniejsze niz na opakowaniu ale po 2 tygodniach troche sie zmywaja i sa mniej wiecej takie jak na pudelku. pisze zeby farbe trzymac 10 min ale ja zmywam ja po 8 bo farba naprawde szybko lapie. to opcja dla osob ze zniszczonymi wlosami i ktore sie nie potna z rozpaczy jak kolor bedzie ciemniejszy. raz na kiedys warto sprobowac tej farby

jak kupisz ta czerwona loreala z pierwszego linku to tam jest zestaw do samodzielnych pasemek. co prawda trzeba sie troche pobawic ale pasemka masz idealne jakie chcesz i wygladaja naturalnie (jesli nie przesadza sie z czasem trzymania pasemek na wlosach - lepiej krocej niz jest na instrukcji to beda naturalne)

Gość szara myszkaaaaaaa
robil ktos pasemka i byl zadowolony? chcialabym takie cieniutkie, delikatne...kto mi takie zrobi...:(

Gość szara myszkaaaaaaa
???

Gość gość
Czy zrobic srebrny błyszczący

Gość Babka z piasku
A co myślisz o lekkim ombre ? Pasemka które znacznie różnią się kolorem od reszty włosów są passé

Gość gość
Mnie sie podobaja bardzo takie kolorowe refleksy na włosach http://www.crazycolor.pl/ Co o tym myslicie ? Zawsze mozna zaszalec i pobawić sie kolorem.

Gość gość
ja mam cieniutkie pasemka i nie zaluje. twarz jest bardziej rozswietlona a tak wlosy koloru błota szczerze to ładne nie są. Kiedys trzymalam ten swoj myszowaty 2 lata az w koncu poszlam se zrobic kilka refleksow i zupelnie inna twarz. polecam. Wlosow nie mam zniszczonych robie raz na pol roku bo moje naturalne az tak nie wybijaja (znaczy nie widac bardzo odrostow)

Gość gość
W stolicy chodzę tylko do jednego salonu, do którego nawet troszkę musze z Tarchomina dojechać. Ale wiem ze zawsze będzie to i właściwy adres i odpowiednie miejsce jesli chodzi czy o zmiane koloru wlosów czy obcięcie ich http://www.dorothystudio.pl/

Gość gość
Idz do fryzjera wiesniaro

Gość gość
Warto wybrać na odpowiedni zabieg do salonu. I chyba własnie sprawdze ten o którym napisała Amelia, bo mam niedaleko a potrzebuje jakiś zmian i myslalam moze o ombre…